Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Τι τρώμε (και δεν τρώμε) για "όνειρα γλυκά"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (17/3), εστιάζουμε σε μερικές από τις τροφές που λειτουργούν καταλυτικά στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας.

Φαγητό light ύπνος

Οι διατροφικές μας συνήθειες μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα του ύπνου που είναι βασικός -αν όχι ο βασικότερος- παράγοντας ανάκτησης δυνάμεων ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου λοιπόν είναι μια καλη αφορμή για να μάθουμε πώς κάτι τόσο απλό όπως οι διατροφικές μας επιλογές και η οργάνωση των γευμάτων συνδέονται με τον ποιοτικό ύπνο.  

Οι σχετικές έρευνες που έχουν ανά διαστήματα διεξαχθεί από διατροφολόγους και ειδικούς στον ύπνο, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ιδρύματος για τον Ύπνο στην Ουάσινγκτον, περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους μελετών ώστε να αποδειχθεί επιστημονικά η σύνδεση μεταξύ της διατροφής και του ύπνου. Ο κανόνας λοιπόν της σωστής επιλογής φαγητού και ποτού πριν τον ύπνο αφορά και την ποιότητά του οπότε τέρμα τα σουβλάκια, η πίτσα και τα αναψυκτικά το βράδυ αν δεν θέλετε να ξυπνάτε κάθε τρεις και λίγο...

Διαβάστε περισσότερα στο athinoramaumami.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το νέο τεύχος "ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ" των My market, φέρνει τα χρώματα της άνοιξης στις σελίδες του

Το περιοδικό διατίθεται σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων My market, αλλά και στο e-shop στη συμβολική τιμή των 0,40€, που προσφέρονται για καλό σκοπό.

27/03/2023

Τρία νέα μαγαζιά στην πολύχρωμη Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια

Ρούχα για surfers και skaters, vibrators και προχωρημένες κάλτσες με ευφάνταστα quotes, design βιβλία, αφίσες και κάρτες με υπέροχες εικονογραφήσεις. Χαρτογραφούμε και παρουσιάζουμε τρία νέα μαγαζιά στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια και μιλάμε με τους ιδιοκτήτες τους.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Αφιέρωμα στον κουήρ σκηνοθέτη Jurgen Bruning

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο ΛΑΛΑ, συζητήσεις για τη σύγχρονη γυναίκα δημιουργό και ό,τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 25 έως 31/3.

Μύθοι και αλήθειες για την ισότητα των δύο φύλων στην Ελλάδα, τον σεξισμό και τη γυναικεία ενδυνάμωση που έφερε στην επιφάνεια η ημερίδα "Women Who Dare"

Σκληρές αλήθειες αλλά και τρόπους δράσης έφερε στο προσκήνιο η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο".

5+ 1 ανοιξιάτικα tips για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Κάνε μια στροφή στην ευεξία και φρόντισε το σώμα και το μυαλό σου με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου.

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Ολοκαίνουρια εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες με τη σφραγίδα του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

"Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" με το Βασίλη Ζούλια

Οι λάτρεις της υψηλής ραπτικής έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Βασίλη Ζούλια, σχεδιαστή μόδας και αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, στο πλαίσιο της σειράς μαθημάτων του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου.