Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Τι τρώμε (και δεν τρώμε) για "όνειρα γλυκά"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (17/3), εστιάζουμε σε μερικές από τις τροφές που λειτουργούν καταλυτικά στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας.

Φαγητό light ύπνος

Οι διατροφικές μας συνήθειες μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα του ύπνου που είναι βασικός -αν όχι ο βασικότερος- παράγοντας ανάκτησης δυνάμεων ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου λοιπόν είναι μια καλη αφορμή για να μάθουμε πώς κάτι τόσο απλό όπως οι διατροφικές μας επιλογές και η οργάνωση των γευμάτων συνδέονται με τον ποιοτικό ύπνο.  

Οι σχετικές έρευνες που έχουν ανά διαστήματα διεξαχθεί από διατροφολόγους και ειδικούς στον ύπνο, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ιδρύματος για τον Ύπνο στην Ουάσινγκτον, περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους μελετών ώστε να αποδειχθεί επιστημονικά η σύνδεση μεταξύ της διατροφής και του ύπνου. Ο κανόνας λοιπόν της σωστής επιλογής φαγητού και ποτού πριν τον ύπνο αφορά και την ποιότητά του οπότε τέρμα τα σουβλάκια, η πίτσα και τα αναψυκτικά το βράδυ αν δεν θέλετε να ξυπνάτε κάθε τρεις και λίγο...

Διαβάστε περισσότερα στο athinoramaumami.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η τελετουργία του λουτρού στην καρδιά της Αθήνας

Οι έντονοι ρυθμοί της πόλης επαναφέρουν την ανάγκη για τελετουργίες χαλάρωσης, αποφόρτισης και ουσιαστικής φροντίδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/10/2026

Η βιομηχανική κληρονομιά και η μετανάστευση συναντιούνται στην Τεχνόπολη

Το 22ο διεθνές συνέδριο του ERIH έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου, με επίκεντρο τη σχέση βιομηχανικής κληρονομιάς και μετανάστευσης.

Η Κορώνη, περήφανη θεματοφύλακας της Μεσογειακής Διατροφής

Η πόλη-αστέρι του Μεσσηνιακού, επωμίζεται κι έναν ρόλο που λίγοι γνωρίζουν: ως πρέσβειρα της Μεσογειακής Διατροφής της UNESCO, φροντίζει με επιτυχία για τη διατήρηση ενός εμβληματικού τρόπου ζωής.

Το αρχείο του Μανώλη Γλέζου ανοίγει τις σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

Η ζωή και η δράση του Μανώλη Γλέζου φωτίζονται μέσα από την παρουσίαση του αρχείου του στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Το Ζάππειο γίνεται η πιο δημιουργική στάση του Οκτωβρίου

Από τις 22 έως τις 26 Οκτωβρίου, το Street Market by Artistes επιστρέφει στο Ζάππειο με 100 χειροτέχνες, παραγωγούς και δημιουργούς και εκατοντάδες μοναδικές δημιουργίες.

Ποιος είναι ο "Έφηβος" που επέστρεψε στην Αθήνα μετά από 23 χρόνια

Οι οπές που διακρίνονται στον κορμό του "Εφήβου" και στη μαρμάρινη βάση του, οι οποίες χρονολογούνται από τα Δεκεμβριανά, διατηρήθηκαν ως ιστορικά τεκμήρια.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Βόλτες στις γειτονιές της πόλης για προβολές (και όχι μόνο)

Κάποια πράγματα που θα παίξουν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα και δεν έχουν ως προϋπόθεση την αγορά εισιτηρίου.