Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετάσχουν στον φιλανθρωπικό  αγώνα 100 ωρών "NoFinish Line"

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιείται ο αγώνας με στόχο τη στήριξη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», στην Αγορά του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

NoFinish Line

Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετάσχουν στον φιλανθρωπικό  αγώνα 100 ωρών "NoFinish Line", που φέτος θα διεξαχθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, από τις 25 έως και τις 29 Μαΐου στην Αγορά του Καλατράβα, στο ΟΑΚΑ, με στόχο τη στήριξη της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί", απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη σχετική Συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για έναν φιλανθρωπικό αγώνα που διοργανώνεται για 6η χρονιά στη χώρα μας από τη διεθνή Οργάνωση φιλανθρωπικών δράσεων για το παιδί "NoFinish Line International". Ειδικότερα θα μπορούν να συμμετάσχουν πολίτες κάθε ηλικίας και να περπατήσουν ή να τρέξουν ανάλογα με την προτίμησή τους για όση ώρα επιθυμούν. Τα χιλιόμετρα που θα κάνουν καταγράφονται μέσω beeper και μετατρέπονται σε ευρώ, τα οποία φέτος, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης "Μαζί για το Παιδί" Αλεξάνδρα Μαρτίνου, θα διατεθούν για την ενίσχυση του ξενώνα που θα εγκαινιαστεί σύντομα με στόχο τη φιλοξενία μητέρων και παιδιών, προσφύγων από την Ουκρανία. 

Στη Συνέντευξη Τύπου εκτός από τον κ. Πατούλη και την κα Μαρτίνου συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του "NoFinish Line International" και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του "NoFinish Line Athens" Γιάννης Νικολάου, η Ολυμπιονίκης του μήκους Νίκη Ξάνθου ως νέα πρέσβειρα του αγώνα, οι επίσης πρέσβειρες της εθνικής βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Έφη Κουρκουτσάκη και Χριστίνα Παπαδοπούλου συνοδευόμενες από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, η δρομέας μεγάλων αποστάσεων Αναστασία Μαρινάκου, ο πρεσβευτής της διοργάνωσης, Ησαϊας Ματιάμπα, ο οποίος αφιλοκερδώς θα τραγουδά στον αγώνα, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής και εκπρόσωποι των υπόλοιπων χορηγών του "6oυ NoFinish Line Athens". Παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και η ειδική συνεργάτης σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε ζητήματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου.  

"Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει την προστασία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλα τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και αφού εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε αυτή την εξαίρετη δράση , όπως ανέφερε, πρόσθεσε μεταξύ άλλων: "Η διεξαγωγή του αγώνα "NoFinish Line" στον πιο εμβληματικό αθλητικό χώρο της Αττικής είναι μία πρόκληση για όλους μας. Είναι σημαντικό να διανύσουμε όσα χιλιόμετρα μπορεί ο καθένας μας και να προσφέρουμε στέλνοντας διπλό μήνυμα: Τη σημασία του αθλητικού τρόπου ζωής στην επίτευξη του στόχου της ευζωίας αλλά και τη σημασία της προσφοράς ειδικά σε παιδιά που έχουν την ανάγκη μας.  Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι "δικά μας παιδιά" και βεβαίως αυτά που έχουν ανάγκη ακόμη περισσότερο! Θα ήθελα να συγχαρώ την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης "Μαζί για το Παιδί" την κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου για το έργο που επιτελεί καθώς και όλους τους διοργανωτές για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία και να διαμηνύσω πως η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις. Καλούμε, λοιπόν όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετάσχουν γιατί ο σκοπός είναι ιερός". Κλείνοντας ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την κα Κεφαλογιάννη, την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Αθλητισμού Μ. Βάρσου, αλλά και τη συνεργάτιδά του σε θέματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου για τη συμβολή τους. 

Περιφέρειας Αττικής

Η Πρόεδρος της ελληνικής Ένωσης "Μαζί για το Παιδί", Αλεξάνδρα Μαρτίνου, επισήμανε μεταξύ άλλων: "Τρέχουμε όλοι σε αυτόν τον απίθανο αγώνα που δεν έχει τέλος, αλλά οι συμμετοχές είναι μεγάλες. Μπορεί καθένας να τρέξει, όποια ηλικία κι αν έχει, ό,τι ώρα θέλει και τα χιλιόμετρα μετατρέπονται σε οικονομική ενίσχυση για το "Μαζί για το Παιδί". Το "Μαζί για το Παιδί" έχει ιδρυθεί εδώ και 26 χρόνια. Προσπαθούμε να βοηθάμε παιδιά σε ανάγκη σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 30 χιλιάδες παιδιά τον χρόνο, παιδιά που είναι αντιμέτωπα με τη φτώχια, την κακοποίηση, την αρρώστια ή την αναπηρία. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν φέτος να στηρίξουμε τα παιδιά που έχουν βιώσει τον πόλεμο και ας ευχηθούμε να τελειώσει ο πόλεμος πολύ γρήγορα". 

