Love is in the air: 14 ιδέες για τον Άγιο Βαλεντίνο

Γιορτάζουμε όπως μας αξίζει, σε θέατρα ή οθόνες, εστιατόρια ή ζαχαροπλαστεία, μόνοι ή με τους αγαπημένους μας.

Valentine's Day

Αν κάτι μας έμαθαν τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ότι η ανατροπή στη ζωή μας μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό και πρέπει να της αφιερώνουμε κάθε ημέρα, ακριβώς όπως τη θέλουμε. Ας απενοχοποιήσουμε, λοιπόν, το cheesiness που ακολουθεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κι ας δώσουμε στους εαυτούς μας μια γιορτή που να μας αξίζει, όπως κι αν την προτιμάμε, σε θέατρα ή οθόνες, εστιατόρια ή ζαχαροπλαστεία, μόνοι ή με τους αγαπημένους μας.

Πεταλούδες στο στομάχι

Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες

Πέμη Ζούνη, Νικόλας Μπράβος, Εριέττα Μανούρη και Αντώνης Γιαννακός μάς μεταφέρουν στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’60 και στην εποχή των λουλουδιών, μέσα από το πολυβραβευμένο διαχρονικό έργο του Λέοναρντ Γκερς "Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες", σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ. Στη σκηνή του θεάτρου Coronet γεννιέται ένας φαινομενικά αταίριαστος έρωτας ανάμεσα στον Ντον Μπέικερ, έναν επίδοξο μουσικό χωρίς όραση, και στην Τζιλ Τάνερ, μια εκκεντρική χίπισσα και ανερχόμενη ηθοποιό. Η σχέση τους ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις, μέχρι να τους χτυπήσουν την πόρτα οι πρώτες περιπλοκές. Θα καταφέρει τελικά ο έρωτας να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια; 

Η επιθυμία στον καμβά 

Γιώργος Κόρδης, Το Καλοκαίρι ο έρωτας είναι ωραίος

Τι είναι ο έρωτας αν όχι το αποτέλεσμα μιας εξιδανίκευσης που κατοικεί στη σφαίρα του άπιαστου; Δέκα ανερχόμενοι εικαστικοί παρουσιάζουν ζωγραφικά (ως επί το πλείστον) έργα στο ΜΕΤΣ Κέντρο Τεχνών (Ευγενίου Βουλγάρεως 6, εγκαίνια 10/2), δίνοντας μορφή στο απροσδιόριστο της επιθυμίας, της ηδονής, της έλξης και του ποθούμενου. Διαφορετικές ιδέες και αισθητικοί κώδικες, προσωπικές αναμνήσεις και έντονα συναισθήματα συναντιούνται για να συνθέσουν την εικόνα του "Άτοπου Άλλου", όπως τιτλοφορείται η έκθεση, παραπέμποντας στα λεγόμενα του Roland Barthes. Το ανθρώπινο (γυμνό) σώμα αποτελεί τον βασικό πρωταγωνιστή των έργων (επιμ.: Φαίδρα Βασιλειάδου). Για την επίσκεψή σας, απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή.

"Ερωτική Επιθυμία" για Cinobo

Ερωτική Επιθυμία

Ανάμεσα στις ρομαντικές σινε-επιλογές που διαθέτει το Cinobo για ιδανικό χουχούλιασμα με το έτερον ήμισύ σας, βρίσκεται και το αριστούργημα του Γουόνγκ Καρ-Βάι με τίτλο "Ερωτική Επιθυμία". Στο σπουδαίο φιλμ, με σπινθηροβόλους πρωταγωνιστές τους Τόνι Λενγκ και Μάγκι Τσενγκ, μεταφερόμαστε στο Χονγκ Κονγκ του 1962, όπου μια γυναίκα και ένας άντρας, αμφότεροι παντρεμένοι, γνωρίζονται τυχαία ως γείτονες και ξεκινούν μια τρυφερή φιλία, η οποία αλλάζει μορφή όταν συνειδητοποιούν ότι οι σύζυγοί τους έχουν ερωτική σχέση μεταξύ τους. Σιγά σιγά, υφαίνεται ένα αψεγάδιαστο πορτρέτο της θλίψης και της λαχτάρας του έρωτα, το οποίο εξυμνεί όσο καμία άλλη ταινία τις εμμονές που τον συνοδεύουν και εντέλει τους ψιθύρους αγάπης που θάβονται στο στέρνο δύο αγαπημένων.

Στείλε το "μήνυμα" με ένα δώρο 

Κουμπάκι

Κουμπάκι
Πούλιες και αστερόσκονη θα δραπετεύσουν στο δωμάτιο μόλις ανοίξεις το δώρο απ’ το Κουμπάκι (Παλλάδος 24-26, 2155052518) – το παραμυθένιο design brand της Ειρήνης, που εμπνέεται από τον gender fluid έρωτα, με έξυπνες ατάκες και πιασάρικα σχέδια.

