Ο Ζώης Χαλκιόπουλος ψάχνει για το τέλειο σουβλάκι

Ο δημοφιλής DJ και συλλέκτης δίσκων, μέσα από το Instagram, παρουσιάζει τους γευστικότερους προορισμούς για το πιο νόστιμο σουβλάκι.

zois-mr-z

To timing δεν το λες και ιδανικό. Η είδηση ότι η τιμή του σουβλακιού, θα εκτοξευθεί -αν δεν έχει ήδη πάει στα ουράνια- πάνω από τα € 3-3.5 (πριν λίγα χρόνια, θυμάμαι το τυλιχτό ακόμα και κάτω από τα € 2), προκαλεί αντιδράσεις και θα επηρεάσει άμεσα τη βιωσιμότητα δεκάδων χιλιάδων επιχειρηματιών της εστίασης. Το "ταπεινό" street food του Έλληνα, δεν πρέπει να γίνει επιλογή για λίγους. 

Παραφράζοντας το κλασικό τραγούδι "Looking for the Perfect Beat” του Afrika Bambaataa, ο Ζώης Χαλκιόπουλος aka Mr Z, ένας από τους πιο εκλεκτικούς DJs της χώρας, ψάχνει για τα τέλεια σουβλάκια στην Αθήνα -και πέραν αυτής- και τα παρουσιάζει μέσα από τη σελίδα στο Instagram, "Searching for the Perfect Souvlaki”. Δεν μένει μόνο σε κάποιες φωτογραφίες, κάθε σουβλατζίδικο έχει τη δική του ιστορία και εκεί βρίσκεται και το μεγάλο ενδιαφέρον της σελίδας. Ένα γευστικό ταξίδι στην Αθήνα, με αφορμή το αγαπημένο μας σουβλάκι. 

Με ποια αφορμή γεννήθηκε η σελίδα "Searching for the Perfect Soulvaki” και τι θέλεις να αναδείξεις μέσα από αυτήν;
Μεγάλωσα μέσα σε σουβλατζίδικο, για να μην πω ότι λατρεύω όλο αυτό το ρουστίκ που κρατάει καλά τις μνήμες ζωντανές και γαληνεύει τις ψυχές απανταχού μερακλήδων και πεινασμένων. Πρόσθεσε ότι τα σουβλάκια είναι ότι καλύτερο μας έχει συμβεί σε αυτή την χώρα συν την ανάγκη μου να μεταφέρω πληροφορίες και αίσθηση και έχεις την απάντηση σου. Στόχος μου η σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων και η αντιπαράθεση με τους παλιούς χρήστες.

Είναι το σουβλάκι το αυθεντικό ελληνικό street food; Παρεξηγημένο;
Το σουβλάκι είναι ότι πιο κοντά σε ελληνικό street food έχουμε, είναι γεγονός. Αν παραμερίσουμε όλα τα υπόλοιπα που μπορούμε να γευτούμε on the go και έχουν ξεπεταχτεί ανά καιρούς - σαν μόδες, αυτό θα μείνει. Όσο και αν θέλουμε να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, το default θα είναι για πάντα αυτό. Στην περίπτωση μου είναι και το ιδανικό. Ένα σωστό πλήρες γεύμα που ομορφαίνει και δίνει υγεία σε ψυχή και σώμα.

Ποια στοιχεία συνιστούν το τέλειο σουβλάκι; Έχεις βρει το τέλειο σουβλάκι;
Όταν ακούσεις για λεπτές γεύσεις, φίνες νότες και ντελικάτα πράγματα, δεν είσαι μάλλον στον σωστό δρόμο. Το σωστό σουβλάκι είναι κατ ορισμού έντονο σε όλα του. Έχει σωστά διαλεγμένα υλικά και χειροποίητο κρέας κατά την επεξεργασία του. Το σωστό σουβλάκι κρίνεται από την πίτα που δεν πρέπει καταρχάς να είναι μεγάλη και αφράτη σαν πάπλωμα, νούμερο 10 από το ΙΚΕΑ. Κατ εμέ πρέπει να έχει σάλτσα και όχι αυτές τις τραγικές σως και τα βασικά υλικά του πρέπει να είναι, ντομάτα, κρεμμύδι και κρέας. Μίνιμαλ, κομψό.

