Άνθρωποι σε πέντε σημεία της Ελλάδας μοιράζονται τι σημαίνει για εκείνους ο Έβρος

Μια δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Tale of X Cities.

Έβρος Tale of X Cities - '12 Ώρες Έβρος' © EMTHRACE

Συμμετέχοντες από την περιοχή του Έβρου στο πρόγραμμα Tale of X Cities μας συστήνουν τον τόπο τους, τους ανθρώπους του, τις ιστορίες τους, μέσα από τη δράση "Ο Έβρος, ο τόπος, οι άνθρωποι, οι ιστορίες τους - 5 σημεία, 5 τραπέζια, 3 μέρες, 12 ώρες".

Άνθρωποι σε πέντε σημεία του Έβρου, στο Ορμένιο, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Τυχερό και την Αλεξανδρούπολη, κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και μοιράζονται τι σημαίνει γι’ αυτούς ο τόπος — πώς συνδέονται μ’αυτόν, πώς τον βιώνουν στο παρόν, πώς τον ονειρεύονται στο μέλλον.

Το πρότζεκτ είναι μια ιδέα 5 συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Tale of X Cities από την περιοχή του Έβρου — των Χρυσούλας Ιωαννίδου (Ορμένιο), Τάνιας Καραούλη (Αλεξανδρούπολη), Βασιλικής Παντελίδου (Αλεξανδρούπολη), και Γιάννας Χατζηπέμου (Τυχερό), με τη συμμετοχή και του Σταμάτη Ζουμπουρτικούδη. Προέκυψε μέσα από τα εργαστήρια του προγράμματος, υπό την διεύθυνση της εικαστικού Έλλης Χρυσίδου και των επιμελητών Χρήστου Σαββίδη και Λυδίας Χατζηιακώβου.

Το πρότζεκτ θα καταγραφεί σε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Tale of X Cities 22, στις 17-18-19 Φεβρουαρίου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης και διαδικτυακά.

Το πρόγραμμα

20 Ιανουαρίου, 10 π.μ., Ορμένιο - Πολιτιστικός Σύλλογος
20 Ιανουαρίου, 1 μ.μ., Ορεστιάδα - Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Αδριανούπολης
21 Ιανουαρίου, 4.30 μ.μ., Τυχερό - Θράσσα
21 Ιανουαρίου, 8.30 μ.μ., Αλεξανδρούπολη - Τελωνείο
22 Ιανουαρίου, 12 μ.μ., Διδυμότειχο - Εβροφάρμα

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Update: Τελικά, ποιος και γιατί έσβησε τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα;

Η κόκκινη μπογιά δεν πρόλαβε καλά-καλά να στεγνώσει στο Σύνταγμα και συνεργείο καθαρισμού επενέβη. Ο Δήμος Αθηναίων αρνείται την όποια εμπλοκή και τα ερωτήματα παραμένουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/02/2024

Νέος φωτισμός ανάδειξης του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Στόχος είναι η ανάδειξη του μνημείου και του άμεσου περιβάλλοντός του, χωρίς παρεμβάσεις και αλλοιώσεις του χαρακτήρα του, αλλά και με τρόπο που να καθιστά άμεσα αντιληπτό τον όγκο και τη γεωμετρία του από κάθε σημείο θέασης.

"Αμάλθεια": Ανακαλύπτοντας τη χαρά της παράδοσης, τη γονιμότητα της γης και τη δύναμη της κοινότητας

Η βιωματική εβδομάδα ερασιτεχνικής γεωργίας και μη φονικής παραγωγής τροφής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Σύνοδος Κορυφής του Women Political Leaders

Στην Αθήνα θα βρεθούν περισσότερες από 200 σύνεδροι, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών και των στρατηγικών που απαιτούνται στην πορεία για την ισότητα.

Ξεκινά η δεύτερη φάση του έργου αποκατάστασης στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου

Η υπογραφή της σύμβασης προβλέπει την αποκατάσταση και αξιοποίηση των κτηρίων στο Τατόι που προορίζονται για φιλοξενία, εστίαση και αναψυχή.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο ετοιμάζει αφιέρωμα στη "Μελίνα Μερκούρη: 30 χρόνια στην αιωνιότητα"

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο της μέσα από μια συζήτηση μεταξύ των Σπύρου Αρσένη και Γιώργου Αρχιμανδρίτη, συγγραφέων του βιβλίου "Μελίνα". Μία σταρ στην Αμερική" και Γιάννη Ζουμπουλάκη.