Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης αποτελεί τη βασική αλλαγή στα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, ειδικά όσον αφορά τους πολιτιστικούς χώρους και τα καταστήματα εστίασης.

δημοτικό θέατρο πειραιά

Με την έναρξη της θερινής περιόδου και της τουριστικής σεζόν, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ανακοίνωσε τα νέα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν από Κυριακή 1η Μαΐου έως Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 6 π.μ. .

Η βασική αλλαγή αφορά την κατάργηση επίδειξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας. Ωστόσο, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε σινεμά και θέατρα 12μηνης λειτουργίας, καθώς και όλους τους κλειστούς χώρους πολιτιστικών δράσεων. Σε θερινά σινεμά και ανοιχτά θέατρα, η χρήση μάσκας δεν είναι απαραίτητη, παρόλα αυτά ενδείκνυται σε μέρη με συνωστισμό για την καλύτερη προστασία των πολιτών.

Τα παραπάνω υγειονομικά μέτρα ισχύουν και για τα καταστήματα εστίασης, κέντρα διασκέδασης και μουσικές εκδηλώσεις. Για χώρους εστίασης όπως καφετέριες και εστιατόρια, η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής τους και φυσικά από το προσωπικό.

Εξαίρεση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αποτελούν παιδιά κάτω των 4 ετών και άτομα με προβλήματα υγείας, στα οποία δεν συνίσταται η χρήση μάσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Prey: Πρώτη ματιά στο prequel του Predator

Ο Κυνηγός επιστρέφει και απειλεί τους Comanche.

17/05/2022

Φεστιβάλ Αθηνών: Η γυναικεία δύναμη του χορού και του θεάτρου στην Πειραιώς 260

Αυτές είναι οι έξι σκηνοθέτιδες και χορογράφοι που καταλαμβάνουν φέτος τον Χώρο E’ της Πειραιώς 260 με τα πρωτοποριακά τους έργα που στέκονται δυναμικά απέναντι στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι πάνω στο δίπολο ουτοπία-δυστοπία.

Μια ακόμη rom-com που περιμένουμε: η Μεγκ Ράιν επιστρέφει με τέλειο ταίρι

Στη μετά-covid εποχή το μόνο που θέλουμε είναι να ζήσουμε πάλι και να Ερωτευτούμε με Ε κεφαλαίο.

Δείτε σκηνές από την εκπαίδευση του καστ του "Top Gun: Maverick" στα μαχητικά αεροπλάνα

Το αποκαλυπτικό featurette που κυκλοφόρησε μας δίνει μια πρώτη γεύση από την κινηματογραφική προετοιμασία του "αεροπλανικού" σίκουελ.

Σε τροχιά υλοποίησης έργα πολιτισμού στη Λέρο

Σημαντικά έργα πρόκειται να υλοποιηθούν στη Λέρο που περιλαμβάνουν την αποκατάσταση του ιστορικού "Ξενοδοχείο Λέρος" αλλά και παρεμβάσεις για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του νησιού.

"Alpha Mission": Μια συναυλία στη Δήλο ευαισθητοποιεί για τη κλιματική αλλαγή

Μια σημαντική μουσική εκδήλωση διεξάγεται στο νησί των Κυκλάδων στο πλαίσιο της συλλογικής πρωτοβουλίας "Alpha Mission – Δelos", που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την κρίσιμη περιβαλλοντική κατάσταση που ο τόπος αντιμετωπίζει σήμερα.

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (16-22/5)

Όλα όσα περιμένουμε να ανακαλύψουμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.