Η "Αυτοπροσωπογραφία" του Milo Manara παρουσιάζεται στη Zivasart Gallery

Το βιογραφικό έργο του εμβληματικού σχεδιαστή κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΨΜ και θα παρουσιαστεί στον χώρο της γκαλερί, ρίχνοντας φως στην περιπετειώδη ζωή του Manara.

Milo Manara Αυτοπροσωπογραφία

Η Zivasart Gallery και οι εκδόσεις ΚΨΜ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου (8 μ.μ.) το αυτοβιογραφικό πόνημα ενός από τους πλέον εμβληματικούς σχεδιαστές της εποχής μας, του Milo Manara. Στο βιβλίο "Αυτοπροσωπογραφία", οι διηγήσεις των περιπετειών της συναρπαστικής ζωής του, περνούν άμεσα ή έμμεσα, δια μέσου των θαυμαστών απεικονίσεών του. Η παρουσίαση θα γίνει στον χώρο της Zivasart Gallery και πραγματοποιείται υπό την αίγιδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Συναντήσεις ορόσημα όπως αυτές με τον Ούγκο Πρατ και τον Φεντερίκο Φελίνι, θα γεννήσουν έργα που καθόρισαν και επηρέασαν τη Σύγχρονη Τέχνη του Φανταστικού. Όσο για την εξέχουσα σχεδιαστική απόδοση του γυναικείου κορμιού, θα καταγραφεί στο συλλογικό φαντασιακό και θα επηρεάσει καταλυτικά το στυλ, τη μόδα και τον ερωτισμό του σύγχρονου πολιτισμού της Δύσης.

Στην εξομολόγηση του, ο Milo Manara αφηγείται την εποχή του περιγράφοντας τις ηδονές και τις ωδίνες της. Στην εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου, το βράδυ της 11ης Ιουλίου θα μιλήσουν για την αυτοβιογραφία ο Δημήτρης Βανέλλης, συγγραφέας και σεναριογράφος κόμικς και βιβλιοθηκονόμος, καθώς και ο Γιάννης Κουκουλάς, ιστορικός τέχνης, διδάσκων στην ΑΣΚΤ.

Θα ακολουθήσει ένα μικρό μουσικό ρεσιτάλ για Τσέμπαλο με τη μουσικό Κατερίνα Κτώνα, σε ένα πρόγραμμα με έργα από το μπαρόκ μέχρι τον Nino Rota, με αναφορές στις συνεργασίες και τις δημιουργίες του Milo Manara. Τέλος, στους χώρους της γκαλερί θα αναπτυχθούν εικόνες από εμβληματικά έργα του Milo Manara, με μία σκηνογραφική διάθεση σε επιμέλεια Νίκου Ζήβα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Συνεχίζονται τα έργα αναβάθμισης χώρων πρασίνου σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι ολιστικές παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Αττικής για την οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2022

Ο Δημήτρης Αθανίτης διάβασε την "Τελευταία Πνοή" του Λουίς Μπουνιουέλ γιατί ο συγγραφέας "Είναι ακραίος σαν το έργο του"

Ο σκηνοθέτης του "Invisible" (2016), της ταινίας για την κρίση που υπήρξε υποψήφια για έξι βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, βρίσκει κάποιες αυτοβιογραφίες να είναι πιο δυνατές κι από τα πιο συναρπαστικά μυθιστορήματα.

Αθήνα, αβίωτη πόλη

Είναι αδικαιολόγητος ο καθημερινός εκνευρισμός μας όταν είμαστε τόσο ανοχύρωτοι μπροστά στον παραλογισμό της καθημερινότητας;

Φθινόπωρο στην Ελευσίνα

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων κι εκδηλώσεων.

Επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ σε προγράμματα και δράσεις για τη διαφύλαξη στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Η επιχορήγηση είναι συνολικού ύψους 662.000 ευρώ και πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 6 Μαΐου 2022, σε Κοινότητες Φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω του Μητρώου Πολιτιστικού Φορέων του ΥΠΠΟΑ.

Η κρητική χειροτεχνία στο επίκεντρο της επίσκεψης του Νικόλα Γιατρομανωλάκη στην Κρήτη

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού παρευρέθηκε στο νησί με αφορμή το Φεστιβάλ Κρήτης και συνομίλησε με εκπροσώπους του τομέα για διάφορους πολιτιστικούς θεσμούς με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο.

Ηλίας Μαγκλίνης: "Η ίδια η ζωή έχει κάτι βίαιο και βρώμικο..."

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος που ακούστηκε πολύ με την υπόθεση Λιγνάδη, απαντά σε δέκα ερωτήσεις με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου "Το μόνο της ζωής τους ταξίδι".