Μέσα από τη σελίδα και βόλτες στην Αθήνα και όχι μόνο, ανακάλυψες και πράγματα πέραν από το σουβλάκι;
Παρότι περιηγητής της Αθήνας λαλίστατος, με τους ιδιοκτήτες δεν χρειάζομαι πολλά πάρε δώσε ως προς το συγκεκριμένο project. Αρκούμαι στα βασικά. Να πιάσω το κλίμα, να μιλήσω στους ιδιοκτήτες στην γλώσσα τους, να παρατηρήσω τα βασικά χαρακτηριστικά στα μαγαζιά τους. Ένα πολύ ωραίο είναι πάντα οι θαμώνες, αυτοί που αράζουν και αγγίζουν τα όρια της γλυκιάς γραφικότητας και όλοι όσοι θέλουν ανακαλύψουν την μαγεία που κρύβεται στα λαδωμένα πλατό, και δεν εννοώ τα πικάπ και τους αγαπημένους μου δίσκους.

Αν υπήρχε ένα τραγούδι για το σουβλάκι, ποιο θα ήταν αυτό;
Θα ήταν το πιο ερωτικό τραγούδι όλων των εποχών. "Ι want you” από Marvin Gaye. Να το κοιτάς, να λιώνεις και να του τραγουδάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Barilla Basil Bar στο ΚΠΙΣΝ: Το πιο νόστιμο event του Σεπτέμβρη έρχεται

Η ευκαιρία σου να δοκιμάσεις την κρεμώδη Barilla Pesto alla Genovese για μια μοναδική γευστική εμπειρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
17/09/2025

Η Ρωμαϊκή Αγορά έλαμψε με "Μνήμη και Φως"

Με μια λαμπρή εκδήλωση, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ τίμησαν την επέτειο ίδρυσης του Φεστιβάλ Αθηνών, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και αποτίοντας φόρο τιμής στη Μαρία Κάλλας.

Πολιτική, χρώμα και ιστορίες στους τοίχους: Τι γίνεται με τα γκράφιτι στην Αθήνα;

Πού τελειώνει η τέχνη και πού ξεκινά η αυθαίρετη παρέμβαση στον δημόσιο χώρο; Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση γύρω από τα γκράφιτι, μιλήσαμε με καλλιτέχνες που δίνουν 'φωνή' στους τοίχους της πρωτεύουσας.

Πώς το κόκκινο κρέας έγινε σύμβολο της αμερικανικής Δεξιάς

Κρέας και αρρενωπότητα πηγαίνουν ‘χέρι-χέρι’ εδώ και πολλές δεκαετίες. Τι μπορούμε να συμπεράνουμε από τον τρόπο που τρώνε οι Αμερικανοί της εποχής του Τραμπ;

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ κάνει τον Πειραιά... νοστιμότερο

Το "Piraeus Taste Festival, Sea Food and More" γεμίζει την πόλη με γεύσεις αλλά και προβολές, παιδικό εργαστήρι και κρητικό γλέντι.

4ο Φεστιβάλ Strong me: Μια γιορτή ενδυνάμωσης και πρόληψης κατά της έμφυλης βίας

Τρεις μέρες γιορτής ενδυνάμωσης, τέχνης και αθλητισμού, με κεντρικό μήνυμα την ισότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ένας περίπατος σε μέρη της Αθήνας με βαριές μνήμες από τα ΑΣΚΙ

Ένας κυριακάτικος περίπατος σε Μεσολογγίου, Μπουμπουλίνας, Βικτώρια, Γλάδστωνος, σημεία όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατήθηκαν βάναυσα, με αφορμή τα 50 χρόνια του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.