Kensington Palace: Φορέματα της Lady Gaga σε μια νέα έκθεση στο παλιό σπίτι της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Οι Βρετανοί royals τιμούν την μόδα των pop stars σε μια έκθεση στο Kensington Palace.

Kensington Palace

Η έκθεση "Crown to Couture" θα αποκαλύψει τη σχέση ανάμεσα στον κόσμο της μόδας του κόκκινου χαλιού και του Παλατιού δείχνοντας τις επιρροές της αισθητικής των royals του 18ου αιώνα στις στιλιστικές επιλογές των σημερινών pop stars.

Περίπου 200 κομμάτια θα εκτεθούν στο State Apartments του Παλατιού στην έκθεση που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στα στάδια προετοιμασίας πριν από μια εκδήλωση με κόκκινο χαλί αλλά και τους στιλιστικούς κανόνες του red carpet αλλά και τις αφίξεις σε μια βασιλική δεξίωση ή μια εκδήλωση του Hollywood. Ο σχεδιαστής Τζόσεφ Μπένετ που έχει συνεργαστεί σε shows του Αλεξάντερ Μακκουίν βοήθησε στην επιμέλεια της έκθεσης που θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων φορέματα της Lady Gaga, όπως τη φουτουριστική δημιουργία που είχε φορέσει στα βραβεία MTV το 2020 που είχε σχεδιαστεί για να ξεχωρίσει και μοιάζει αρκετά με φορέματα που θα φορούσαν οι royals του 180υ αιώνα.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με μεγάλους οίκους μόδας αλλά και ανερχόμενους σχεδιαστές επιδεικνύοντας τα πιο iconic looks στο κόκκινο χαλί των τελευταίων ετών. Στα πλαίσια της έκθεσης θα παρουσιαστούν και φορέματα- παραδείγματα από την βασιλική συλλογή, όπως το "Rockingham Mantua" που είχε φορέσει η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού, η Μαρκησία του Rockingham το 1760, αλλά και ένα χειροποίητο μεταξένιο φόρεμα που είχε φορέσει η Lady Theophila Harris, λίγο πριν παντρευτεί τον Σερ Άρθουρ Χάρις του Hayne. H έκθεση "Crown to Couture" θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 5 Απριλίου 2023.

Πηγή: Harpersbazaar.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.