"Vamvakou Revival": Καλοκαίρι στη Βαμβακού Λακωνίας

Εκδηλώσεις, προγράμματα, φύση και ξεγνοιασιά στον Πάρνωνα.

vamvakou revival

Το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας ξεκινά το καλοκαίρι με ένα μοναδικό φεστιβάλ και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Πρωτότυπα προγράμματα και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια θα συνεχίζονται μέχρι το φθινόπωρο. Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται από τη "Vamvakou Revival" στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με την αποκλειστική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τον Ιούλιο, θα ακουστούν μοναδικές μελωδίες σε μία συναυλία με το "Oros Ensemble" (16/07) στον προαύλιο χώρο του Ξενώνα Ρούγα της Βαμβακούς και θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό ταξίδι με τους μεγάλους συνθέτες από τον Μουσικό Όμιλο Σπάρτης (23/07) στην κεντρική πλατεία του χωριού. Έπίσης, ένα διαφορετικό μάθημα Yoga στη φύση καλεί όλη την οικογένεια να συμμετέχει με τις Μαρία - Άννα Βλάχου και Μαριάνθη Πέππα.

vamvakou revival

Παράλληλα, όσον αφορά τα παιδιά, η Βαμβακού αποκαλύπτεται μέσα από τα μάτια των μικρών επισκεπτών της φτιάχνοντας ένα διαφορετικό βιβλίο επισκεπτών με εικόνες, σε ένα πρόγραμμα με τον Γρηγόρη Δουλιώτη, ενώ οι μικροί συμμετέχουν σε βιωματικά παιχνίδια στο κοινωνικό πρόγραμμα αθλητισμού, "Futbolnet", που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το "Barca Foundation" από την "Οργάνωση Γη". Εκπαιδευτικά, εικαστικά, παιχνίδια και κατασκηνωτικά προγράμματα με την Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη και τον Ευάγγελο Θεοδώρου, αλλά και μία διασκεδαστική παράσταση κουκλοθεάτρου με τις Στρίγκλες και τη Χριστίνα Αγγελοπούλου περιμένουν τα παιδιά αυτόν τον Ιούλιο στο χωριό.

vamvakou revival

Τον Αύγουστο, ο υπαίθριος κινηματογράφος της Βαμβακούς έρχεται με την προβολή της ταινίας "Η ιερότητα του Βουνού" (06/08), η "Βαμβακού η κυρά, θυμάται, στοχάζεται και περιμένει" σε μία παρουσίαση του θεατρικού έργου της Μάρως Γεώργα με την ηθοποιό, Φλώρα Καλομοίρη (13/08) και μία μουσική περιπλάνηση στου έρωτα και της αγάπης τις μελωδίες έρχεται μέσα από τη φωνή της ξεχωριστής ερμηνεύτριας και ηθοποιού, Αλίνας Κωτσοβούλου, και με τη συνοδεία της πιανίστα, Μάρως Θεοδωράκη (27/08).

Εικαστικά εργαστήρια με την Ποτούλα Λαφόγιαννη, θεατρικό παιχνίδι, πικ νικ και μπουγέλα με τη Φλώρα Καλομοίρη, εκπαιδευτικά προγράμματα και το ταξίδι της ψηφίδας με την Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη και κατασκηνωτικά παιχνίδια στη φύση με τον Ευάγγελο Θεοδώρου περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες. Στο τέλος του μήνα, στις 27 και 28 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με την ομάδα Φάλτσο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ δείτε εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.