Όλα όσα θα δούμε την πρώτη εβδομάδα του Athens City Festival

Η μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται με μία σειρά από εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσική, χορό, τέχνη, βόλτες με ποδήλατο και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Athens City Festival

Μετά το επιτυχημένο αστικό πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου χιλιάδες Αθηναίοι γιόρτασαν με τις οικογένειές τους την Πρωτομαγιά, ανοίγοντας τις φετινές εκδηλώσεις του 2ου Athens City Festival, η μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται αυτήν την εβδομάδα με μία σειρά από εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσική, χορό, τέχνη, βόλτες με ποδήλατο και εκπαιδευτικές εκδρομές. 

Τα highlights της πρώτης εβδομάδας

Sky vector, 5/5, Πλατεία Θησέως

Ένα event στην καρδιά της πόλης που θα συνδυάζει ζωντανές εμφανίσεις και DJ sets. Hip hop, trap, afrobeats, R&B από τους Moose, Irene, Ofili, People Out East, Μυστήριος Τύπος, Mr. Kentro, Marina (from Stixoima), RSN και άλλους. 

Ευανθία Ρεμπούτσικα, 5/5, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο Αθήνα 9.84 μάς καλεί να γιορτάσουμε την Άνοιξη με ένα μοναδικό live. Με ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου σαν σκηνικό, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Ελληνίδα συνθέτης με το δοξάρι και το βιολί της, το κόκκινο χρώμα σήμα κατατεθέν της και την κινηματογραφικών αποχρώσεων μουσική της, παρουσιάζει μουσικές από τα soundtrack της "Πολίτικης κουζίνας", τον "Νοτιά", και το "Babam ve Oğlum" μέχρι τη "Φωνή Αιγαίου" και τις "Μη Χαμένες Πατρίδες".

Gyzi Street Party,5/5, Πλατεία Γκύζη

Στην Πλατεία Γκύζη, από τις 5-11 μ.μ. καταξιωμένοι DJs της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής δίνουν το παρών, παρουσιάζοντας τον σύγχρονο ήχο της πόλης. Fo, George Apergis, Mr. M, Nausicaa, VRGN και ο Drosis δίνουν ήχο και χρώμα σε μία από τις κεντρικές πλατείες της πόλης που πολλοί αγνοούν.

Athens City Festival
Cinematic Orchestra

Cinematic Orchestra, 6/5, Πλατεία Κοτζιά

Οι Cinematic Orchestra έρχονται στην Αθήνα για μια ξεχωριστή εμφάνιση στην Πλατεία Κοτζιά. Το συγκρότημα του "To Build A Home", του "Arrival Of The Birds" και τόσων άλλων αξέχαστων κομματιών μουσικής είναι ένα από τα μεγαλύτερα success stories της Βρετανικής μουσικής σκηνής, συγκεντρώνοντας δισεκατομμύρια streams στις διάφορες πλατφόρμες και έχοντας παρουσία σε δεκάδες ταινίες, σειρές, διαφημίσεις, μέχρι και στον τελικό του Champions League. 

Δημήτρης Καταλειφός και Δημήτρης Τσάκας quartet, 6/5, Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Η δημοφιλής σειρά συναυλιών jazz στο Μουσείο ολοκληρώνει το Σάββατο 6 Μαΐου το αφιέρωμα Ποίηση και Jazz, με ένα ταξίδι στην ποίηση του Δημήτρη Καταλειφού. Ο Δημήτρης Καταλειφός και το κουαρτέτο του Δημήτρη Τσάκα θα συναντηθούν στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή σε μια βραδιά απαγγελίας, τραγουδιού και μουσικής τζαζ, με τίτλο "Σώμα και όνειρα", με αφορμή 15 ποιήματα του βραβευμένου ηθοποιού και ποιητή Δημήτρη Καταλειφού.

Athens City Festival
Δημήτρης Τσάκας και Δημήτρης Καταλειφός

Museum and Gallery Bike tour, 6/5, Πλατεία Κοτζια

Μια επίσκεψη στις γκαλερί και τους εκθεσιακούς χώρους της Αθήνας, με ποδήλατο. Μια διαδρομή που συνδυάζει την άθληση και την τέχνη στην καρδιά της πόλης. Οι υπεύθυνοι των χώρων θα υποδεχθούν τον κόσμο για μια προσωπική ξενάγηση στις εκθέσεις τους δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους καλλιτέχνες, τις εκθέσεις και τις ίδιες τις γκαλερί.

Aθηνοπεριπέτειες, 7/5, Διασταύρωση οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Θεωρίας

Η πρώτη από τέσσερις εκπαιδευτικές διαδρομές στην περιοχή της Πνύκας, οι οποίες πραγματοποιούνται από τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου σε συνεργασία με μουσειοπαιδαγωγούς και ξεναγούς. Οι διαδρομές στηρίζονται στο παιδικό βιβλίο "Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα" που αποτελεί τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό που γράφτηκε αποκλειστικά για παιδιά. Στους περιπάτους, που απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 11 ετών, εναρμονίζεται η εκπαίδευση, το θεατρικό παιχνίδι και η επαφή με τη φύση. Η διαδρομή διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και ένα διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης με δώρα για τους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες.

Athens City Festival

Σανταρόζα Βeat, 7/5, Πλατεία Δικαιοσύνης

Το mobile party Needless σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα &Βeyond, παρουσιάζουν ένα μεγάλο dance party σε ένα από τα εμβληματικότερα σημεία του κέντρου της πόλης. Ένα μοναδικό, urban dancefloor με τρία Β2Β sets από τους Express Skopelitis (Iro & Discojuice), Chevy & Papaioannou και K.atou & Figkott. Balearic Beat, Rare Grooves, Electronica, Disco και Ηouse ρυθμοί θα δημιουργήσουν ένα χορευτικό, λαμπερό μουσικό περιβάλλον, σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους δημόσιους χώρους της Αθήνας.

Christian Ronig, 8/5, Πάρκο Eλευθερίας

O Christian Ronig επισκέπτεται την Αθήνα καλεσμένος του Pepper 96.6 και του Athens City Festival για μια ατμοσφαιρική συναυλία, με δωρεάν είσοδο, στο αμφιθεατρικό Πάρκο Ελευθερίας. Ο τραγουδοποιός κυκλοφόρησε πριν πέντε χρόνια το άλμπουμ "Greece is mine", με διασκευές του σε κορυφαία ελληνικά τραγούδια αποδοσμένα στην αγγλική γλώσσα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο μουσικός από τη Γερμανία κυκλοφόρησε το νέο διπλό του άλμπουμ, με τίτλο "Heavy seas at the cape of good hope", με νέες μεταγραφές σπουδαίων Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Πλέσσα κ.ά.). Το τραγούδι "Deep and silent sea" αποτελεί μια απρόβλεπτη διασκευή στα αγγλικά του τραγουδιού "Θάλασσα πλατιά" του Μάνου Χατζιδάκι και συγκαταλέγεται στα πολύ αγαπημένα των παραγωγών του Pepper 96.6.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.