Ο γενικός γραμματέας του "NoFinish Line International" και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του "NoFinish Line Athens" Γιάννης Νικολάου τόνισε μεταξύ άλλων: "Κίνητρό μας είναι η προσφορά, ιδιαίτερα για τα παιδιά και μας έχει δοθεί αυτή η δυνατότητα από το 2017, όταν και ξεκινήσαμε το εγχείρημα του "NoFinish Line φέρνοντάς το και στην Ελλάδα, αφού είναι ένας διεθνής Οργανισμός, μία διεθνής δραστηριότητα. Στην Ελλάδα, έχουμε καταφέρει χάρη στον κόσμο που συμμετέχει, που δηλαδή απλά τρέχει ή περπατάει και καταγράφουμε τα χιλιόμετρα που κάνει, να έχουμε μεγάλη επιτυχία". 

Η νέα πρέσβειρα του "NoFinish Line Athens" και Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος Νίκη Ξάνθου υπογράμμισε: "Πραγματικά, όλοι πρέπει να είναι παρόντες σε αυτόν τον αγώνα. Είναι ένας αγώνας διαφορετικός από όλους τους άλλους. Αυτός ο αγώνας είναι διαφορετικός. Μπορείς να τρέξεις, μπορείς να περπατήσεις, μπορείς να κάνεις μία βόλτα με τα παιδιά σου, με τις φίλες σου. Είναι ένα event, το οποίο έχει χαρά, έχει διασκέδαση. Έχει προσφορά στα παιδιά".

Η Ολυμπιονίκης του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέφερε: "Εκείνες τις ημέρες θα είμαστε εκεί, να βαδίσουμε δίπλα σε όλους, να πάρουμε τα παιδιά από το χέρι, τα κατοικίδιά μας, τους φίλους μας και να περπατήσουμε γι' αυτόν τον καλό σκοπό. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη γιατί δεν μπορούν μόνα τους να ζητήσουν και να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους. Θα είμαστε εκεί, όλοι, να βοηθήσουμε, σε αυτόν τον φιλανθρωπικό αγώνα". 

Ο πρεσβευτής της διοργάνωσης, Ησαϊας Ματιάμπα, τόνισε: "Το παιδί είναι το μέλλον του κόσμου. Αν δεν μπορέσουμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας, τί θα κάνουμε σε αυτόν τον κόσμο; Χαίρομαι γι' αυτήν την προσπάθεια, χαίρομαι που θα συμβάλλω και θα εμπλουτίσω τον σκοπό αυτόν μουσικά".  

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής εξέφρασε τη χαρά του που πλέον στο ΟΑΚΑ μπορούν να διοργανώνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη συμβολή του στο να γίνει το ΟΑΚΑ ένας σύγχρονος και σημαντικός αθλητικός πόλος στην Αττική. 


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Από σήμερα ανακυκλώνουμε σε 19 λαϊκές αγορές της Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, ξεκίνησε σήμερα την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επικοινωνιακού προγράμματος για την προώθηση της ανακύκλωσης, της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας.

26/04/2022

Έργα συνολικού προϋπολογισμού € 1.648.000 στο δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη από την Περιφέρεια Αττικής

Για την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη.

Πάσχα με την Περιφέρεια Αττικής στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Με μια μεγάλη γιορτή, ανοικτή σε όλους τους πολίτες, θα τιμήσει την ημέρα του Πάσχα η Περιφέρεια Αττικής στο Μητροπολιτικό Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης".

Ανακυκλώνουμε στις λαϊκές αγορές της Αττικής και δίνουμε αξία στα σκουπίδια μας

Ένα νέο ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πρόγραμμα που προωθεί την ανακύκλωση και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας ξεκινά με κεντρικό μήνυμα το "Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου".

27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας: Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος.

Το Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερώνει τον Μάιο στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μία σειρά δράσεων στο Μουσείο Φιλελληνισμού για τον μήνα Μάιο, αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό.

iMEdD: Τη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας ο Τύπος έχει τον πρώτο λόγο

Για πέντε ημέρες μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και ανεξάρτητων μέσων ανταλλάσσουν εμπειρίες, απόψεις και γνώσεις γύρω από το ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία.