Ο Παντελής Μπουκαλάς παρουσιάζει το νέο του βιβλίο "Ο Έρως και το Έθνος"

Ο τόμος αποτελεί τη νέα κυκλοφορία της σειράς «Πιάνω γραφή να γράψω...: Δοκίμια για το δημοτικό τραγούδι» του συγγραφέα.

Μπουκαλάς

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Άγρα παρουσιάζουν τον νέο τόμο της σειράς "Πιάνω γραφή να γράψω...: Δοκίμια για το δημοτικό τραγούδι" του Παντελή Μπουκαλά. Το βιβλίο "Ο Έρως και το Έθνος: Οι φυλές, οι θρησκείες και η δημοτική ποίηση της αγάπης" θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (7.30 μ.μ.) στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. 

Ο τόμος αναλύει τα αναμέτρητα και ποικίλα εμπόδια ερωτευμένων Ελλήνων και Ελληνίδων με άτομα διαφορετικού έθνους ή εθνοτικής ομάδας, θρησκείας ή χρώματος και μελετάει τον τρόπο με τον οποίο η λαϊκή ποίηση μαρτυράει αλογόκριτα όλες τις πτυχές ενός σοβαρότατου κοινωνικού ζητήματος. Ο επόμενος τόμος θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022 και εκεί γίνετται αναφορά στις ερωτικές σχέσεις των Ελλήνων με Βούλγαρους, Τσιγγάνους, Εβραίους και Φράγκους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσει ο δημιουργός του έργου αλλά και ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης.

Θα υπάρξει μουσική συνοδεία με τους καλλιτέχνες Ναταλία Λαμπαδάκη, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Γιώργο Κοντογιάννη.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά από τη σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

2023 Ελευσίς: Οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και το όραμα της τελετής έναρξης

Δέκα από τους βασικούς σχεδιαστές του πολυμεσικού προγράμματος για την τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μας μιλούν για τις εμπνεύσεις και τα στοιχεία που ενσωμάτωσαν στα επιμέρους πρότζεκτ τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
30/01/2023

Η πρώην Βιοτεχνία Ελληνικών Μαντηλιών μεταμορφώνεται

Το ΥΠΠΟΑ δημιουργεί πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο παραδοσιακής τυποβαφικής τέχνης στο ιστορικό κτήριο του τυποβαφικού εργαστηρίουκ, στο Μεταξουργείο.

Η ώρα της Ελευσίνας: Μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον Chris Baldwin όσο η πόλη βρίσκεται σε δημιουργικό αναβρασμό

Λίγες μέρες έμειναν για την πολυαναμενόμενη αυλαία των εκδηλώσεων του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Πριν κατηφορίσουμε για Ελευσίνα, όμως, μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, γενικό καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, και τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Chris Baldwin, για το όραμά τους αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά το σχεδιασμό του καλλιτεχνικού προγράμματος και τη διοργάνωση της πλούσιας διήμερης τελετής έναρξης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μπαζάρ βινυλίων στην Τεχνόπολη

Δύο αγαπημένα μπαζάρ στο κέντρο της Αθήνας, μια νέα έκθεση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 28/1 έως 3/2.

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.