Το Onassis AiR κυκλοφορεί ένα συλλογικό εγχείρημα από ειδικούς των τεχνών και της επιστήμης

Η τετράτομη έκδοση «The School of Infinite Rehearsals | Movements I-IV» περιλαμβάνει ερωτήματα και αποτελέσματα ερευνών των τελευταίων δύο χρόνων.

Onassis Air έκδοση

Μια σημαντική τετράτομη έκδοση του Onassis AiR κυκλοφορεί από το πρόγραμμα συλλογικής έρευνας "School of Infinite Rehearsals". Ερευνητές και άνθρωποι των τεχνών και των επιστημών συγκέντρωσαν κατά την περίοδο 2020-2021 μελέτες και ιδέες τους σε έναν συλλογικό τόμο που φέρει τον τίτλο "The School of Infinite Rehearsals | Movements I-IV".

Οι γενικότερες δράσεις του προγράμματος αποσκοπούν στην ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών μεταξύ ατόμων από διαφορετικούς κλάδους της επιστήμης και της τέχνης και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα ερευνών που σχετίζονται με την επικαιρότητα. Στην τετράτομη έκδοση αναφέρονται συνοπτικά οι ιδέες και τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια μέσα από τις έρευνες των ειδικών. Ο κάθε τόμος περιλαμβάνει κείμενα και εικόνες που παρείχαν οι ίδιοι οι συντελεστές των ερευνών, καθώς και αναφορές από άλλους συγγραφείς και καλλιτέχνες.

Onassis Air

H Νεφέλη Μυρωδιά, Δημιουργική Παραγωγός & Δραματουργός του Προγράμματος Onassis AiR σχολιάζει για την συλλεκτική έκδοση "αντλώντας έμπνευση από το έργο άλλων εναλλακτικών σχολείων, τη διεύθυνση των οποίων είχαν αναλάβει οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, αναζητούσαμε νέους τρόπους μάθησης που θα διαφοροποιούνταν από τα παραδοσιακά, αυστηρά ακαδημαϊκά προγράμματα με συγκεκριμένες θεματικές που είχαν οριστεί από "αυθεντίες” και "ειδικούς”. To School of Infinite Rehearsals προέκυψε εν μέσω της πανδημίας, και όσο υποχρεωνόμασταν σε κοινωνική αποστασιοποίηση, τόσο πιο σίγουροι νιώθαμε για την ανάγκη μας να συναντηθούμε. Σε μια περίοδο ακινησίας και απομόνωσης, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας "αναδυόμενη ουτοπία", έναν χώρο όπου θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε και να συνεργαστούμε, κάτι που ήταν ένα σπάνιο προνόμιο για τον περισσότερο κόσμο εκείνους τους μήνες. Η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας ήταν ο δικός μας τρόπος να ξεφύγουμε από αυτό το κλειστό σύστημα και να μοιραστούμε τη συλλογική μας έρευνα με τον έξω κόσμο, τη στιγμή που εκδηλώσεις, προσκλήσεις, παρουσιάσεις και άλλες μορφές εξωστρέφειας και συνδιαλλαγής με το κοινό απαγορεύονταν αυστηρά".

Η έκδοση κυκλοφορεί αποκλειστικά στα αγγλικά.

Επιμέλεια: Άλκηστη Ευθυμίου, Ιωάννα Ζούλη, Alexander Strecker

Στην έκδοση συμμετέχουν οι Τζάκυ Αμπουλιμέν, Υπατία Βουρλούμη, Κυριακή Γονή, Νατάσα Διαβαστή, Νατάσσα Δουρίδα, Καρολίνα Δωρίτη, Άλκηστη Ευθυμίου, Ιωάννα Ζούλη, Κατερίνα Κάραλη, Μυρτώ Κατσιμίχα, Χριστίνα Κοτσιλέλου, Νεφέλη Μυρωδιά, Λουίζα Ντούρου, Λυδία Ξυνογαλά, Φαίδων Παπαδάκης, Λητώ Σκοπελίτη, Μυρτώ Τσιλιμπουνίδη, Κώστας Τσιούκας, Σταύρος Χρυσαφίδης, Noor Abed, Alex Baczynski-Jenkins, Tristan Bera, James Bridle, Federica Bueti, Ash Bulayev, Marc Delalonde, Dennis Dizon, Bryony Dunne, Emantes, Moriah Evans, Christina Gruber, Sam Hertz, Daniel Hui, Latent Community (Σωτήρης Τσίγκανος και Ιώνιαν Μπισάι), Hortense Le Calvez, Ariadni Londos, Lauretta Macauley και Χριστίνα Φοίβη, Kenneth Pietrobono, Will Rawls, Miriam Simun, Sumugan Sivanesan, Alexander Strecker, Ana Vaz, Ingrid Vranken, Kylie White
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.