Ο βιομηχανικός χώρος ΠΛΥΦΑ φιλοξενεί δύο μοναδικά έργα χορού

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικών δράσεων Λούνα Παρκ παρουσιάζει τα έργα χορού "Birds of Paradise" και "Crossing the Freeway: OUTSIDE".

'Crossing the Freeway: OUTSIDE' © Giovanni Lo Curto

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικών δράσεων Λούνα Παρκ παρουσιάζει τα έργα χορού "Birds of Paradise" και "Crossing the Freeway: OUTSIDE" στον βιομηχανικό χώρο ΠΛΥΦΑ στην Αθήνα.

Την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ., το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το έργο "Birds of Paradise", το οποίο επικεντρώνεται στην ιστορία δύο νεαρών χαρακτήρων που έχουν γεννηθεί σε αυτόν τον κόσμο και ωθούνται να εξελιχθούν μέσα από τις αντιθετικές δυνάμεις του ανταγωνισμού και της έλξης. Αυτοί οι νεαροί χαρακτήρες χρειάζεται να βρουν το κατάλληλο κάλεσμα ζευγαρώματος, το τέλειο κοστούμι και να χορέψουν τον καλύτερο χορό τους, γιατί η επιβίωση των γονιδίων τους εξαρτάται από το εάν κάνουν τις σωστές κινήσεις. Η πρόκληση για εντυπωσιασμό είναι υψηλή και εναπόκειται στο κοινό να αποφασίσει αν τα "Πουλιά του Παραδείσου" έχουν την πράξη (αναπαραγωγής;) ή αν οι κινήσεις τους θα σβήσουν σε ένα βαλς.

© Giovanni Lo Curto

Το "Birds of Paradise" χρησιμοποιεί τις σουρεαλιστικές, εξελικτικές προσαρμογές αυτών των πουλιών ως κωμικό φακό για να αναστοχαστεί τον ανθρώπινο τρόπο ανταγωνισμού και έλξης. Η παράσταση επικεντρώνεται στην καταναλωτική μας σχέση με τα ρούχα και τα αξεσουάρ. Το έργο διερευνά επίσης τη σύνδεση μεταξύ της προσκόλλησής μας σε μια εξωτερική εικόνα της αυτοαντίληψής μας και της ανάγκης να επενδύσουμε σε μη βιώσιμες τάσεις της μόδας - αποδομώντας χιουμοριστικά την εικόνα του εαυτού μας σε σχέση με τα ρούχα μας.

© Giovanni Lo Curto

© Giovanni Lo Curto

Η καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια είναι του Κοσμά Κοσμόπουλου και το κείμενο και η δραματουργική επεξεργασία του Kai Pichmann και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Αντώνιου Παλάσκα. Χορεύουν οι Cecilia Castellari και Marco Rizzi. Για την παραγωγή του έργου "Birds of Paradise" ο κοινωφελής οργανισμός Λούνα Παρκ συνεργάστηκε με τον Αυστραλό χορογράφο Aaron Carey-Burrows.

© Giovanni Lo Curto

Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. και στις 9.30 μ.μ. αντίστοιχα, θα παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο το "Crossing the Freeway: OUTSIDE". Η δραματουργική πλοκή του έργου αντλεί έμπνευση από μία σειρά κρίσεων, οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών, οικολογικών, μεταναστευτικών, που βίωσε η ανθρωπότητα στις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα. Βασισμένο σε προφορικές μαρτυρίες και μνήμες προσφύγων και μεταναστών, το έργο ανασυνθέτει τις αντιφάσεις μεταξύ του δημόσιου χώρου και του άμεσου, αισθητού, βιωμένου και κατακερματισμένου χώρου. 

© Giovanni Lo Curto

Μέσα από την παραστασιακή και μινιμαλιστική γλώσσα του σύγχρονου χορού, ηχοτοπία και προβολή εικόνων σε video, ο Κοσμάς Κοσμόπουλος (χορογραφία, σύλληψη και βίντεο) αναδιαμορφώνει το πρωτογενές υλικό σε ένα νέο συγκείμενο. Ως διαδραστική οπτικά και κιναισθητικά παράσταση προσκαλεί τους θεατές να διασχίσουν τον σκηνικό χώρο σε επιλεγμένες χρονικές στιγμές, αλλάζοντας τις θέσεις θέασης και των ρόλων. Το έργο θέτει ερωτήματα, όπως, το εξής: "Το δικαίωμα στην ελευθερία εξαρτάται πάντα από την ελευθερία των άλλων - εκείνων που δεν έχουν εμπόδια στον δρόμο τους;". Ερμηνεύουν και συνδημιουργοίν οι Κατερίνα Γεβετζή, Σοφία Γούσγουλα, Νικολέτα Κουτίτσα, Θεοδώρα Σαρρή, Ιωάννης Σταυρόπουλος, Greta Schuster, Gösta Sträng. Τα κείμενα υπογράφει η Μαρία Τσουβαλά, την δραματουργική επεξεργασία ο Kai Pichmann και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Αντώνιος Παλάσκας.

Πληροφορίες: ΠΛΥΦΑ | Είσοδος ελεύθερη, κρατήσεις θέσεων στο lunaparkathens@gmail.com">lunaparkathens@gmail.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ο Αττικός αμπελώνας προσελκύει το ενδιαφέρον της ασιατικής αγοράς

Ο αττικός αμπελώνας κέντρισε το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και αγοραστών από την Ασία.

28/11/2022

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Το πλούσιο πρόγραμμα των γιορτινών εκδηλώσεων

Το έλατο ύψους 21 μέτρων από το Καρπενήσι φωταγωγείται την ερχόμενη Πέμπτη σηματοδοτώντας επίσημα την έναρξη της γιορτινής περιόδου στην Αθήνα.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ο Νιάρχος σε χριστουγεννιάτικο mood

Γιορτινές συναυλίες και πατινάζ στον Νιάρχο, αυλαία για μια μεγάλη έκθεση, το ψυχεδελικό ξόρκι των The Callas στη Στέγη και ό,τι αξίζει να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 26/11 έως 2/12.

Kensington Palace: Φορέματα της Lady Gaga σε μια νέα έκθεση στο παλιό σπίτι της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Οι Βρετανοί royals τιμούν την μόδα των pop stars σε μια έκθεση στο Kensington Palace.

Κι αν ο Bruce Lee πέθανε από υπερκατανάλωση νερού;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η υπερβολική ενυδάτωση υπήρξε μοιραία για τη ζωή του σινεστάρ των πολεμικών τεχνών.

Προσβάσιμη για άτομα με οπτική αναπηρία πλέον η Ακρόπολη

Ένα συνολικό πρόγραμμα με απτική διαδρομή, ειδικά έντυπα και ειδικά σχεδιασμένα βοηθήματα υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος.