Τι νέο περιμένουμε στα ράφια των βιβλιοπωλείων από τον Ψυχογιό

Το επόμενο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός, με μοναδικούς τίτλους για κάθε τύπο αναγνώστη.

videoblocks-little-student-boy-reading-book-animated-character-4k-video-animation_by2gxt1wd_thumbnail-1080_01.png

Από τις 10 Νοεμβρίου οι καινούριες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Ψυχογιός θα είναι διαθέσιμες στα ελληνικά βιβλιοπωλεία κι εμείς τις ξεχωρίσαμε και σας τις παρουσιάζουμε.

Λέγε με Ισμαήλ – Τέσυ Μπάιλα 

9786180145878.jpg

Πέραν 1955-1964. Μια ελληνική γειτονιά στην καρδιά της Πόλης, εκεί όπου Έλληνες και Οθωμανοί συνυπάρχουν αρμονικά, ονειρεύονται, αγαπούν, ερωτεύονται και αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Ανάμεσά τους ο καλόκαρδος Ισμαήλ με τον καφενέ του, ο μοναχικός Ισίδωρος χωμένος στη σκόνη των βιβλίων του, η λάγνα Αϊσέ που φεύγει αφήνοντας πίσω της ένα παιδί, η αρχόντισσα Καλλιάνθη, ο Ναντίρ που ορέγεται την Ασλίβ, η Εσίν που θα αλλάξει τη μοίρα της και η γριά Γιασεμώ με τον Γιουσούφ σχηματίζουν έναν θίασο που περιφέρεται στα σοκάκια της Πόλης, στους καφενέδες και στα χαμάμ, στα πορνεία, στη θάλασσα του Βοσπόρου και στις μνήμες των πατρίδων που κάποτε χάθηκαν ή ανταλλάχτηκαν. Κι ενώ αισθάνεται κανείς πως οι άνθρωποι συνεχίζουν να συμβιώνουν αρμονικά στο πολυφυλετικό σκηνικό της Πόλης, τα σύννεφα του εθνικισμού μαζεύονται στον ορίζοντα. Τα Σεπτεμβριανά αλλά και οι απελάσεις του ’64 θα αλλάξουν τη ζωή των ηρώων και της Πόλης για πάντα.

Επικίνδυνες Λέξεις – Φιλομήλα Λαπάτα 

9786180146714.jpg

Οι δίδυμες Μυρσίνη και Αταλάντη Κορωναίου, όμοιες σαν δυο σταγόνες νερό, αλλά εντελώς ανόμοιες στον χαρακτήρα, διαλέγουν από μικρές τους ρόλους της καλής και της κακής κόρης, αντίστοιχα, και θυσιάζουν, με γρήγορες μαχαιριές στον βωμό του μίσους, την αδελφική τους αγάπη. Καθώς μεγαλώνουν, μπλέκονται σ’ έναν αγώνα αλληλοεξόντωσης, ο οποίος θα τις οδηγήσει σε ακραίες επιλογές ζωής και στην τραγωδία, μέχρι να συμφιλιωθούν με τη σημασία που έχουν οι επικίνδυνες λέξεις: οικογένεια, εξ αδιαιρέτου, ζήλια, γάμος, διαζύγιο, φυγή και συγγνώμη. 

Νοσοκόμα – Δήμητρα Ιωάννου

9786180147032.jpg

Άνδρος 1960. Μια μυστηριώδης εξαφάνιση πριν από τριάντα χρόνια, ένας κρυφός παράνομος έρωτας, δύο άντρες που διεκδικούν την ίδια γυναίκα, δύο γυναίκες που διεκδικούν τον ίδιο άντρα. Τρεις οικογένειες : Οι γαιοκτήμονες Δελαγραμμάτικα, οι εφοπλιστές Γαλανοί και οι αξιοπρεπείς Βαλμάδες. Απρόσμενο επίκεντρο όλων η δεσποινίς Κατερίνα Συμεωνίδη. Η νοσοκόμα που καταφθάνει στην Άνδρο, παθαίνει εμμονή με την εξαφάνιση της Φλωρέζας Δελαγραμμάτικα, σκαλίζει το μυστήριο και καταφέρνει να αναστατώσει όλο το νησί. Η ηρεμία διαλύεται, τα στόματα ανοίγουν και το παρελθόν ξυπνά βίαια και απειλεί, βάζοντας στο μάτι τη νοσοκόμα.

Ο Γυρισμός – Βικτώρια Χίσλοπ

9786180143348.jpg

Η Σόνια Χέινς, κόρη του Τζακ και της Μέρι, ξέρει πως η μητέρα της καταγόταν από την Ισπανία, αλλά δεν πρόλαβε ποτέ να τη γνωρίσει καλά, καθώς την έχασε σε πολύ νεαρή ηλικία από σκλήρυνση κατά πλάκας. Όταν τα τριακοστά πέμπτα γενέθλια της καλύτερής της φίλης, Μάγκι, φέρνουν τις δύο γυναίκες σε ένα ταξίδι γιορτής και χορού στη Γρανάδα, η τύχη –ή η μοίρα– θα οδηγήσει τα βήματα της Σόνια σε ένα καφέ που ξυπνάει μέσα της κάποια λανθάνουσα μνήμη και σε μια γνωριμία που θα της ανοίξει διάπλατα τις πόρτες προς το πολύπαθο παρελθόν της πατρίδας της μητέρας της, ίσως όμως και προς το δικό της μέλλον. 

Ο ισπανικός εμφύλιος και η δικτατορία του Φράνκο, η εποχή του Λόρκα και της Πασιονάρια, η βία και η προσφυγιά, οι ταυρομαχίες και το φλαμένκο ζωντανεύουν γλαφυρά σε αυτή την ιστορία απώλειας και ελπίδας, σύγκρουσης και αγάπης.

Μετάφραση: Πίπη Φωτεινή

Νυχτωδίες – Καζούο Ισιγκούρο 

9786180143249.jpg

Ένας τραγουδιστής, που κάποτε υπήρξε διάσημος και επιθυμεί απελπισμένα να επανέλθει στο προσκήνιο, αφήνει στην άκρη τη μοναδική σιγουριά στη ζωή του. Ένας άνδρας που το αδιαμφισβήτητο γούστο του στη μουσική είναι το μόνο πράγμα που φαίνεται να εκτιμούν πάνω του οι στενοί του φίλοι. Ένας επίδοξος τραγουδιστής και στιχουργός που άθελά του έχει εμπλακεί στον αποτυχημένο γάμο ενός ζευγαριού που μόλις έχει γνωρίσει. Ένας χαρισματικός αλλά αδικημένος μουσικός της τζαζ που αφήνει τον εαυτό του να πιστεύει ότι οι πλαστικές επεμβάσεις θα σώσουν την καριέρα του. Ένας νεαρός τσελίστας που ο δάσκαλός του του υπόσχεται ότι θα "ξετυλίξει" το ταλέντο του.

Το πάθος και η αναγκαιότητα ορίζουν τον χώρο που καταλαμβάνει η μουσική στη ζωή αυτών των ανθρώπων και με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τούς οδηγεί σε ένα ξεκαθάρισμα: άλλοτε κωμικό, άλλοτε τραγικό, άλλοτε απλώς έξω από τα όρια της αντίληψής τους.

Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου

Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς (εικονογραφημένη έκδοση) – Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

9786180144338.jpg

Όταν το Κύπελλο της Φωτιάς επιλέγει τον Χάρι Πότερ ως εκπρόσωπο του "Χόγκουαρτς" στο θρυλικό Τρίαθλο Μαγείας, εκείνος θα βρεθεί αντιμέτωπος με δοκιμασίες μαγείας και γενναιότητας που θα ήταν πρόκληση ακόμη και για τους καλύτερους μάγους. Για τον Χάρι, όμως, ο διαγωνισμός είναι μόνο το προοίμιο μιας πολύ πιο δυσοίωνης περιπέτειας. Στο ομιχλώδες Λιτλ Χάνγκλετον, οι πιο σκοτεινές δυνάμεις ετοιμάζονται.

