Καμιά νέα άδεια για τραπεζοκαθίσματα στους νέους πεζόδρομους και στις πλατείες στο Εμπορικό Τρίγωνο

Η προστασία της φυσιογνωμίας και των μικτών χρήσεων στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας διασφαλίζεται.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος μικρών και μεγάλων έργων ανακατασκευής, συντήρησης και προστασίας των υποδομών στο Ιστορικό Τρίγωνο. Μετά από απόφαση λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για το καθεστώς χορήγησης νέων αδειών κατάληψης κοινοχρήστου χώρου, διασφαλίζεται η προστασία της φυσιογνωμίας και των μικτών χρήσεων στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.

Το νέο πρόγραμμα ολοκληρώνει τις πιλοτικές παρεμβάσεις (2019 -2020) και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανακατασκευή πλατειών όπως της Αγίας Ειρήνης και της Καρύτση, τη δημιουργία των, θεσμοθετημένων από τη δεκαετία του 1990 (αλλά μη υλοποιημένων) πεζοδρόμων, τον ανασχεδιασμό και την ανακατασκευή των υπαρχόντων πεζοδρόμων. Παράλληλα προβλέπεται η αναβάθμιση και αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε 16 δρόμους, αναβάθμιση της προσβασιμότητας, εκτενείς φυτεύσεις και προστασία του υφιστάμενου πρασίνου.

Πριν από την έναρξη των εργασιών, που θα προσθέσουν επιπλέον ελεύθερο χώρο στην καρδιά της πόλης, η Δημοτική Αρχή έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ρύθμιση η οποία προβλέπει ρητά, ότι για τουλάχιστον τρία χρόνια δε θα δοθεί καμία νέα άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους οκτώ νέους πεζόδρομους και στις τέσσερις  πλατείες που θα ανακατασκευαστούν.

Διαβάστε Επίσης

"Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τα μικρά και μεγάλα έργα του δήμου με το βλέμμα στις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν, κινούνται, εργάζονται αλλά και διασκεδάζουν στην Αθήνα. Ειδικά στο Ιστορικό Τρίγωνο η μέριμνά μας είναι πολλαπλάσια. Θέλουμε να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, να διατηρηθούν τα πολλά και τόσο διαφορετικά καταστήματα της περιοχής, κρατώντας ακέραιο το χαρακτήρα της εμπορικής Αθήνας", ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Συγκεκριμένα η μη χορήγηση νέων αδειών για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου την επόμενη τριετία, αφορά τα εξής σημεία:

  • Τις πλατείες Αγίας Ειρήνης, Αγίου Γεωργίου Καρύτση, Αγίων Θεοδώρων και Ιερού́ Λόχου, οι οποίες ανακατασκευάζονται. 
  • Τους νέους -υπό κατασκευή- πεζόδρομους: Πραξιτέλους Ι. Παπαρρηγοπούλου από Πραξιτέλους έως Παλαιών Πατρών Γερμανού, Πλ. Καρύτση μεταξύ́ Πραξιτέλους και Παρνασσού́, Λέκκα, Αγίας Ειρήνης – Αθηναΐδος – Περικλέους– Καραγιώργη Σερβίας, από́ Λέκκα έως Βουλής, και Άνθιμου Γαζή́ (έχουν θεσμοθετηθεί από τη δεκαετία του ΄90).
  • Τον πεζόδρομο Ευαγγελιστρίας μεταξύ Αθηναΐδος και Ερμού και τον πεζόδρομο Σκουλενίου, που επανασχεδιάζονται και ανακατασκευάζονται.

Στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων Βασίλης Κορομάντζος τόνισε μεταξύ άλλων: "Η φιλοσοφία αναστολής της χορήγησης νέων αδειών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, εδράζεται στην πεποίθηση μας ότι πρέπει να διατηρηθούν οι μικτές χρήσεις. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει μέσα στο Ιστορικό Εμπορικό Τρίγωνο τα υπάρχοντα καταστήματα να αντικατασταθούν από άλλα υγειονομικού ενδιαφέροντος".

Αντίστοιχο μέτρο αναστολής έκδοσης αδειών για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου που είχε θετικά αποτελέσματα, είχε ληφθεί κατά την πρώτη φάση των έργων στο Ιστορικό Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πώς γίνεται ακόμη καλύτερος ο ελληνικός καφές

Η επανάσταση στο πεδίο του παραδοσιακού ελληνικού καφέ είναι εδώ, διατηρώντας την απόλαυση και τικάροντας όλα τα κουτάκια των καθημερινών αναγκών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/06/2023

Athens Fashion Week: Η 32η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας έρχεται με ανανεωμένη καλοκαιρινή διάθεση

Ο μακροβιότερος θεσμός του κλάδου της μόδας στην Ελλάδα επιστρέφει και μας υπόσχεται 5 μέρες γεμάτες δημιουργικότητα, λάμψη και πολλές εκπλήξεις.

Επτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για τις νέες πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και 4 ακόμη νέους σταθμούς του μετρό

Προκηρύχθηκαν επτά ανοιχτοί αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί ιδεών, με αφορμή τα έργα της νέας Γραμμής 4 του μετρό.

Στα νέα Ben & Jerry's είναι αδύνατο να αντισταθείς

Οι καινούριες γεύσεις του ακαταμάχητου παγωτού έρχονται πάνω στην ώρα για το καλοκαίρι.

Η Ιωάννα Δρέττα αναλαμβάνει υπηρεσιακή Υπουργός Τουρισμού

Ανέλαβε τα καθήκοντά της η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού.

Nea Smyrni Night Run: Τρέχουμε στον 1ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου Νέας Σμύρνης

Στο αγώνα θα διεξαχθούν διαδρομές 10 χλμ και 5χλμ., επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης, ενώ στο τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Όλα όσα θα ζήσουμε στο Vamvakou Experience Festival 2023

Ο Κωστής Μαραβέγιας, οι Legends της θρυλικής Εθνικής του 2004, ο σεφ Τίμος Ζαχαράτος, μια καλλιτεχνική πεζοπορία σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, χορός, ένα dj set με τον Γιώργο Μουχταρίδη και δεκάδες ακόμα εκπλήξεις.