Τα δωρεάν της εβδομάδας: Art therapy στο TAF

Εργαστήρια με αφορμή τη νέα έκθεση του Ανδρέα Καμουτσή, οι τελευταίες προβολές του προγράμματος «Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το Χθες;» και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/2.

Ανδρέας Καμουτσής Μια Θέση Ανάμεσά τους © Ανδρέας Καμουτσής

Οι εικαστικές ψυχοθεραπεύτριες Κατερίνα Ραμαντάνη και Αναστασία Βούτσα μας καλούν να γνωρίσουμε την τεχνική του art therapy, μέσα από μια σειρά εργαστηρίων στον χώρο του TAF/ The Art Foundation (15-19/2). Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της καινούργιας έκθεσης φωτογραφίας του Ανδρέα Καμουτσή, "Μια Θέση Ανάμεσά τους", ένα πρότζεκτ που προβάλλει σκηνές μοναξιάς και μοναχικότητας, με πρωταγωνιστές τυχαίους ανθρώπους που ο φωτογράφος συνάντησε στα ταξίδια του.

Δηλώστε εδώ συμμετοχή στα εργαστήρια.

Το αφιέρωμα στο βαλκανικό σινεμά "Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το Χθες;" παρουσιάζει δύο τελευταίες προβολές στο Tavros, την Τετάρτη 15/2 (8 & 8.30 μ.μ.): "Βρίσκοντας τις Λέξεις" του Άνρι Σάλα και "Yugoslavia, How Ideology Moved Our Collective Body?" της Μάρτα Ποπιβόντα.

Yugoslavia: How Ideology Moved Our Collective Body?
Στιγμιότυπo, Yugoslavia: How Ideology Moved Our Collective Body? της Μάρτα Ποπιβόντα, 2013

Το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού mέta φέρνει στον Μικρόκοσμο, για μία και μοναδική προβολή στην Ελλάδα, την ταινία "The Cars We Drove Into Capitalism" των Μπόρις Μισίρκοφ και Γκεόργκι Μπογκντάνοφ, ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία των σοσιαλιστικών αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η προβολή θα γίνει στις 13/2 (8 μ.μ.) και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της ταινίας.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει την ημερίδα "Πώς γινόμαστε συμπολίτες. Από την ιθαγένεια στην πολιτειότητα" (11/2, 1-7 μ.μ) και ξανασυναντά θεματικές από πρόσφατες εκθέσεις του, όπως το "Statecraft. Διαμορφώνοντας το κράτος" και "Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας". Θα συζητηθούν ζητήματα όπως η μνήμη και η ταυτότητα, η πόλη, τα πολιτικά δικαιώματα και η πολιτική συμμετοχή, με στόχο να διερευνήσουμε "πώς γινόμαστε συμπολίτες".

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας.

Και καθώς πλησιάζουν οι ημέρες για τον Άγιο Βαλεντίνο, το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει μια βραδιά "Τετ-α-τετ… μ’ ένα βιβλίο!" στο Λεξικοπωλείο (Στασίνου 13, Παγκράτι), για όλους τους εργένηδες και τις εργένισσες βιβλιοφάγους. Στις 13/2 (7 μ.μ.), το βιβλιοπωλείο μας καλεί να διαβάσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία με θέμα τον έρωτα και την αγάπη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρόκοσμος

Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Tavros

Αναξαγόρα 33 (1ος όροφος), Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".