Τρεις νέες ψηφιακές πλατφόρμες από το Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τομέα

Η ύπαρξη των πλατφορμών αποσκοπεί στη διαφύλαξη και διάδοση ελληνικών παραδόσεων αλλά και τη διαχείριση ελληνικών μνημείων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ψηφιακή πλατφόρμα @shutterstock

Υπογράφηκε σήμερα Προγραμματική Συμφωνία από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη και τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΚτΠ ΜΑΕ, Σταύρο Ασθενίδη. Το αντικείμενο της συνεργασίας είναι η υλοποίηση έργων που είναι ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναλυτικά, τα έργα περιλαμβάνουν την "Πλατφόρμα για την ελληνική χειροτεχνία" με προϋπολογισμό €1.000.000 με σκοπό την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανάδειξης, προβολής και διασύνδεσης της ελληνικής χειροτεχνίας και των Ελλήνων χειροτεχνών, καθώς και την "Πλατφόρμα διαχείρισης αρχαιολογικών χώρων" με προϋπολογισμό €400.000. Στόχος της πλατφόρμας είναι η διαχείριση αρχαιολογικών χώρων ανά την επικράτεια και των πολιτιστικών δράσεων που διεξάγονται σε αυτούς. Τέλος, υλοποιείται η "Πλατφόρμα Επιμόρφωσης Εργαζομένων στο πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα" με προϋπολογισμό €1.000.000, που στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων (skill building) στο πεδίο του πολιτισμού και της πολιτιστικής διαχείρισης, προσανατολισμένη για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Τα έργα θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Άξονα - 4.6. "Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας" του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Όπως σχολίασε και ο Γιατρομανωλάκης, "Με την υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας με την ΚτΠ ΜΑΕ ξεκινάει η υλοποίηση σημαντικών εργαλείων για την θωράκιση, ενίσχυση, ανάπτυξη και προβολή του πολιτιστικού, δημιουργικού και χειροτεχνικού τομέα της χώρας μας καθώς και την ενδυνάμωση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των επαγγελματιών του κλάδου, αναπόσπαστου μέρος της στρατηγικής μας".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αυτό το φθινόπωρο κάνουμε restart μέσα από τις σελίδες του περιοδικού "ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ"

Το νέο τεύχος του περιοδικού φέρνει έναν αέρα ανανέωσης για τη νέα σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

"100 χρόνια: Αγαπημένη Μικρά Ασία" στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής, Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει τον κύκλο εκδηλώσεων "1922-2022: Παρακαταθήκες και Μνήμες", συνεχίζοντας έτσι το έργο του Octave Merlier, διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου κατά την περίοδο 1925-1961.

Ο νικητής των Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης ΛΕΑ

Το εν λόγω βραβείο απονέμεται στον μεταφραστή, τη μεταφράστρια ή τη μεταφραστική ομάδα που πραγματοποίησε την καλύτερη μετάφραση ή αναμετάφραση λογοτεχνικού έργου.

"Σούπερ Γκρανόλα": Γνωρίστε τις σούπερ-γιαγιάδες της Νάντιας Δρακούλα

Η συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο της στο πλαίσιο των Αθηναϊκών Διαδρομών που πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο από το Athens Culture Net.

World Travel Awards Ευρώπη 2022: ανακοινώθηκαν τα Όσκαρ του τουρισμού και είχαν και ελληνικό ενδιαφέρον

Τα World Travel Awards, ο μεγάλος θεσμός της τουριστικής βιομηχανίας, τίμησε την Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντάς την ως κορυφαίο προορισμό αειφόρου τουρισμού.

Όσα διαβάσαμε το καλοκαίρι και κρατάμε και το φθινόπωρο: Οι συντάκτες του αθηνόραματος γράφουν για το βιβλίο που ξεχώρισαν

Από νέες εκδόσεις που συζητήθηκαν μέχρι κλασικά βιβλία γαστρονομίας, επιλέξαμε όσα διαβάσαμε στις διακοπές αλλά προτείνουμε για όλη τη χρονιά.

Τι ετοιμάζει η Τεχνόπολη;

Μπαζάρ βινυλίων και μεταχειρισμένων επώνυμων brands, το Vegan life festival Athens και δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους έρχονται στην Τεχνόπολη τον Οκτώβριο.