Πρωτομαγιά στην πόλη βολτάροντας στη φύση

Όσοι μείνετε στην Αθήνα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, μπορείτε να απολαύσετε τις ηλιόλουστες ανοιξιάτικες ημέρες κάνοντας μια βόλτα στα πάρκα και δάση της πόλης, ορισμένα από τα οποία έχουν ετοιμάσει γιορτινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.

Νιάρχος Πρωτομαγιά @Nikos Karanikolas

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Πρωτομαγιά το ανθισμένο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος φέρνει μουσική, χορό, δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις από το πρωί ως αργά το απόγευμα. Μια συναυλία με τους Wedding Singers στο ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ μας ταξιδεύει πίσω στα 90s, ενώ οι τζαζ και χιπ χοπ ρυθμοί των Rudy Roots μας ανεβάζουν τη διάθεση και χαρίζουν μια μοναδική βραδιά χορού και ατέλειωτου πάρτι. Τα παιδικά εργαστήρια είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για τον εορτασμό της Άνοιξης, καθώς η Παρέα του Δάσους εξοικειώνει τους μικρούς επισκέπτες με τη φύση και τα καθοδηγεί προκειμένου να κατασκευάσουν εντυπωσιακά άνθη και έντομα από χαρτί. Για όσους επισκέπτονται για πρώτη φορά το ΚΠΙΣΝ, το "Καγιάκ στο Κανάλι" είναι μια ιδανική ευκαιρία να γνωρίσουν τους χώρους του πάρκου αλλά και την ιστορία του.

Πεδίον του Άρεως

Πεδίον του Άρεως
@Shutterstock

Δεν είναι απαραίτητο να απομακρυνθεί κανείς από την πόλη, αν θέλει να περάσει μια ευχάριστη Πρωτομαγιά με την οικογένεια και φίλους. Το μεγαλύτερο δημόσιο άλσος της πρωτεύουσας βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και ικανοποιεί κάθε επιθυμία των επισκεπτών: βόλτες στο πράσινο, ηλιοθεραπεία ή πρωτομαγιάτικο πικνίκ στο γρασίδι, άθληση ή απλώς μια χαλαρή επίσκεψη παρέα με το αγαπημένο σας βιβλίο είναι μόνο ορισμένες επιλογές για τον εορτασμό της Άνοιξης στο άλσος και ένα προσδοκώμενο διάλειμμα από την καθημερινότητα.

Λόφος Φιλοπάππου

Φιλοπάππου
@Shutterstock

Αν και η θέα από τον Λόφο της Ακρόπολης παραμένει ασυναγώνιστη, ο καταπράσινος Λόφος του Φιλοπάππου παρέχει ένα εξίσου εντυπωσιακό πανόραμα του κέντρου της Αθήνας. Η θέα του φωτισμένου Παρθενώνα τη νύχτα είναι αρκετή για μία βραδινή περιπλάνηση στο πράσινο τοπίο, αλλά αξίζει να επισκεφθείτε το Μνημείο του Φιλοπάππου στην κορυφή του λόφου και το πρωί, θαυμάζοντας από ψηλά την πόλη. Πιο χαμηλά, κανείς μπορεί να εντοπίσει το Θέατρο Δώρας Στράτου και να καταλήξει στην Αρεοπαγίτου ή στους γραφικούς δρόμους του Θησείου, για έναν καφέ ή βραδινό ποτό.

Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Πάρκο Τρίτση

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Πάρκο Τρίτση στα δυτικά αθηναϊκά προάστια περιλαμβάνει έξι τεχνητές λίμνες που συνδέονται σε ένα επίσης τεχνητό κανάλι, όλα περιτριγυρισμένα από πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Πρόκειται για ένα τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους ανοιχτό όλο το 24ωρο, μια ευχάριστη απόδραση από την αστική ζωή. Την Πρωτομαγιά το πάρκο φέρνει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες στον χώρο του, με καλεσμένους φημισμένους καλλιτέχνες της χώρας, για ένα πεντάωρο μουσικό γλέντι που τιμά την ξεχωριστή αυτή μέρα.

Άλσος Βεΐκου

Άλσος Βεΐκου
@Shutterstock

Από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της ελληνικής πρωτεύουσας, το Άλσος Βεΐκου διαθέτει γήπεδα για άθληση, πίστα σκέιτμπορντ, καφετέριες, παιδική χαρά για ατέλειωτο παιχνίδι, θέατρο καθώς και θερινό σινεμά. Οι ψυχαγωγικές επιλογές είναι αμέτρητες, αν και απλώς μια περιπλάνηση στη 256 στρεμμάτων έκταση πρασίνου απολαμβάνοντας τις ομορφιές της φύσης και του ανοιξιάτικου περιβάλλοντος μπορεί να ικανοποιήσει και να προσφέρει στιγμές ξεγνοιασιάς και ηρεμίας.

The Ellinikon Experience Park

The Ellinikon Experience Park

Δραστηριότητες για κάθε ηλικία περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου, το οποίο υλοποιήθηκε με το σκεπτικό ότι θα λειτουργεί ως μια πηγή πράσινης όασης για την Αθήνα αλλά παράλληλα και ως ένα πάρκο ψυχαγωγίας με πληθώρα εκδηλώσεων για τους πολίτες. Τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν με τα δημιουργικά ξύλινα παιχνίδια της Παιδικής Χαράς και να εξερευνήσουν τα μυστικά του πάρκου ή να παίξουν δίπλα στο σιντριβάνι παρέα με τους γονείς, απολαμβάνοντας το υδάτινο θέαμα. Για στιγμές χαλάρωσης, ο Κήπος Zen μας φέρνει σε επαφή με τη φύση και δημιουργεί ένα περιβάλλον εσωτερικής ηρεμίας. Βέβαια, όσοι το επιθυμούν μπορούν να αθληθούν στον καταπράσινο χώρο γυμναστικής του Πάρκου, με θέα τον καταγάλανο ουρανό. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Λόφος Φιλοπάππου

  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το ΚΠΙΣΝ

Η τελευταία τελετή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας "Παρίσι 2024" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το ιστορικό ιστιοφόρο Belem θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα φιλοξενήσει τη διάλεξη του καπετάνιου του Belem, Aymeric Gibet.