SNF Nostos Run 2023: Τρέχουμε για καλό σκοπό

Το φετινό SNF Nostos είναι αφιερωμένο στην ψυχική υγεία και ο αγώνας έρχεται να μας υπενθυμίσει όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει το τρέξιμο, από καλύτερη συγκέντρωση, μέχρι βελτιωμένη διάθεση και περισσότερη δημιουργικότητα.

SNF Nostos Run ©Shutterstock

Ο αγαπημένος βραδινός αγώνας δρόμου SNF Nostos Run 2023 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) επιστρέφει στις 22 Ιουνίου, ανανεωμένος, σε μια διαφορετική, παραθαλάσσια διαδρομή. Στο πλαίσιο του φετινού SNF Nostos, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ψυχική υγεία, ο αγώνας έρχεται να μας υπενθυμίσει όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει το τρέξιμο, από καλύτερη συγκέντρωση, μέχρι βελτιωμένη διάθεση και περισσότερη δημιουργικότητα.

Με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η νέα διαδρομή περιλαμβάνει διαδρομές των 10 χλμ., και 5 χλμ., καθώς και μια διαδρομή 1 χλμ. για αθλητές Special Olympics. Η εκκίνηση των 10 χλμ. θα γίνει στις 9.20 μ.μ., των 5 χλμ. στις 8.50 μ.μ. και του 1χλμ. στις 8.55 μ.μ.. Ο αγώνας SNF Nostos Run δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα γίνεται επίσημη χρονομέτρηση, για όσους θέλουν να γνωρίζουν την επίδοσή τους.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τον ρυθμό θα δίνουν μπάντες κρουστών και μια μπάντα μαθητών από το Schoolwave. Μετά τον τερματισμό, θα ακολουθήσει μεγάλο πάρτι στην Αγορά και ένα laser show.

Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος υπό την επιστημονική επίβλεψη του Sports Excellence - Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρέχοντας για καλό σκοπό

Για μια ακόμη χρονιά, ο αγώνας SNF Nostos Run έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι δρομείς καλούνται να συνεισφέρουν μια ελάχιστη συμμετοχή των €5 (ή παραπάνω για όποιον το επιθυμεί), για την υποστήριξη των μη κερδοσκοπικών οργανισμών "Ιωνάς" και "Κινητικό Εργαστήρι" οι οποίοι έχουν αποστολή την ενίσχυση της κινητικής κατάστασης ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) μέσω προγραμμάτων αγωνιστικού και θεραπευτικού χαρακτήρα.

Η συνεισφορά των δρομέων του SNF Nostos Run θα συμβάλλει στην αγορά ειδικών ποδηλάτων και χειρήλατων για την εκγύμναση των αθλητών του Συλλόγου "Ιωνάς" και στην ενίσχυση του προγράμματος κοινωνικής ένταξης "Sports & Diversity" (Κινητικό Εργαστήρι) στο οποίο παιδιά και νέοι, με και χωρίς αναπηρία, συμμετέχουν σε κοινές αθλητικές δράσεις, καθώς και στην προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.

Οι εγγραφές άνοιξαν στο snfnostos.org

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.