"Vamvakou Revival": Καλοκαίρι στη Βαμβακού Λακωνίας

Εκδηλώσεις, προγράμματα, φύση και ξεγνοιασιά στον Πάρνωνα.

vamvakou revival

Το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας ξεκινά το καλοκαίρι με ένα μοναδικό φεστιβάλ και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Πρωτότυπα προγράμματα και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια θα συνεχίζονται μέχρι το φθινόπωρο. Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται από τη "Vamvakou Revival" στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με την αποκλειστική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τον Ιούλιο, θα ακουστούν μοναδικές μελωδίες σε μία συναυλία με το "Oros Ensemble" (16/07) στον προαύλιο χώρο του Ξενώνα Ρούγα της Βαμβακούς και θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό ταξίδι με τους μεγάλους συνθέτες από τον Μουσικό Όμιλο Σπάρτης (23/07) στην κεντρική πλατεία του χωριού. Έπίσης, ένα διαφορετικό μάθημα Yoga στη φύση καλεί όλη την οικογένεια να συμμετέχει με τις Μαρία - Άννα Βλάχου και Μαριάνθη Πέππα.

vamvakou revival

Παράλληλα, όσον αφορά τα παιδιά, η Βαμβακού αποκαλύπτεται μέσα από τα μάτια των μικρών επισκεπτών της φτιάχνοντας ένα διαφορετικό βιβλίο επισκεπτών με εικόνες, σε ένα πρόγραμμα με τον Γρηγόρη Δουλιώτη, ενώ οι μικροί συμμετέχουν σε βιωματικά παιχνίδια στο κοινωνικό πρόγραμμα αθλητισμού, "Futbolnet", που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το "Barca Foundation" από την "Οργάνωση Γη". Εκπαιδευτικά, εικαστικά, παιχνίδια και κατασκηνωτικά προγράμματα με την Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη και τον Ευάγγελο Θεοδώρου, αλλά και μία διασκεδαστική παράσταση κουκλοθεάτρου με τις Στρίγκλες και τη Χριστίνα Αγγελοπούλου περιμένουν τα παιδιά αυτόν τον Ιούλιο στο χωριό.

vamvakou revival

Τον Αύγουστο, ο υπαίθριος κινηματογράφος της Βαμβακούς έρχεται με την προβολή της ταινίας "Η ιερότητα του Βουνού" (06/08), η "Βαμβακού η κυρά, θυμάται, στοχάζεται και περιμένει" σε μία παρουσίαση του θεατρικού έργου της Μάρως Γεώργα με την ηθοποιό, Φλώρα Καλομοίρη (13/08) και μία μουσική περιπλάνηση στου έρωτα και της αγάπης τις μελωδίες έρχεται μέσα από τη φωνή της ξεχωριστής ερμηνεύτριας και ηθοποιού, Αλίνας Κωτσοβούλου, και με τη συνοδεία της πιανίστα, Μάρως Θεοδωράκη (27/08).

Εικαστικά εργαστήρια με την Ποτούλα Λαφόγιαννη, θεατρικό παιχνίδι, πικ νικ και μπουγέλα με τη Φλώρα Καλομοίρη, εκπαιδευτικά προγράμματα και το ταξίδι της ψηφίδας με την Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη και κατασκηνωτικά παιχνίδια στη φύση με τον Ευάγγελο Θεοδώρου περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες. Στο τέλος του μήνα, στις 27 και 28 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με την ομάδα Φάλτσο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ δείτε εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ σε προγράμματα και δράσεις για τη διαφύλαξη στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Η επιχορήγηση είναι συνολικού ύψους 662.000 ευρώ και πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 6 Μαΐου 2022, σε Κοινότητες Φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω του Μητρώου Πολιτιστικού Φορέων του ΥΠΠΟΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/08/2022

Η κρητική χειροτεχνία στο επίκεντρο της επίσκεψης του Νικόλα Γιατρομανωλάκη στην Κρήτη

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού παρευρέθηκε στο νησί με αφορμή το Φεστιβάλ Κρήτης και συνομίλησε με εκπροσώπους του τομέα για διάφορους πολιτιστικούς θεσμούς με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο.

Ηλίας Μαγκλίνης: "Η ίδια η ζωή έχει κάτι βίαιο και βρώμικο..."

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος που ακούστηκε πολύ με την υπόθεση Λιγνάδη, απαντά σε δέκα ερωτήσεις με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου "Το μόνο της ζωής τους ταξίδι".

Μία δράση προστασίας της βιοποικιλότητας

Το πλούσιο φυσικό περιβάλλον που διαθέτουν και οι αρχαιολογικοί χώροι πλέον θα προστατεύεται από τη σύμπραξη του ΥΠΠΟΑ, του ΥΠΕΝ και του ΕΚΠΑ.

"My Attica": Η νέα smartphone εφαρμογή για τη διευκόλυνση των πολιτών

Μία ακόμα δυνατότητα ψηφιακής επικοινωνίας με τους πολίτες εγκαινιάζει η Περιφέρεια Αττικής.

19 βιβλία για τις διακοπές

Παραλίες, κλάμπινγκ, φλερτ, ξεκούραση, εκδρομές, ξενοιασιά, ναι, σίγουρα, όμως το μυαλό και το καλοκαίρι διεκδικεί τα δικαιώματά του, οπότε στο σακίδιο, εκτός από νερό και αντηλιακό, δηλαδή τα απολύτως απαραίτητα, ένα βιβλίο είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Μια συζήτηση με την Valerie Biden Owens, πρόεδρο του Biden Institute

Η μικρότερη αδερφή του Joe Biden μιλάει με την Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου για την πολιτική, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον ρόλο της γυναίκας και την αξία της οικογένειας σε έναν κόσμο που αλλάζει.