Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετάσχουν στον φιλανθρωπικό  αγώνα 100 ωρών "NoFinish Line"

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιείται ο αγώνας με στόχο τη στήριξη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», στην Αγορά του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

NoFinish Line

Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετάσχουν στον φιλανθρωπικό  αγώνα 100 ωρών "NoFinish Line", που φέτος θα διεξαχθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, από τις 25 έως και τις 29 Μαΐου στην Αγορά του Καλατράβα, στο ΟΑΚΑ, με στόχο τη στήριξη της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί", απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη σχετική Συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για έναν φιλανθρωπικό αγώνα που διοργανώνεται για 6η χρονιά στη χώρα μας από τη διεθνή Οργάνωση φιλανθρωπικών δράσεων για το παιδί "NoFinish Line International". Ειδικότερα θα μπορούν να συμμετάσχουν πολίτες κάθε ηλικίας και να περπατήσουν ή να τρέξουν ανάλογα με την προτίμησή τους για όση ώρα επιθυμούν. Τα χιλιόμετρα που θα κάνουν καταγράφονται μέσω beeper και μετατρέπονται σε ευρώ, τα οποία φέτος, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης "Μαζί για το Παιδί" Αλεξάνδρα Μαρτίνου, θα διατεθούν για την ενίσχυση του ξενώνα που θα εγκαινιαστεί σύντομα με στόχο τη φιλοξενία μητέρων και παιδιών, προσφύγων από την Ουκρανία. 

Στη Συνέντευξη Τύπου εκτός από τον κ. Πατούλη και την κα Μαρτίνου συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του "NoFinish Line International" και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του "NoFinish Line Athens" Γιάννης Νικολάου, η Ολυμπιονίκης του μήκους Νίκη Ξάνθου ως νέα πρέσβειρα του αγώνα, οι επίσης πρέσβειρες της εθνικής βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Έφη Κουρκουτσάκη και Χριστίνα Παπαδοπούλου συνοδευόμενες από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, η δρομέας μεγάλων αποστάσεων Αναστασία Μαρινάκου, ο πρεσβευτής της διοργάνωσης, Ησαϊας Ματιάμπα, ο οποίος αφιλοκερδώς θα τραγουδά στον αγώνα, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής και εκπρόσωποι των υπόλοιπων χορηγών του "6oυ NoFinish Line Athens". Παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και η ειδική συνεργάτης σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε ζητήματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου.  

"Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει την προστασία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλα τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και αφού εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε αυτή την εξαίρετη δράση , όπως ανέφερε, πρόσθεσε μεταξύ άλλων: "Η διεξαγωγή του αγώνα "NoFinish Line" στον πιο εμβληματικό αθλητικό χώρο της Αττικής είναι μία πρόκληση για όλους μας. Είναι σημαντικό να διανύσουμε όσα χιλιόμετρα μπορεί ο καθένας μας και να προσφέρουμε στέλνοντας διπλό μήνυμα: Τη σημασία του αθλητικού τρόπου ζωής στην επίτευξη του στόχου της ευζωίας αλλά και τη σημασία της προσφοράς ειδικά σε παιδιά που έχουν την ανάγκη μας.  Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι "δικά μας παιδιά" και βεβαίως αυτά που έχουν ανάγκη ακόμη περισσότερο! Θα ήθελα να συγχαρώ την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης "Μαζί για το Παιδί" την κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου για το έργο που επιτελεί καθώς και όλους τους διοργανωτές για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία και να διαμηνύσω πως η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις. Καλούμε, λοιπόν όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετάσχουν γιατί ο σκοπός είναι ιερός". Κλείνοντας ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την κα Κεφαλογιάννη, την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Αθλητισμού Μ. Βάρσου, αλλά και τη συνεργάτιδά του σε θέματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου για τη συμβολή τους. 

Περιφέρειας Αττικής

Η Πρόεδρος της ελληνικής Ένωσης "Μαζί για το Παιδί", Αλεξάνδρα Μαρτίνου, επισήμανε μεταξύ άλλων: "Τρέχουμε όλοι σε αυτόν τον απίθανο αγώνα που δεν έχει τέλος, αλλά οι συμμετοχές είναι μεγάλες. Μπορεί καθένας να τρέξει, όποια ηλικία κι αν έχει, ό,τι ώρα θέλει και τα χιλιόμετρα μετατρέπονται σε οικονομική ενίσχυση για το "Μαζί για το Παιδί". Το "Μαζί για το Παιδί" έχει ιδρυθεί εδώ και 26 χρόνια. Προσπαθούμε να βοηθάμε παιδιά σε ανάγκη σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 30 χιλιάδες παιδιά τον χρόνο, παιδιά που είναι αντιμέτωπα με τη φτώχια, την κακοποίηση, την αρρώστια ή την αναπηρία. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν φέτος να στηρίξουμε τα παιδιά που έχουν βιώσει τον πόλεμο και ας ευχηθούμε να τελειώσει ο πόλεμος πολύ γρήγορα". 

Ο γενικός γραμματέας του "NoFinish Line International" και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του "NoFinish Line Athens" Γιάννης Νικολάου τόνισε μεταξύ άλλων: "Κίνητρό μας είναι η προσφορά, ιδιαίτερα για τα παιδιά και μας έχει δοθεί αυτή η δυνατότητα από το 2017, όταν και ξεκινήσαμε το εγχείρημα του "NoFinish Line φέρνοντάς το και στην Ελλάδα, αφού είναι ένας διεθνής Οργανισμός, μία διεθνής δραστηριότητα. Στην Ελλάδα, έχουμε καταφέρει χάρη στον κόσμο που συμμετέχει, που δηλαδή απλά τρέχει ή περπατάει και καταγράφουμε τα χιλιόμετρα που κάνει, να έχουμε μεγάλη επιτυχία". 

Η νέα πρέσβειρα του "NoFinish Line Athens" και Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος Νίκη Ξάνθου υπογράμμισε: "Πραγματικά, όλοι πρέπει να είναι παρόντες σε αυτόν τον αγώνα. Είναι ένας αγώνας διαφορετικός από όλους τους άλλους. Αυτός ο αγώνας είναι διαφορετικός. Μπορείς να τρέξεις, μπορείς να περπατήσεις, μπορείς να κάνεις μία βόλτα με τα παιδιά σου, με τις φίλες σου. Είναι ένα event, το οποίο έχει χαρά, έχει διασκέδαση. Έχει προσφορά στα παιδιά".

Η Ολυμπιονίκης του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέφερε: "Εκείνες τις ημέρες θα είμαστε εκεί, να βαδίσουμε δίπλα σε όλους, να πάρουμε τα παιδιά από το χέρι, τα κατοικίδιά μας, τους φίλους μας και να περπατήσουμε γι' αυτόν τον καλό σκοπό. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη γιατί δεν μπορούν μόνα τους να ζητήσουν και να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους. Θα είμαστε εκεί, όλοι, να βοηθήσουμε, σε αυτόν τον φιλανθρωπικό αγώνα". 

Ο πρεσβευτής της διοργάνωσης, Ησαϊας Ματιάμπα, τόνισε: "Το παιδί είναι το μέλλον του κόσμου. Αν δεν μπορέσουμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας, τί θα κάνουμε σε αυτόν τον κόσμο; Χαίρομαι γι' αυτήν την προσπάθεια, χαίρομαι που θα συμβάλλω και θα εμπλουτίσω τον σκοπό αυτόν μουσικά".  

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής εξέφρασε τη χαρά του που πλέον στο ΟΑΚΑ μπορούν να διοργανώνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη συμβολή του στο να γίνει το ΟΑΚΑ ένας σύγχρονος και σημαντικός αθλητικός πόλος στην Αττική. 


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.

Η HotelBrain διοργανώνει Ημέρα Καριέρας

Η Ημέρα Καριέρας θα δώσει τη δυνατότητα σε σπουδαστές και επαγγελματίες του κλάδου που αναζητούν εργασία, να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη της εταιρίας και να συζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον Όμιλο της HotelBrain.

Εργαστήριο κεντητικής με έμπνευση την "Πολυκατοικία"

Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός στην έκθεση "Πολυκατοικία" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ενας εορταστικός "περίπατος" και μια πρωτότυπη προσέγγιση συμμετοχικότητας στην αστική ανάπτυξη

Οι Περιπατητές Νερού μάς προσκαλούν σε μια τελευταία -προς το παρόν- στάση του ταξιδιού τους, στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για να μοιραστούν και να συζητήσουν στιγμιότυπα της εμπειρίας τους.