Η "Αυτοπροσωπογραφία" του Milo Manara παρουσιάζεται στη Zivasart Gallery

Το βιογραφικό έργο του εμβληματικού σχεδιαστή κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΨΜ και θα παρουσιαστεί στον χώρο της γκαλερί, ρίχνοντας φως στην περιπετειώδη ζωή του Manara.

Milo Manara Αυτοπροσωπογραφία

Η Zivasart Gallery και οι εκδόσεις ΚΨΜ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου (8 μ.μ.) το αυτοβιογραφικό πόνημα ενός από τους πλέον εμβληματικούς σχεδιαστές της εποχής μας, του Milo Manara. Στο βιβλίο "Αυτοπροσωπογραφία", οι διηγήσεις των περιπετειών της συναρπαστικής ζωής του, περνούν άμεσα ή έμμεσα, δια μέσου των θαυμαστών απεικονίσεών του. Η παρουσίαση θα γίνει στον χώρο της Zivasart Gallery και πραγματοποιείται υπό την αίγιδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Συναντήσεις ορόσημα όπως αυτές με τον Ούγκο Πρατ και τον Φεντερίκο Φελίνι, θα γεννήσουν έργα που καθόρισαν και επηρέασαν τη Σύγχρονη Τέχνη του Φανταστικού. Όσο για την εξέχουσα σχεδιαστική απόδοση του γυναικείου κορμιού, θα καταγραφεί στο συλλογικό φαντασιακό και θα επηρεάσει καταλυτικά το στυλ, τη μόδα και τον ερωτισμό του σύγχρονου πολιτισμού της Δύσης.

Στην εξομολόγηση του, ο Milo Manara αφηγείται την εποχή του περιγράφοντας τις ηδονές και τις ωδίνες της. Στην εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου, το βράδυ της 11ης Ιουλίου θα μιλήσουν για την αυτοβιογραφία ο Δημήτρης Βανέλλης, συγγραφέας και σεναριογράφος κόμικς και βιβλιοθηκονόμος, καθώς και ο Γιάννης Κουκουλάς, ιστορικός τέχνης, διδάσκων στην ΑΣΚΤ.

Θα ακολουθήσει ένα μικρό μουσικό ρεσιτάλ για Τσέμπαλο με τη μουσικό Κατερίνα Κτώνα, σε ένα πρόγραμμα με έργα από το μπαρόκ μέχρι τον Nino Rota, με αναφορές στις συνεργασίες και τις δημιουργίες του Milo Manara. Τέλος, στους χώρους της γκαλερί θα αναπτυχθούν εικόνες από εμβληματικά έργα του Milo Manara, με μία σκηνογραφική διάθεση σε επιμέλεια Νίκου Ζήβα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.