Ο Παντελής Μπουκαλάς παρουσιάζει το νέο του βιβλίο "Ο Έρως και το Έθνος"

Ο τόμος αποτελεί τη νέα κυκλοφορία της σειράς «Πιάνω γραφή να γράψω...: Δοκίμια για το δημοτικό τραγούδι» του συγγραφέα.

Μπουκαλάς

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Άγρα παρουσιάζουν τον νέο τόμο της σειράς "Πιάνω γραφή να γράψω...: Δοκίμια για το δημοτικό τραγούδι" του Παντελή Μπουκαλά. Το βιβλίο "Ο Έρως και το Έθνος: Οι φυλές, οι θρησκείες και η δημοτική ποίηση της αγάπης" θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (7.30 μ.μ.) στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. 

Ο τόμος αναλύει τα αναμέτρητα και ποικίλα εμπόδια ερωτευμένων Ελλήνων και Ελληνίδων με άτομα διαφορετικού έθνους ή εθνοτικής ομάδας, θρησκείας ή χρώματος και μελετάει τον τρόπο με τον οποίο η λαϊκή ποίηση μαρτυράει αλογόκριτα όλες τις πτυχές ενός σοβαρότατου κοινωνικού ζητήματος. Ο επόμενος τόμος θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022 και εκεί γίνετται αναφορά στις ερωτικές σχέσεις των Ελλήνων με Βούλγαρους, Τσιγγάνους, Εβραίους και Φράγκους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσει ο δημιουργός του έργου αλλά και ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης.

Θα υπάρξει μουσική συνοδεία με τους καλλιτέχνες Ναταλία Λαμπαδάκη, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Γιώργο Κοντογιάννη.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά από τη σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Δώσε Αξία στα Σκουπίδια σου": μια πράσινη καμπάνια για τη διαχείριση των απορριμάτων

Ξεκινά η ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου και της Περιφέρειας Αττικής για την Πράσινη Μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2022

Τελικά μάλλον ξεχνιέται το ποδήλατο...

Η ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για εξοικονόμηση ενέργειας, με στόχο τη μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου, ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα το ποδήλατο και η συγκυρία είναι ευνοϊκή, αν όχι επείγουσα, για να παρθούν επιτέλους μέτρα στην κατεύθυνση μιας πιο πράσινης πόλης.

Η πόλη σε φεστιβαλικό πυρετό

Η πόλη έχει μπει για τα καλά σε φεστιβαλικό mood και οι προσκλήσεις πέφτουν βροχή για εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες με τη στήριξη ιδιωτικών και δημόσιων θεσμών και με δωρεάν είσοδο που κορυφώνονται όσο μπαίνει το καλοκαίρι.

"Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια": Μια περιήγηση στη γνωστή άγνωστη συνοικία

Οι συμμετέχοντες στην ξενάγηση θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους δρόμους του αρχαίου Αλίπεδου που άλλαξε ελάχιστα στο πέρασμα των αιώνων

Εκδήλωση προς τιμήν του Κορνήλιου Καστοριάδη στο ΚΠΙΣΝ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων "Λόγος 10" με την τρίτη εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα διανοητή.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

"Here and There": Ένα νέο πρόγραμμα Erasmus+ για νέα άτομα ξεκίνησε

Δυο ομάδες από την Ελλάδα και την Ιρλανδία διερευνούν δημιουργικά τον ρόλο της οικολογίας στη ζωή μας.