Αποκατάσταση του Μνημείου για τους Πέσοντες του Μπλόκου της Κοκκινιάς

Το Μνημείο βρίσκεται στη περιοχή του παλιού πρώην νεκροταφείου Νεάπολης και ανεγέρθηκε λίγα χρόνια μετά την απελευθέρωση του αείμνηστου Δημήτρη Διαμαντίδη, που έζησε ως αιχμάλωτος στρατοπέδου στη Γερμανία.

Μνημείο για Πέσοντες του Μπλόκου Κοκκινιάς

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του Μνημείου για τους Πεσόντες του Μπλόκου της Κοκκινιάς, στον Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Στην περιοχή βρίσκεται το παλιό πρώην νεκροταφείο Νεάπολης, με το μνημείο να αποτελεί φόρο τιμής στον αείμνηστό Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έζησε ως αιχμάλωτος στρατοπέδου στη Γερμανία, κι αργότερα, εκλέχθηκε πολλές φορές βουλευτής στην Β’ Περιφέρεια Πειραιά. Η φθορά που υπέστη το μνημείο ανά τα χρόνια οδήγησε στην απόφαση για εργασίες αποκατάστασης από το συνεργείο του δήμου.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης δήλωσε: "Με την ευκαιρία της αναμόρφωσης του χώρου του νοτίου τμήματος του παλιού νεκροταφείου της Νεάπολης, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να αποκαταστήσουμε το Μνημείο που για πολλά χρόνια ξεχαστεί. Με το μνημείο αυτό, τιμάται η μνήμη των ομήρων του "Μπλόκου" της Κοκκινιάς οι οποίοι άφησαν τη στερνή πνοή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα και κρεματόρια και δεν αξιώθηκαν να επιστρέψουν στην πατρίδα και τις οικογένειες τους. Η ιστορία της περιοχής μας, ιδιαίτερα αυτή που αναφέρεται στον αγώνα κατά των γερμανικών στρατευμάτων του Χίτλερ με αποκορύφωμα το "Μπλόκο" της Κοκκινιάς, είναι ιερή παρακαταθήκη για όλους μας και ως τέτοια οφείλουμε να την τιμούμε και να την παραδίνουμε στις νεότερες γενιές του τόπου μας".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αυτό το φθινόπωρο κάνουμε restart μέσα από τις σελίδες του περιοδικού "ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ"

Το νέο τεύχος του περιοδικού φέρνει έναν αέρα ανανέωσης για τη νέα σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

"100 χρόνια: Αγαπημένη Μικρά Ασία" στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής, Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει τον κύκλο εκδηλώσεων "1922-2022: Παρακαταθήκες και Μνήμες", συνεχίζοντας έτσι το έργο του Octave Merlier, διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου κατά την περίοδο 1925-1961.

Ο νικητής των Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης ΛΕΑ

Το εν λόγω βραβείο απονέμεται στον μεταφραστή, τη μεταφράστρια ή τη μεταφραστική ομάδα που πραγματοποίησε την καλύτερη μετάφραση ή αναμετάφραση λογοτεχνικού έργου.

"Σούπερ Γκρανόλα": Γνωρίστε τις σούπερ-γιαγιάδες της Νάντιας Δρακούλα

Η συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο της στο πλαίσιο των Αθηναϊκών Διαδρομών που πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο από το Athens Culture Net.

World Travel Awards Ευρώπη 2022: ανακοινώθηκαν τα Όσκαρ του τουρισμού και είχαν και ελληνικό ενδιαφέρον

Τα World Travel Awards, ο μεγάλος θεσμός της τουριστικής βιομηχανίας, τίμησε την Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντάς την ως κορυφαίο προορισμό αειφόρου τουρισμού.

Όσα διαβάσαμε το καλοκαίρι και κρατάμε και το φθινόπωρο: Οι συντάκτες του αθηνόραματος γράφουν για το βιβλίο που ξεχώρισαν

Από νέες εκδόσεις που συζητήθηκαν μέχρι κλασικά βιβλία γαστρονομίας, επιλέξαμε όσα διαβάσαμε στις διακοπές αλλά προτείνουμε για όλη τη χρονιά.

Τι ετοιμάζει η Τεχνόπολη;

Μπαζάρ βινυλίων και μεταχειρισμένων επώνυμων brands, το Vegan life festival Athens και δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους έρχονται στην Τεχνόπολη τον Οκτώβριο.