Ode to Socks

Ode to Socks

Το όνειρο της Ξένιας, που έφτιαξε το πρώτο επικεντρωμένο σε "χαρούμενες" κάλτσες ελληνικό brand, ήταν τα σχέδιά τους να μεταφέρουν ένα τρυφερό μήνυμα για τον αποδέκτη, οπότε κάντε μια βόλτα απ’ τα ράφια της για βαμβακερά (Παλλάδος 24-26, 6983901950).

Steehos

Steehos

Πες το με ένα στίχο, ήταν η ιδέα του Σταμάτη Λεόντιου, αλλά αντί για καντάδα, προτείνει για δώρο ένα μπλουζάκι. Συνδυάζοντας ένα απλό σκίτσο και μια φράση, κάθε τύπωμα τραγουδάει υπαινικτικά κάποιο χιτάκι απ’ το ελληνικό ρεπερτόριο (Μυλλέρου 17, Μεταξουργείο).

Think Pig

Think Pig

Με πηγαίο αυθορμητισμό και άκρατη ειλικρίνεια, τα δύο κορίτσια του επιτυχημένου brand στην Ηλιούπολη (Λεωφ. Ειρήνης 28, 2130250400) φτιάχνουν σκίτσα και σλόγκαν που σπάνε τα ρομαντικά κλισέ, πασπαλίζοντας τα καθημερινά αντικείμενα με χιούμορ.

Velvet moments στο "Σoυit"

velvet cocktail

Τι καλύτερο από το να γλυκαθούμε από τα ταλαντούχα χεράκια δύο experts, του Μπάμπη Ζηντίλη, έμπειρου ζαχαροπλάστη του talk of the town "Σουit" (Τερψιθέας 47, 2109886192), και του Γιάννη Πέτρου Πετρή, bartender και δημιουργού των ανατρεπτικών ελληνικών ποτών Pony and Jigger; Ανήμερα του αγίου του έρωτα, οι δυο τους θα ποντάρουν στο κόκκινο στο ζαχαροπλαστείο του Παλαιού Φαλήρου (από τις 5 μέχρι τις 9 μ.μ.), μπλέκοντας τις πρωτότυπες, γλυκές δημιουργίες του Ζηντίλη με το Red Velvet του Πετρή. Το must taste κοκτέιλ θα μας μυήσει στο νέο μοναδικό spirit από μαχλέπι, το Kernel, ενισχυμένο με τσίπουρο Opurist και φρέσκα raspberries.  

Από τη Ρωσία... με αγάπη

Ανάμεσα σε δυο κόσμους
Ανάμεσα σε δύο κόσμους

"Ανάμεσα σε δύο κόσμους"  μας μεταφέρει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, σκηνοθετώντας τους Φιλίππα Κουτούπα, Δημήτρη Μανδρινό, Νίκη Παλληκαράκη, Σοφία Πανάγου και Ορέστη Τρίκα, στη διαχρονική νουβέλα του Ιβάν Τουργκένιεφ για το αναπάντεχο της ερωτικής έλξης, όπου ο απομονωμένος Γιάκοφ μετά από επτά χρόνια μοναξιάς βρίσκει την ουσία της ύπαρξης στον έρωτα (Σύγχρονο Θέατρο). 

Perfect match στο "Nikkei" 

Nikkei

Η Μαίρη Ταλαιπώρου και ο Σπύρος Μαυροειδής έχουν δώσει άλλη διάσταση στα ζευγαρώματα μπάρας και κουζίνας. Στις πρωτοποριακές μείξεις της, η Μαίρη χρησιμοποιεί αρκετά υλικά με άρωμα Περού και Ιαπωνίας, τα οποία κατόπιν διαχειρίζεται στα πιάτα του και ο Σπύρος, ενώ το μενού του φλερτάρει στα ίσα με τις εντάσεις των κοκτέιλ της. Ένα από τα καλύτερά τους ντουέτα γίνεται αφορμή για να κινηθείτε προς Κολωνάκι μεριά (και) ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και να δοκιμάσετε μαζί με το άλλο σας μισό κάτι πικάντικο, νόστιμο όσο και σέξι.

Nikkei

Το βαθυκόκκινο ποτό Tormenta Roja, από τα best off της χρονιάς, έχει ως βάση το Aperol και εμπλουτίζεται με αρώματα χαμομηλιού, φράουλας και πιπεριού. Στο στόμα είναι πολύ αρωματικό, ισορροπημένο, πληθωρικό και ζωηρό χάρη στις φυσικές φυσαλίδες. Στην επίγευση αφήνει κάτι όξινο, γλυκό και πικάντικο, δίνοντας την ιδανική πάσα για το Nigiri scallop, ένα αέρινο, γευστικό nigiri με κρέμα kizami wasabi, κρέμα sriracha και μαύρη κινόα. 

(Hotel) stay in love

St.George Lycabettus
St.George Lycabettus

Με μια άκρως ερωτεύσιμη γκάμα εμπειριών υποδέχεται την πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία". Εκτός από το ειδικό πακέτο διαμονής, ο executive chef Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του ετοιμάζουν ένα ταξίδι γεύσεων τόσο στο "GB Roof Garden" όσο και στο "Tudor Hall". Λίγο πιο κάτω, στο "Athens Capital Hotel-MGallery Collection", θα ανανεώσεις την καθημερινότητα και τη σχέση σου με το Special Valentine’s Stay Package και ένα ξεχωριστό μενού 5 πιάτων, επιμελημένο με πολλή αγάπη από τον executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Μπουτσάλη στο εστιατόριο "MFlavoursb. Τα ξενοδοχεία του Ομίλου Διβάνη έχουν επιλογές για κάθε full in love ενδιαφερόμενο με ειδικά πακέτα διαμονής, με late check out και ειδικά διαμορφωμένα μενού στα "Divani Caravel", "Divani Acropolis" και "Apollon Palace & Thalasso".

Κάτι περισσότερο από ένα ρομαντικό δείπνο προσφέρει το bar & restaurant "Olive Garden" του "Titania Hotel Athens", με το ιδιαίτερο μενού για την Ημέρα των Ερωτευμένων να πλαισιώνουν η ασυναγώνιστη θέα στην Ακρόπολη και το ατμοσφαιρικό DJ set. Βραδιά tête-à-tête με το έτερον ήμισυ προτείνει το "La Suite Lounge" του "St.George Lycabettus", που τιμά την ημέρα της αγάπης με το Valentine's Menu του executive chef, Βασίλη Μήλιου, ενώ η θέα στην Ακρόπολη και το αθηναϊκό πανοραμίκ που απλώνεται μέχρι τα νησιά του Σαρωνικού πλάθουν ένα φόντο όπου όλα μπορούν να συμβούν. Θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη σερβίρει και το "NYX Rooftop Bar & Restaurant" στο "Academias Hotel" με ένα παιχνιδιάρικο Valentine’s menu με ασιατικές επιρροές on the side. 

Τέλος, η πανοραμική θέα στη θάλασσα από το Roof Garden στην κορυφή του ξενοδοχείου "Poseidon" στο Παλαιό Φάληρο ευνοεί το ρομάντζο και συμπληρώνεται από ένα ειδικό μενού για ερωτευμένους (€ 40 κατ’άτομο). Ανάμεσα σε άλλα σας περιμένουν ριζότο με γαρίδες και μελάνι σουπιάς σε κρέμα σαμπάνιας και χοιρινό φιλέτο με κρούστα αρωματικών βοτάνων και πουρέ περουβιανής πατάτας. 

"Όλα Έρωτας" στο Παλλάς

Νατάσα Θεοδωρίδου
Νατάσα Θεοδωρίδου - Κώστας Καραφώτης

Η Νατάσα Θεοδωρίδου ανανεώνει το ραντεβού της μαζί μας στο Παλλάς με την παράσταση "Όλα Έρωτας", τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ. Σε συνέχεια των εμφανίσεών της στον ίδιο χώρο, που ξεπέρασαν τα 15.000 εισιτήρια, η ερμηνεύτρια μας προσκαλεί σε μία ακόμη μουσική γιορτή με τον Κώστα Καραφώτη πάντα στο πλάι της αλλά και τον Στέλιο Διονυσίου. Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, με εκλεκτή καλεσμένη τους την Έλλη Κοκκίνου, ερμηνεύουν όλες τις αγαπημένες επιτυχίες από τις προσωπικές τους δισκογραφίες που τραγουδούν τον έρωτα. 

Ertflix & chill με "Ψυχρό Πόλεμο"

Ψυχρό Πόλεμο

Η δημοφιλής ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ φιλοξενεί την ιδανική ταινία για όσους ψάχνουν ένα έντονων συναισθημάτων λουσάτο arthouse φιλμ. Ο πολυβραβευμένος "Ψυχρός Πόλεμος" του βραβευμένου με Όσκαρ Πολωνού σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι ("Ida") ξεκινά την αφήγησή του από την επαρχιακή Πολωνία του 1949, όπου ο μουσικοσυνθέτης Βίκτορ γνωρίζει τη νεαρή, δυναμική και φιλόδοξη τραγουδίστρια Ζούλα, την οποία ερωτεύεται. Στη σκιά του Ψυχρού Πολέμου και για τα επόμενα 15 χρόνια, η παθιασμένη σχέση τους θα τους οδηγήσει στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Σπλιτ και πίσω στην Πολωνία, σταθμούς ενός αιώνιου και αδύνατου έρωτα. Τζοάνα Κούλιγκ και Τομάς Κοτ κόβουν και ράβουν ερμηνευτικά σε μια διαπεραστικών εντάσεων, μελαγχολικής, μελωδικής και εικαστικά σαγηνευτικής κινηματογραφικής μπαλάντας, η οποία βλέπεται οπωσδήποτε αγκαλιά με χαρτομάντιλα και σοκολάτες.

