Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης αποτελεί τη βασική αλλαγή στα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, ειδικά όσον αφορά τους πολιτιστικούς χώρους και τα καταστήματα εστίασης.

δημοτικό θέατρο πειραιά

Με την έναρξη της θερινής περιόδου και της τουριστικής σεζόν, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ανακοίνωσε τα νέα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν από Κυριακή 1η Μαΐου έως Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 6 π.μ. .

Η βασική αλλαγή αφορά την κατάργηση επίδειξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας. Ωστόσο, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε σινεμά και θέατρα 12μηνης λειτουργίας, καθώς και όλους τους κλειστούς χώρους πολιτιστικών δράσεων. Σε θερινά σινεμά και ανοιχτά θέατρα, η χρήση μάσκας δεν είναι απαραίτητη, παρόλα αυτά ενδείκνυται σε μέρη με συνωστισμό για την καλύτερη προστασία των πολιτών.

Τα παραπάνω υγειονομικά μέτρα ισχύουν και για τα καταστήματα εστίασης, κέντρα διασκέδασης και μουσικές εκδηλώσεις. Για χώρους εστίασης όπως καφετέριες και εστιατόρια, η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής τους και φυσικά από το προσωπικό.

Εξαίρεση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αποτελούν παιδιά κάτω των 4 ετών και άτομα με προβλήματα υγείας, στα οποία δεν συνίσταται η χρήση μάσκας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.

Η HotelBrain διοργανώνει Ημέρα Καριέρας

Η Ημέρα Καριέρας θα δώσει τη δυνατότητα σε σπουδαστές και επαγγελματίες του κλάδου που αναζητούν εργασία, να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη της εταιρίας και να συζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον Όμιλο της HotelBrain.

Εργαστήριο κεντητικής με έμπνευση την "Πολυκατοικία"

Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός στην έκθεση "Πολυκατοικία" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ενας εορταστικός "περίπατος" και μια πρωτότυπη προσέγγιση συμμετοχικότητας στην αστική ανάπτυξη

Οι Περιπατητές Νερού μάς προσκαλούν σε μια τελευταία -προς το παρόν- στάση του ταξιδιού τους, στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για να μοιραστούν και να συζητήσουν στιγμιότυπα της εμπειρίας τους.