Αναζητώντας το αστέρι των Χριστουγέννων μέσα από το τηλεσκόπιο Δωρίδη

Μια ιδανική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους, ώστε να συζητήσουν για τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια, για διάττοντες αστέρες και βροχές διαττόντων, κομήτες, πλανήτες, υπερκαινοφανείς αστέρες και άλλα θέματα Παρατηρησιακής Αστρονομίας.

'Αστέρας των Χριστουγέννων

Την Τρίτη 20 Δεκέμβρη, καθώς πλησιάζουμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο και με θέα τον ουρανό του Δεκεμβρίου, οι αστρονόμοι του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών πραγματοποιούν μια παρουσίαση για την αστρονομική ερμηνεία του "Αστέρα των Χριστουγέννων", στις 8.30 μ.μ. κάτω από τον θόλο του ιστορικού τηλεσκοπίου Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας.

Θα αναζητήσουν αστρονομικά φαινόμενα που μπορεί να έλαβαν χώρα την περίοδο της γέννησης του Ιησού, για να καταλήξουν στα πιο πιθανά, τα οποία θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν την παρατήρηση του "αστέρα της Βηθλεέμ". Το θέμα προσφέρει μια ιδανική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους, ώστε να συζητήσουν για τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια, για διάττοντες αστέρες και βροχές διαττόντων, κομήτες, πλανήτες, υπερκαινοφανείς αστέρες και άλλα θέματα Παρατηρησιακής Αστρονομίας.

Την παρουσίαση θα κάνει η Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου. Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη. Στην παρατήρηση θα καθοδηγεί ο Δημήτρης Τσιμπίδας, αστρονόμος - φυσικός διαστήματος στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου.

Info: Κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 210 3490160 και 210 3490036 |  Είσοδος 5€

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Λόφος Νυμφών
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.