Τα ζευγάρια της διπλανής πόρτας

Sexy Laundry
Sexy Laundry 
©PannosGiannakopoulos

Μπορεί να χρειαζόμαστε πότε πότε τη μυθική διάσταση του έρωτα, όμως οι ιστορίες που μιλούν για τις σύγχρονες σχέσεις δημιουργούν τη δική τους διαπεραστική και πανανθρώπινη δυναμική. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, με ένα εγχειρίδιο για το σεξ ανά χείρας, προσπαθούν να αναθερμάνουν τη σχέση τους στο κωμικό "Sexy laundry" της Μισέλ Ριμλ στο θέατρο Κάππα. Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα, από την άλλη, συναντιούνται σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής ως παράνομο ζευγάρι και μιλούν για τη συνθήκη του έρωτα, στο σεναριακό ντεμπούτο του πρώτου με τίτλο  "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" (θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου, σκην: Θάλεια Ματίκα).

Ο έρωτας (και η ηδονή) περνάει από το στομάχι

Herve
Hervé

Μπορεί ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο να είναι σέξι; Μπαρ όπως το "Zebra" με την ιντριγκαδόρικη μπάρα και τις ωραίες μουσικές, τα "Juan Rodriguez" και "Buñuel" με τα flirty vibes, το "Naked Ath." με το πιο to the point όνομα και τον κατάλογο που παίζει παιχνίδια με το μυαλό, αλλά και η κοσμοπολίτικα νόστιμη μπάρα του "Birdman", απαντούν καταφατικά. Αντίστοιχα, εστιατόρια όπως τα "Hervé" (με τη μυσταγωγική διαδικασία εισόδου), "Matsuhisa" (με την εξωτική κομψότητα), "Vezené" (ιδανικό για πρώτο ραντεβού) και "Zuka Athens" (με τη μαξιμαλιστική ατμόσφαιρα πάρτι) βάζουν στο παιχνίδι τον όρο sexy restaurants. Για πιο κλασικές επιλογές, το διαχρονικό ιταλικό εστιατόριο "Da Bruno" γιορτάζει τον έρωτα και ανοίγει τη συγκεκριμένη Δευτέρα 14 του μήνα, ειδικά για την περίσταση, σερβίροντας ειδικό μενού: καλωσόρισμα Prosecco, ταρτάρ τόνου σε σχήμα καρδιάς, τάρτα με κολοκύθα και γκοργκοντζόλα, νιόκι με καραβίδες, μοσχαρίσια μάγουλα και μους λευκής σοκολάτας με φραμπουάζ. 

Μυθική ερωτική επιθυμία

Φαίδρα

Ο αρχαιοελληνικός μύθος του έρωτα της Φαίδρας για τον γιο του άντρα της, Ιππόλυτο, ενέπνευσε μία από τις σημαντικότερες ποιητικές φωνές του 20ού αιώνα, τη Μαρίνα Τσβετάγιεβα, να γράψει μία από τις πιο διεισδυτικές στην ανθρώπινη ψυχή εκδοχές του. Μια ποιητική αλληγορία που μας καλεί να αφυπνίσουμε τη σχέση μας με τη φύση, το ένστικτο, την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία, την παρέκκλιση και την ανάγκη για ένωση μέχρι θανάτου. Στην παράσταση του Δημήτρη Καραντζά, η άποψη της συγγραφέα ότι η "Φαίδρα" προορίζεται μόνο για ανάγνωση διαψεύδεται, καθώς ο ταλαντούχος σκηνοθέτης καταθέτει ένα σκηνικό ποίημα γεμάτο συναισθήματα, με τη δράση να εκτυλίσσεται γύρω από ένα κλαδί που σταδιακά αναπτύσσεται σε δέντρο, ως αναφορά στη μυρτιά πίσω από την οποία πρωτοείδε η Φαίδρα τον Ιππόλυτο και στην οποία τελικά κρεμάστηκε. Η Στεφανία Γουλιώτη και ο Γιώργος Ζυγούρης υποδύονται το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, με τους Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Αλεξία Καλτσίκη και Νίκο Μάνεση στο πλευρό τους.

Από τους Μπάμπη Δούκα, Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο, Άγγελο Κλάδη, Χρυσούλα Κυριακοπούλου, Χρύσα Πασιαλούδη, Βικτώρια Χαραλάμπους

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".