Όλα όσα αξίζει να δείτε στο φουτουριστικό The Ellinikon Experience Centre

Βρεθήκαμε στο κέντρο επισκεπτών αστικής ανάπτυξης, έναν νέο σύγχρονο χώρο που συστήνει στους επισκέπτες του Ελληνικού τις υποδομές που σχεδιάζεται να δούμε εδώ έως το 2025.

The Experience Centre

Καθώς οι ανανεωμένες εγκαταστάσεις που πρόκειται να μεταμορφώσουν τον ερημωμένο πρώην αερολιμένα της πρωτεύουσας σε έναν χώρο βιωσιμότητας και αστικής ανάπλασης έχουν εξάψει την περιέργειά μας, η Lamda Development καλεί μικρούς και μεγάλους να πάρουν μία γεύση από το γενικό πρότζεκτ, στο ολοκαίνουργιο The Ellinikon Experience Centre.

Σύγχρονες τεχνολογίες μετέτρεψαν ένα από τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας από το 1950, τα οποία πλέον θεωρούνται Νεότερα Μνημεία από το ΥΠΠΟΑ, σε έναν χώρο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τις μελλοντικές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό. Η περιήγηση στο υπόστεγο γίνεται με ελεύθερη είσοδο και παραλαμβάνοντας από τη ρεσεψιόν τα ειδικά boarding pass που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξερευνήσετε τις μελλοντικές υποδομές του Ελληνικού.

The Experience Centre

Μπαίνοντας στον χώρο, κατευθείαν σου τραβάει την προσοχή η υπερμεγέθη διαδραστική μακέτα 45 τ.μ., όπου πάνω στην επιφάνειά της μπορείς να ανακαλύψεις τη μακρόχρονη ιστορία της περιοχής αλλά και το ευρύτερο masterplan των επόμενων χρόνων: πέντε ουρανοξύστες που θα φιλοξενούν γραφεία μεγαλοεταιρειών αλλά και διαμερίσματα, παραθαλάσσια πολυτελή ξενοδοχεία, ποδηλατόδρομος έκτασης 50 χιλιομέτρων και πολλές άλλες υποδομές απλώνονται σε όλο το πάρκο 6.200.000 στρεμμάτων, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος θα παραδοθεί στο κοινό μέχρι το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσε η Chief Development Officer της Lamda Development, Μελίνα Παΐζη.

Το The Ellinikon Experience Centre φυσικά δεν σταματάει εκεί. Αν περιπλανηθείτε στον χώρο πίσω από τη μακέτα, αμέσως θα εντοπίσετε το πολυτελές σκάφος του κέντρου, έτοιμο να μας ξεναγήσει σε ολόκληρη την αναβαθμισμένη ακτογραμμή, από τη Νέα Μαρίνα στη Riviera Galeria έως το ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά. Παραθαλάσσια πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, καφέ και καταστήματα θα εκτείνονται σε όλη την παραλιακή γραμμή, με θέα την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

The Experience Centre

Συνεχίζοντας την ξενάγηση, περιπλανιόμαστε στη ζώνη "Living In Nature" και τους πάνω από 2 εκατομμύρια τ.μ. χώρους πρασίνου που θα πλαισιώνουν την περιοχή. Είτε θέλετε να περπατήσετε κατά μήκος του 2.6 χιλιομέτρων πεζοδρόμου φτάνοντας από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως την ακτή ή να βολτάρετε με το ποδήλατό σας, το φυσικό περιβάλλον είναι η ιδανική επιλογή για μια εξερεύνηση στη φύση, η οποία θα αποτελεί βασικό στοιχείο του Ελληνικού. Το πάρκο, μέρος του οποίου έχει ήδη παραδοθεί στο κοινό με τη διάθεση του The Experience Park, θα αποτελεί πρότυπο βιωσιμότητας καλύπτοντας όλες τις ανάγκες άρδευσης και ηλεκτροδότησης και μεριμνώντας για το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Την ποδηλατική διαδρομή μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε μέσα από μια διαδραστική περιήγηση σε ένα ειδικά σχεδιασμένο στατικό ποδήλατο μέσα στο Experience Centre. "Η πόλη του Ελληνικού είναι η πόλη των 15 λεπτών" εξηγεί η Παΐζη "οποιαδήποτε μετακίνηση γίνεται μέσα σε 15 λεπτά, είτε μέσω του πεζοδρόμου ή μέσω των ποδηλατοδρόμων".

The Experience Centre

Ένα σκοτεινό δωμάτιο στο ισόγειο του κέντρου επεξηγεί τις καινοτόμες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής στην περιοχή και το συγκοινωνιακό δίκτυο, υποδομές που όχι απλώς θα διευκολύνουν τους κατοίκους, αλλά θα παρέχουν και έναν πιο "πράσινο τρόπο ζωής".

The Experience Centre

Και καθώς μιλάμε για τρόπο ζωής, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα "έξυπνα σπίτια" που θα κατασκευαστούν. Το 50% των μελλοντικών κατοικιών στο Ελληνικό έχουν ήδη πουληθεί, όπως μας ενημέρωσε η Παΐζη, και οι επίδοξοι αγοραστές μπορούν να περιηγηθούν στο "έξυπνο σπίτι" του Experience Centre για να πάρουν μια ιδέα της διαρρύθμισης, των παροχών και της ζωής σε μία κατοικία "του μέλλοντος", εξοπλισμένη με τεχνολογίες που εξυπηρετούν την κάθε ανάγκη των ιδιοκτητών της.

Μέχρι τότε, μπορείτε να επισκεφθείτε το Experience Centre και να συμμετάσχετε στις επικείμενες εκδηλώσεις του, όπως το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους στην Ελλάδα, που θα διεξαχθεί από 9 έως 12 Ιουνίου στο Experience Park.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.