O Μπαράκ Ομπάμα στο SNF Nostos Conference 2023

Θα είναι η δεύτερη φορά που ο Αμερικανός πολιτικός επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ.

Μπαράκ Ομπάμα © Pari Dukovic

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοινώνει τη συμμετοχή του Μπαράκ Ομπάμα στο SNF Nostos Conference, τον Ιούνιο του 2023. Στο φετινό SNF Nostos Conference, ο Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατικής κουλτούρας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Το πρόγραμμα του SNF Nostos Conference επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία, και πρόκειται να αγγίξει μια ευρεία ποικιλία θεμάτων, όπως την επιδημία της μοναξιάς, την επίδραση της βίας στους νέους, τη σχέση μεταξύ πίστης και ψυχικής υγείας, καθώς και το μέλλον στον τομέα ανάπτυξης θεραπειών ψυχικής υγείας. 

Όπως αναφέρει το Obama Foundation σε χθεσινή ανακοίνωσή του: "Τον Ιούνιο 2023, το πρόγραμμα Obama Foundation Leaders διοργανώνει συνέδριο στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και των 105 Obama Leaders, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η διοργάνωση του συνεδρίου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της εξάμηνης διαδρομής των συμμετεχόντων του προγράμματος, με σκοπό την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, προσφέροντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και κλάδους, και να αποφοιτήσουν από το πρόγραμμα ως μέλη του διεθνούς δικτύου ηγετών του Obama Foundation. Kατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος Barack Obama, θα συμμετάσχει στο SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)". 

Το ΙΣΝ έχει υπερήφανα υποστηρίξει τόσο την κατασκευή του Obama Presidential Center στο Σικάγο στις ΗΠΑ, όσο και την υλοποίηση του προγράμματος Obama Foundation Leaders (περισσότερα θα ανακοινωθούν σύντομα). 

Το SNF Nostos Conference αποτελεί μέρος του SNF Nostos που διοργανώνεται από το ΙΣΝ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στην Αθήνα, από τις 20 – 23 Ιουνίου. Η ανοιχτή προς όλους διοργάνωση περιλαμβάνει τους Διαλόγους του ΙΣΝ, το SNF Nostos Run, και συναυλίες με διεθνείς καλλιτέχνες. 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Αμερικανός πολιτικός επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ. Το 2016, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνούς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του, είχε εκφωνήσει μια συγκινητική, αξέχαστη ομιλία από τη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος. 

Το SNF Nostos υποδέχεται επίσης τη βραβευμένη με Όσκαρ Goldie Hawn, η οποία πέρα από τη διεθνή καριέρα της στην υποκριτική, εδώ και δεκαετίες έχει αφιερωθεί στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας των παιδιών. Συγκεκριμένα, μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού MindUP, του οποίου είναι Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος, προσπαθεί, από το 2003, να προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία σε σχολεία, οικογένειες αλλά και σε κοινότητες, που με τη σειρά τους θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν "την απαραίτητη ψυχική ανθεκτικότητα για το σχολείο αλλά και για ολόκληρη τη ζωή τους".

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν επίσης επιστήμονες και ειδικοί από ένα ευρύ φάσμα κλάδων, όπως μεταξύ άλλων, οι (σε αλφαβητική σειρά): Έφη Βαγενά, Καθηγήτρια Βιοηθικής ETH Zürich, Ruth Faden, Ιδρύτρια, Ινστιτούτο Βιοηθικής Berman του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Nicole Hockley,  Συνιδρύτρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Sandy Hook Promise, David Hogg, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, March For Our Lives, Harold Koplewicz, Ιδρυτικός Πρόεδρος & Ιατρικός Διευθυντής, Child Mind Institute, Sunitha Krishnan, Επικεφαλής και Συνιδρύτρια Prajwala, Sander Markx, Διευθυντής Ψυχιατρικής Ακριβείας, Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, Γιώργος Μόσχος, πρώην Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα, Διευθυντής του Προγράμματος Νεανικής Συμμετοχής, Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, Mike Nikonchuk, Διευθυντής Προγράμματος "Τραύμα & Βίαιες Συγκρούσεις", Beyond Conflict, Olayinka Olusola Omigbodun,  Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Πρύτανης, University of Ibadan College of Medicine, Νιγηρία, Marisol Orihuela, Κλινική Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής, Yale Law School, Madeline Singas, Αναπληρώτρια Δικαστής, New York State Court of Appeals, Amanda Ryan-Smith, Eπικεφαλής Ανάπτυξης, The Trevor Project, και  Van Yu, Επικεφαλής Ιατρικός Διευθυντής, Center for Urban Community Services, Janian Medical Care.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 21-23 Ιουνίου, ΚΠΙΣΝ

Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.