Το 1ο Athens Hackathon, ο τριήμερος μαραθώνιος προγραμματισμού για την κινητικότητα στην πόλη, έρχεται στην Αθήνα

Το Social Hackers Academy καλεί προγραμματιστές, designers, marketers και δημιουργικούς start–uppers να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν δημιουργικές λύσεις στις δυσκολίες πρόσβασης στην πόλη.

προγραμματισμός

Η ομάδα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Social Hackers Academy, που προσφέρει δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ανέργους, με όραμα την μεταμόρφωση της Αθήνας σε μία eco-friendly, έξυπνη πόλη με χώρους πρασίνου και ασφάλεια για τους πεζούς, διοργανώνει το 1ο Athens Hackathlon από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου. Καλεί στο Ρομάντσο τις ομάδες επαγγελματιών σε τεχνολογίες αιχμής, να ενώσουν τις φωνές τους και να κινητοποιηθούν για να βρουν μαζί λύσεις που θα μπορούσαν να τερματίσουν καθημερινά προβλήματα της κινητικότητας στην πόλη.  

Το Hackathon είναι ένα event όπου από κοινού αναζητούνται δημιουργικές προτάσεις για κοινωνικά ζητήματα. Οι προγραμματιστές, graphic designers, μάρκετερς και άλλοι δημιουργοί μέσα από τις συναντήσεις τους, συζητούν για επίκαιρα θέματα και ανταλλάσσουν, με τη μορφή workshops, ιδέες για πρωτότυπες εφαρμογές της τεχνολογίας αλλά και της καινοτομίας ευρύτερα με συνεργατικό τρόπο.  Οι συμμετέχοντες (είτε ατομικά είτε σε ομάδα έως τριών ατόμων) λαμβάνουν μέρος στα διαδραστικά workshops, όπου σε συνεργασία με τους μέντορες περνούν από την θεωρία στη πράξη. Το πρόγραμμα του τριήμερου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ομιλίες για μία βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη. Μετά το χτίσιμο των ομάδων, ακολουθεί η αξιολόγηση των ιδεών από τους mentors, ενώ με την τελική παρουσίαση τους οι τρεις καλύτερες προτάσεις θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο από €500 έως €1000. 

Για να συμμετάσχετε ατομικά ή με την ομάδα σας κάνετε προεγγραφή: https://airtable.com/shrbdiYUl29TwgLeW 

Αναξαγόρα 2-5, Ρομάντσο, Αθήνα | Κόστος συμμετοχής: €5 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τρέξε για καλό σκοπό στο 10ο Wings for Life World Run

Ο μοναδικός αγώνας δρόμου επιστρέφει για 10η χρονιά και καλεί άτομα όλων των ηλικιών να τρέξουν μαζί με χιλιάδες δρομείς, από όπου κι αν βρίσκονται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Μη χάσετε το 29ο Καρναβάλι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη

Μετά από 3 χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, το μεγαλύτερο καρναβάλι της Αττικής είναι έτοιμο να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

Συζητήσεις για ισότητα, ιλλουμινισμό και την ιστορία του θεάτρου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Συνδυαστικά με τις διαλέξεις του ιδρύματος, θα πραγματοποιούνται "Απογεύματα Ποίησης" στο Café Merlin καθόλη τη διάρκεια του μήνα.

"Society Uncensored": Συζήτηση για τα προβλήματα και τις δυναμικές των Ρομά στη Στέγη

Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης παρουσίαση της σειράς "Society Uncensored".

DMΜOs: To Υπουργείου Τουρισμού συστήνει ένα νέο καινοτόμο εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Το DMΜOs (Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών) θα συμβάλλει στην επίτευξη του οράματος η Ελλάδα να αποτελεί προορισμό και τις 365 ημέρες του έτους.

Εξερευνήστε τη βιοποικιλότητα του Εθνικού Κήπου

Διαδραστικοί χάρτες παρακινούν τους επισκέπτες να συμμετέχουν στη διερεύνηση του νερού ως φυσικού πόρου τόσο στην αστική περιοχή της Αθήνας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το μυθιστόρημα "Μια νύχτα του Αυγούστου" ζωντανεύει μέσα από την εκδήλωση "M’ ένα βιβλίο συζητώ"

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου παρουσιάζει τη διαδικτυακή εκδήλωση με εισηγήτρια την Πανωραία Καρανικολοπούλου.