Άνθρωποι σε πέντε σημεία της Ελλάδας μοιράζονται τι σημαίνει για εκείνους ο Έβρος

Μια δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Tale of X Cities.

Έβρος Tale of X Cities - '12 Ώρες Έβρος' © EMTHRACE

Συμμετέχοντες από την περιοχή του Έβρου στο πρόγραμμα Tale of X Cities μας συστήνουν τον τόπο τους, τους ανθρώπους του, τις ιστορίες τους, μέσα από τη δράση "Ο Έβρος, ο τόπος, οι άνθρωποι, οι ιστορίες τους - 5 σημεία, 5 τραπέζια, 3 μέρες, 12 ώρες".

Άνθρωποι σε πέντε σημεία του Έβρου, στο Ορμένιο, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Τυχερό και την Αλεξανδρούπολη, κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και μοιράζονται τι σημαίνει γι’ αυτούς ο τόπος — πώς συνδέονται μ’αυτόν, πώς τον βιώνουν στο παρόν, πώς τον ονειρεύονται στο μέλλον.

Το πρότζεκτ είναι μια ιδέα 5 συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Tale of X Cities από την περιοχή του Έβρου — των Χρυσούλας Ιωαννίδου (Ορμένιο), Τάνιας Καραούλη (Αλεξανδρούπολη), Βασιλικής Παντελίδου (Αλεξανδρούπολη), και Γιάννας Χατζηπέμου (Τυχερό), με τη συμμετοχή και του Σταμάτη Ζουμπουρτικούδη. Προέκυψε μέσα από τα εργαστήρια του προγράμματος, υπό την διεύθυνση της εικαστικού Έλλης Χρυσίδου και των επιμελητών Χρήστου Σαββίδη και Λυδίας Χατζηιακώβου.

Το πρότζεκτ θα καταγραφεί σε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Tale of X Cities 22, στις 17-18-19 Φεβρουαρίου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης και διαδικτυακά.

Το πρόγραμμα

20 Ιανουαρίου, 10 π.μ., Ορμένιο - Πολιτιστικός Σύλλογος
20 Ιανουαρίου, 1 μ.μ., Ορεστιάδα - Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Αδριανούπολης
21 Ιανουαρίου, 4.30 μ.μ., Τυχερό - Θράσσα
21 Ιανουαρίου, 8.30 μ.μ., Αλεξανδρούπολη - Τελωνείο
22 Ιανουαρίου, 12 μ.μ., Διδυμότειχο - Εβροφάρμα

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Ύπατη Αρμοστεία προσφέρει βοήθεια για τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία

Ομάδες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρίσκονται στο πεδίο και παρέχουν σωτήρια βοήθεια στις οικογένειες που έχουν πληγεί από αυτή την καταστροφή.

08/02/2023

Η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" και τους Δήμους για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν με οχήματα της Περιφέρειας σε αποθηκευτικούς χώρους του ΣΕΦ και ακολούθως άμεσα θα αποσταλούν στην Τουρκία, με μεγάλα φορτηγά.

Κομψές δημιουργίες για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στο "Madame Fraise"

Η "Madame Fraise" χαρίζει και φέτος τις πιο ελκυστικές και φινετσάτα γλυκές απολαύσεις για τη γιορτή των ερωτευμένων.

Πρόσκληση από τον Δήμο Αθηναίων για ανθρωπιστική βοήθεια των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας

Από αύριο Τετάρτη στο Δημαρχείο της Αθήνας, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και στις Λέσχες Φιλίας, συγκεντρώνονται είδη ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Οι Γιατροί του Κόσμου δίπλα στους πληγέντες του σεισμού σε Τουρκία και Συρία

Οι Γιατροί του Κόσμου συντάσσονται στο πλευρό του τουρκικού και συριακού λαού που συγκλονίζονται από τις καταστροφικές επιπτώσεις του φονικού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

Η Όλγα Μαλέα διάβασε "Tα Παιδιά της Μεγάλης Σιωπής" της Μάιρας Παπαθανασοπούλου, που θα μπορούσαν να γίνουν μια "πραγματικά Ευρωπαϊκή τηλεοπτική σειρά"

Η γνωστή σκηνοθέτρια της τηλεόρασης και του κινηματογράφου προτείνει το βιβλίο για τον έρωτα δύο νέων υπό το βλέμμα των ανατολικογερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Παράταση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των εργαζομένων, εκθετών και επισκεπτών της, προχώρησε στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα τρίτης ημέρας της διοργάνωσης.