To Refugee Week Greece μάς προσκαλεί να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την έννοια της συμπόνιας

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα προσφύγων, η εκδήλωση Refugee Week θα πραγματοποιηθεί φέτος για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.

Refugee Week Greece

Το φεστιβάλ Refugee Week Greece θα πραγματοποιηθεί φέτος για δεύτερη φορά στην Ελλάδα στις 19 -25 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Athens Comics Library σε συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Counterpoints Arts και υποστηρίζεται από τον οργανισμό Comic Relief Across Borders programme.  

Το Refugee Week Greece είναι ένα ανοιχτό και πλήρως προσβάσιμο φεστιβάλ με βάση τις κοινότητες που εστιάζει στη σημασία και στις αξίες της ισότητας και της πολυπολιτισμικότητας προωθώντας την ισότητα ευκαιριών για τους διοργανωτές εκδηλώσεων, τους οργανισμούς και το κοινό που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις. Στόχος της διοργάνωσης είναι να κατανοηθεί και να τιμηθεί η ποικιλόμορφη κοινότητα και να αναγνωριστεί η αξία της συνεισφοράς του κάθε ατόμου.

Refugee Week Greece

Η πρωτοβουλία είναι ένα πολιτιστικό φεστιβάλ, μέρος ενός δυναμικού παγκόσμιου κινήματος και αναδεικνύει τη συμβολή, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και τη συμμετοχή του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR), του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) και ενταξιακών προγραμμάτων του Δήμου, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Ελλάδας, ου Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) στην Ελλάδα και του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η φετινή θεματική του Φεστιβάλ είναι η συμπόνια. Στο 2o φεστιβάλ Refugee Week Greece μάς προσκαλεί να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την έννοια της συμπόνιας στην πράξη. 

Refugee Week Greece

Το Refugee Week είναι μια πλατφόρμα συμμετοχής και έκφρασης όπου ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση ή δραστηριότητα. Ήδη σημαντικοί οργανισμοί από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην προσπάθεια διαμοιράζοντας το μήνυμα για κοινωνική αλληλεγγύη, συμπερίληψη και κοινωνική ισότητα. Είναι ένα ανοιχτό και πλήρως προσβάσιμο φεστιβάλ με βάση τις κοινότητες. Πιστεύουμε ακράδαντα στη σημασία και στις αξίες της ισότητας και της πολυπολιτισμικότητας, και δεσμευόμαστε να προωθούμε την ισότητα ευκαιριών για τους διοργανωτές εκδηλώσεων, τους οργανισμούς και το κοινό που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις μας. Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε και να τιμήσουμε την ποικιλόμορφη κοινότητα, και να αναγνωρίσουμε την αξία της συνεισφοράς του κάθε ατόμου. Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφορμή για ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων, αλλά και για τη δημιουργία ενός θετικού μηνύματος γύρω από τους πρόσφυγες και τη δυνατότητά μας να αλλάξουμε όλοι μαζί την καθημερινότητά μας και να διεκδικήσουμε πιο συμμετοχικές και ισότιμες κοινωνίες.

refugeeweek.gr
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.