Με έναν αμίμητο καλλιτεχνικό οίστρο, ο βραβευμένος Τζιμ Κέι ξεδιπλώνει σκηνικά και ήρωες που κόβουν την ανάσα στην εικονογραφημένη έκδοση του τέταρτου βιβλίου της κλασικής σειράς της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Φανταστικά Ζωα: Τα μυστικά του Ντάμπλντορ – Τζ. Κ. Ρόουλινγκ & Στιβ Κλόουβς

9786180146738.jpg

Ο καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ γνωρίζει ότι ο ισχυρός Σκοτεινός Μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ έχει κινητοποιηθεί για να αποκτήσει τον έλεγχο όλου του κόσμου των μάγων. Ανήμπορος να τον εμποδίσει μόνος του, αναθέτει στον μαγικοζωολόγο Νιουτ Σκαμάντερ να ηγηθεί μιας ατρόμητης ομάδας από μάγους, μάγισσες κι έναν γενναίο Μαγκλ αρτοποιό, σε μια επικίνδυνη αποστολή, όπου θα συναντήσουν παλιά και νέα μαγικά ζώα και θα συγκρουστούν με τη διαρκώς αυξανόμενη στρατιά των Ακολούθων του Γκρίντελβαλντ. Όμως, με τόσο ακραίους κινδύνους, πόσο ακόμα θα μπορέσει ο Ντάμπλντορ να παραμείνει αμέτοχος;

Δραματικές μονομαχίες, γοητευτικά πλάσματα και η πανταχού παρούσα μαγεία συνθέτουν μια απόλυτη, γνήσια επική περιπέτεια.

Μετάφραση: Σταυρουλάκη Τατιάνα

Ιστορίες για τα παιδιά του κόσμου – Εύη Τριανταφυλλίδη

9786180146752.jpg

Τριάντα ιστορίες παιδιών από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, που συνοδεύονται από συναρπαστικές πληροφορίες και δραστηριότητες. Εκατόν είκοσι σελίδες που θα σου εξάψουν την περιέργεια και θα καταπλήξουν. Ένα εικονογραφημένο βιβλίο για να εξερευνήσεις τους πολιτισμούς του κόσμου, να αποκτήσεις καινούριος φίλους και να αγκαλιάσεις τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα.

Οι απόλυτοι ήρωες του ποδοσφαίρου: Χάαλαντ – Τομ & Ματ Όλντφιλντ

9786180145595.jpg

Ο Χάαλαντ είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Ευρώπης, αφού έχει καταρρίψει το ρεκόρ του Μέσι, του Ρονάλντο και του Χάρι Κέιν, ενώ είναι ο παίκτης που έφτασε τα είκοσι γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Ανακαλύψτε πώς κατάφερε από το να παρακολουθεί το είδωλο του, τον Ζλάταν, στην τηλεόραση, να γίνει ένας αδίστακτος και εκπληκτικός σκόρερ.

Μετάφραση: Πάλλη Έρρικα

Κασετίνα οι απόλυτοι ήρωες του ποδοσφαίρου - Τομ & Ματ Όλντφιλντ

5213005517540.jpg

Παίξτε μπάλα με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου! Θρύλοι του αθλήματος και η ιστορία τους αποκαλύπτονται μέσα από μια συλλεκτική κασετίνα.

Η κασετίνα κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και περιλαμβάνει τα παρακάτω βιβλία: Μέσι, Ζλάταν, Σαλαχ.

Τσίχλα κολλημένη στο παπούτσι μου – Άντρη Αντωνίου

9786180145717.jpg

Θεοδώρα: δέκα ετών, μαθήτρια της Ε΄ Δημοτικού, έχει αδυναμία στις γάτες, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, ονειρεύεται μια μέρα να αλλάξει τον κόσμο. Βαγγέλης: δέκα ετών, μαθητής της Ε΄ Δημοτικού, έχει αδυναμία στους σκύλους, τα αφήνει όλα στην τύχη, ονειρεύεται μια μέρα να γλιτώσει από την γκρίνια της μαμάς του.

Δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες είναι ποτέ δυνατόν να τα βρουν μεταξύ τους; Ένα ζευγάρι βρομερά αθλητικά παπούτσια, μια ροζ μασημένη τσιχλόφουσκα και μερικά αυτοσχέδια στιχάκια που γίνονται viral θα σταθούν αφορμή να δοθεί απάντηση στο καυτό τούτο ερώτημα. Και όλα αυτά ένα σαββατιάτικο πρωινό σε μια σχολική Ημερίδα Επινοήσεων.

Πάρτι στο Ποτάμι – Χριστίνα Αποστολίδη 

9786180145694.jpg

Η Φτερωτή νιώθει το πιο τυχερό παιδί στον κόσμο. Έχει έναν μπαμπά εξερευνητή, έναν μπαμπά ζαχαροπλάστη κι έναν μπαμπά παραμυθά. Τα παιδιά στο σχολείο, όμως, δε μοιράζονται τον ενθουσιασμό της και την κοροϊδεύουν. Οι μπαμπάδες τότε σκέφτονται να ενώσουν τα χαρίσματά τους για να βοηθήσουν τη Φτερωτή. Θα τα καταφέρουν;

20.000 λεύκες κάτω από τη θάλασσα – Τα πρώτα μου κλασικά

9786180143270.jpg

Επιβιβαζόμαστε στον Ναυτίλο και ανακαλύπτουμε τα μυστήρια του βυθού παρέα με τον πλοίαρχο Νέμο. Το κλασικό αριστούργημα του Ιουλίου Βερν, ένα συναρπαστικό ταξίδι στα βάθη των ωκεανών, έχει διασκευαστεί για τη σειρά "Τα πρώτα μου κλασικά", που, μαζί με την εντυπωσιακή εικονογράφηση, σκοπό έχει να εισάγει τους μικρούς αναγνώστες στον μαγικό κόσμο κάτω από το νερό.

Ο μονόκερος που έλεγε όχι- Μαρκ Ούβε Κλινγκ 

9786180145731.jpg

Στο πανέμορφο Καρδιοδάσος γεννιέται ένα γλυκομορφούλικο μονοκεράκι. Κι όλοι παλαβοξετρελαίνονται μαζί του. Το μικρό, όμως, όλο μουτρωμένο είναι, τίποτα δεν του αρέσει, τίποτα δε θέλει. Τόσο που οι δικοί του πια τον φωνάζουν ΜΟΝΟΚΕΡΟΧΗ. Ώσπου μια μέρα ο Μονοκερόχης βγαίνει από το ροδοζαχαρένιο συννεφάκι του. Και συναντάει ένα ρακούν που δε θέλει ν’ ακούει, ένα σκυλί που πραγματικά τίποτα δεν το νοιάζει, και μια πριγκίπισσα που στ’ αλήθεια όλο αντιρρήσεις είναι.

Μετάφραση: Αγγελίδης Άγγελος Γιώργος, Τζαννετάκη Δάρεια

Ο Χνουδωτός μου μονόκερος 

9786180146806.jpg

Οι μικροί φίλοι καλούνται να ζωγραφίσουν με φαντασία αυτό το χνουδωτό λεύκωμα δραστηριοτήτων με μονόκερους και πριγκίπισσες. Πολύχρωμες εικόνες, ιδέες για χειροτεχνίες, κουίζ και πολλές δραστηριότητες, για διασκέδαση που κρατάει ώρες.

Κρυφτούλι στον κήπο 

9786180144109.jpg

Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τα υφασμάτινα παραθυράκια αυτού του υπέροχα εικονογραφημένου βιβλίου, με τα παιχνιδιάρικα πλασματάκια και τα έξυπνα στιχάκια, που ενισχύουν τη γλωσσική ανάπτυξη.

Ανοίγω και μαθαίνω: Οι ανησυχίες 

9786180145069.jpg

Όλοι ανησυχούμε μερικές φορές, όμως είναι σημαντικό να μιλάμε για το πώς νιώθουμε.
Αυτό το εμψυχωτικό βιβλίο ενθαρρύνει τα παιδιά να μιλούν για τις ανησυχίες και τις φοβίες τους και να αναπτύξουν την ενσυναίσθησή τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.