Το 1ο Athens Hackathon, ο τριήμερος μαραθώνιος προγραμματισμού για την κινητικότητα στην πόλη, έρχεται στην Αθήνα

Το Social Hackers Academy καλεί προγραμματιστές, designers, marketers και δημιουργικούς start–uppers να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν δημιουργικές λύσεις στις δυσκολίες πρόσβασης στην πόλη.

προγραμματισμός

Η ομάδα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Social Hackers Academy, που προσφέρει δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ανέργους, με όραμα την μεταμόρφωση της Αθήνας σε μία eco-friendly, έξυπνη πόλη με χώρους πρασίνου και ασφάλεια για τους πεζούς, διοργανώνει το 1ο Athens Hackathlon από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου. Καλεί στο Ρομάντσο τις ομάδες επαγγελματιών σε τεχνολογίες αιχμής, να ενώσουν τις φωνές τους και να κινητοποιηθούν για να βρουν μαζί λύσεις που θα μπορούσαν να τερματίσουν καθημερινά προβλήματα της κινητικότητας στην πόλη.  

Το Hackathon είναι ένα event όπου από κοινού αναζητούνται δημιουργικές προτάσεις για κοινωνικά ζητήματα. Οι προγραμματιστές, graphic designers, μάρκετερς και άλλοι δημιουργοί μέσα από τις συναντήσεις τους, συζητούν για επίκαιρα θέματα και ανταλλάσσουν, με τη μορφή workshops, ιδέες για πρωτότυπες εφαρμογές της τεχνολογίας αλλά και της καινοτομίας ευρύτερα με συνεργατικό τρόπο.  Οι συμμετέχοντες (είτε ατομικά είτε σε ομάδα έως τριών ατόμων) λαμβάνουν μέρος στα διαδραστικά workshops, όπου σε συνεργασία με τους μέντορες περνούν από την θεωρία στη πράξη. Το πρόγραμμα του τριήμερου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ομιλίες για μία βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη. Μετά το χτίσιμο των ομάδων, ακολουθεί η αξιολόγηση των ιδεών από τους mentors, ενώ με την τελική παρουσίαση τους οι τρεις καλύτερες προτάσεις θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο από €500 έως €1000. 

Για να συμμετάσχετε ατομικά ή με την ομάδα σας κάνετε προεγγραφή: https://airtable.com/shrbdiYUl29TwgLeW 

Αναξαγόρα 2-5, Ρομάντσο, Αθήνα | Κόστος συμμετοχής: €5 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Λάτιν Νουάρ" ταξίδι δια μέσου του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου

Σε μια σπάνια περιήγηση στον χώρο και τον χρόνο της λογοτεχνίας και της Λατινικής Αμερικής μάς προσκαλεί το βιβλίο "Λάτιν Νουάρ" στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.

17/05/2022

Παρουσίαση του graphic novel "Μανώλης" στο βιβλιοκαφέ "red n’ noir"

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Αλέν Γλυκός μας παρουσιάζει το οδοιπορικό του Μανώλη, του πρόσφυγα πατέρα του, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τελικό προορισμό τη Γαλλία!

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης διάβασε το "Σχετικά με το τίποτα" του Γούντι Άλεν και το βρήκε "μια έκρηξη γενναιοδωρίας"!

Στο "Διάβασα" αυτής της εβδομάδας, ο Ρένος Χαραλαμπίδης μιλά για την δια ζώσης αλλά και λογοτεχνική συνάντησή του με τον Γούντι Άλεν.

Εθνικός Κήπος: Παραδόθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο τμήμα του

Ένα από τα πιο όμορφα τοπόσημα για την Αθήνα και τους κατοίκους της ανακτά τη χαμένη του αίγλη.

Παρουσίαση του βιβλίου "Υπήρξα δασκάλα" από τις εκδόσεις "Καπόν"

Το βιβλίο "Υπήρξα και δασκάλα" της Αρετής Μαλάμη παρουσιάζεται στο δημοτικό σχολείο της Ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών.

Ποιοι φιναλίστ πήραν το "εισιτήριο καινοτομίας" στον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας XR Cosmos;

Στον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας στις τεχνολογίες Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, διακρίθηκαν πέντε νεοφυείς επιχειρήσεις και ομάδες.

Η Αμάλ από τη Συρία ταξιδεύει για να συναντήσει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Η γιγάντια κούκλα – σύμβολο της προσφυγιάς, θα βρεθεί κοντά στα παιδιά που επλήγησαν από την ρωσική εισβολή.