Αναζητώντας το αστέρι των Χριστουγέννων μέσα από το τηλεσκόπιο Δωρίδη

Μια ιδανική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους, ώστε να συζητήσουν για τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια, για διάττοντες αστέρες και βροχές διαττόντων, κομήτες, πλανήτες, υπερκαινοφανείς αστέρες και άλλα θέματα Παρατηρησιακής Αστρονομίας.

'Αστέρας των Χριστουγέννων

Την Τρίτη 20 Δεκέμβρη, καθώς πλησιάζουμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο και με θέα τον ουρανό του Δεκεμβρίου, οι αστρονόμοι του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών πραγματοποιούν μια παρουσίαση για την αστρονομική ερμηνεία του "Αστέρα των Χριστουγέννων", στις 8.30 μ.μ. κάτω από τον θόλο του ιστορικού τηλεσκοπίου Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας.

Θα αναζητήσουν αστρονομικά φαινόμενα που μπορεί να έλαβαν χώρα την περίοδο της γέννησης του Ιησού, για να καταλήξουν στα πιο πιθανά, τα οποία θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν την παρατήρηση του "αστέρα της Βηθλεέμ". Το θέμα προσφέρει μια ιδανική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους, ώστε να συζητήσουν για τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια, για διάττοντες αστέρες και βροχές διαττόντων, κομήτες, πλανήτες, υπερκαινοφανείς αστέρες και άλλα θέματα Παρατηρησιακής Αστρονομίας.

Την παρουσίαση θα κάνει η Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου. Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη. Στην παρατήρηση θα καθοδηγεί ο Δημήτρης Τσιμπίδας, αστρονόμος - φυσικός διαστήματος στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου.

Info: Κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 210 3490160 και 210 3490036 |  Είσοδος 5€

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Λόφος Νυμφών
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων "Τετ-α-τετ...μ' ένα βιβλίο!"

Μία βραδιά αποκλειστικά για εργένηδες και εργένισσες που αγαπούν το βιβλίο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

24ωρη λειτουργία θερμαινόμενου χώρου στον Δήμο Πειραιά

Στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον covid - 19.

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.