Συνάντηση με τον συγγραφέα Mohamed Mbougar Sarr στο "The Upper House"

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν συνάντηση με τον συγγραφέα Mohamed Mbougar Sarr στο "The Hupper House" με αφορμή την κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου του, « Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων».

Mohamed Mbougar Sarr

Στις 5 Μαΐου (8 μ.μ), στο "The Upper House" (Βουκουρεστίου 3, Αθήνα, Στοά Σπύρου Μήλιου, City Link, 6ος όροφος. Είσοδος από Στοά Σπύρου Μήλιου), το Γαλλικό Ινστιτούτο και οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν συνάντηση με τον Σενεγαλέζο συγγραφέα Mohamed Mbougar Sarr, με αφορμή την κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου του " Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων", από τις εκδόσεις Πατάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Μανώλης Πιμπλής με διαδοχική μετάφραση. 

Ο Sarr μεγάλωσε στα ανατολικά του Ντακάρ, σε ένα προνομιούχο περιβάλλον όπου οι άνθρωποι πίστευαν στην αξία. Η αγάπη του για τη γνώση και τις σπουδές τον οδήγησε στην πολύ επιλεκτική στρατιωτική σχολή του Σεν-Λουί, έπειτα σε μια προπαρασκευαστική τάξη στη Γαλλία, στην Κομπιένη και στην Σχολή κοινωνικών επιστημών στο Παρίσι, όπου ξεκίνησε διδακτορικό στη λογοτεχνία. Το 2021, κέρδισε το διάσημο γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ με το τέταρτο μυθιστόρημά του, La plus secrète mémoire des hommes (Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων).

Το μυθιστόρημα "Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων (La plus secrète mémoire des hommes)" αφηγείται την ιστορία δύο Σενεγαλέζων συγγραφέων, ο ένας σύγχρονος, σε αναζήτηση του εαυτού του, που μοιάζει με τον συγγραφέα, ο άλλος που έζησε τη στιγμή της δόξας του το 1938, πριν από μια ραγδαία πτώση, ο μυστηριώδης Τ.Σ. Ελιμάν, εμπνευσμένος από τον Μαλιανό Γιαμπό Ουολογκέμ, νικητή του βραβείου Ρενοντό, το 1968. 

Στο μυθιστόρημα, το 2018, ο Ντιεγκάν Λατίρ Φε, νεαρός συγγραφέας από τη Σενεγάλη που ζει στο Παρίσι, συγκλονίζεται από την ανακάλυψη του βιβλίου Le labyrinthe de l'inhumain, που εκδόθηκε το 1938. Η ιστορία αυτού του μυστηριώδους βιβλίου τον ιντριγκάρει. Ο συγγραφέας του εξαφανίστηκε μετά την έκδοση του μυθιστορήματος. Ο νεαρός συγγραφέας προσπαθεί να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από την ιστορία αυτού του έργου του Τ.Σ. Ελιμάν. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Σενεγάλη, στο Μπουένος Άιρες, στο Άμστερνταμ και στο Παρίσι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".