Βοηθήστε τους TimeCircus να φτάσουν στην Ελευσίνα

Στόχος τους είναι να βρεθούν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στην ιστορική πόλη και να πάρουν μέρος στη φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ TIMECIRCUS NA ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Η δημιουργική κολεκτίβα TimeCircus διασχίζει την Ευρώπη με τα πόδια σέρνοντας το τεραστίων διαστάσεων πλοίο ξηράς Landship και χρειάζεται τη βοήθειά σας για να φτάσει στην Ελευσίνα. Ξεκίνησαν στις 27 Μαΐου 2022 από την Αμβέρσα, πέρασαν από Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία ενώ στις 16 Δεκεμβρίου μπήκαν στην Κατερίνη. Στόχος τους είναι να βρεθούν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στην Ελευσίνα και να πάρουν μέρος στη φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. 

Μπορείτε να γίνετε μέλος της ομάδας για μερικά λεπτά, λίγες ώρες ή ακόμα και μέρες και να σπρώξετε το Landship σε μία δύσκολη ανηφόρα, να μάθετε πώς γίνεται η επανάχρηση υλικών μέσω της ανακύκλωσης, να γνωρίσετε ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, μα πάνω από όλα να γίνετε μέρος ενός κοινού σκοπού στέλνοντας το μήνυμα ότι οι κοινωνικές αλλαγές πυροδοτούνται από ανθρώπους με πάθος και ισχυρή θέληση.

Το Landship βρίσκεται πάνω σε δύο τροχούς, ζυγίζει 3.400 κιλά, έχει ύψος 3,6 μέτρα και μήκος 9 μέτρα. Η κολεκτίβα θα περάσει από 23 ελληνικές πόλεις (ανάμεσα τους η Λάρισα, η Αιδηψός,οι Λιβανάτες, η Θήβα και η Μαγούλα) και μέχρι να φτάσουν στην Τελετή Έναρξης της 2023 Ελευσίς θα έχουν διανύσει πεζοί 3.000 χιλιόμετρα, σε εννέα μήνες.

Στόχος των TimeCircus με την άφιξή τους στην Ελευσίνα, είναι να κατασκευάσουν με τη συμμετοχή των κατοίκων το "The ARK", ένα ενεργό πολιτιστικό κέντρο, από ανακυκλώσιμα υλικά, με απώτερο στόχο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την αλληλεπίδραση με διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, τον πειραματισμό με νέες μεθόδους και πρακτικές, τη γνωριμία με καινοτόμες προσεγγίσεις και μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης. Στο κέντρο του "The Ark" θα δεσπόζει το landship, το οποίο θα λειτουργεί ως κινητή ομαδική έκθεση όλων των υλικών και των ιστοριών που συνέλεξε η ομάδα καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων "Τετ-α-τετ...μ' ένα βιβλίο!"

Μία βραδιά αποκλειστικά για εργένηδες και εργένισσες που αγαπούν το βιβλίο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

24ωρη λειτουργία θερμαινόμενου χώρου στον Δήμο Πειραιά

Στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον covid - 19.

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.