Νέα σειρά γραμματοσήμων αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που τα ΕΛΤΑ τιμούν την πόλη της Νίκαιας.

Γραμματόσημα αφιερωμένα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στην έκδοση μιας σειράς γραμματοσήμων με θέμα: "Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί" προχώρησαν τα ΕΛΤΑ μετά από πρόταση των Δημάρχων Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη, Βύρωνα, Καισαριανής και Νέας Ιωνίας. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που τα ΕΛΤΑ τιμούν την πόλη της Νίκαιας με επετειακή σειρά γραμματοσήμων, αφού το 2017 κυκλοφόρησε μία σειρά γραμματοσήμων αφιερωμένη στην 73η επέτειο από το Μπλόκο της Κοκκινιάς. 

Μέσα από τα τέσσερα αυτά γραμματόσημα ένα σημαντικό κομμάτι της προσφυγικής ταυτότητας, όπως οι προσφυγικοί συνοικισμοί, θα ταξιδεύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, αποτίοντας φόρο τιμής και μνήμης σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Ως πρώτη μέρα έκδοσης της σειράς "Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί" ορίστηκε η 15η Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:  πόλη μας, υπήρξε ο μεγαλύτερος αστικός προσφυγικός συνοικισμός μετά τη Θεσσαλονίκη και σωστά επιλέχθηκε να τιμηθεί με τον τρόπο αυτό. Μαζί με τους δήμους Βύρωνα, Καισαριανής και Νέας Ιωνία, υπήρξαμε οι πρώτοι αστικοί προσφυγικοί συνοικισμοί στην Ελλάδα, που εγκαινιάστηκαν το 1923, γι' αυτό και προτείναμε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία την έκδοση γραμματοσήμων αφιερωμένων στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Θέλω να ευχαριστήσω τα ΕΛΤΑ που αποδέχθηκαν την πρότασή μας και τιμούν την πόλη μας αναδεικνύοντας τον προσφυγικό χαρακτήρα της".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εκθεσιακό αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Τεχνόπολη

Η έκθεση εγκαινιάζεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία" και του project ερμηνείας μαρτυριών προσφύγων από τη Μικρά Ασία από μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/05/2022

Δύο παραστάσεις που εμπνέονται από την ελληνική Ιστορία

Μαθαίνουμε περισσότερα για τον Όθωνα και την Αμαλία στον Πύργο Βασιλίσσης, ενώ μαρτυρίες προσφύγων από τη Μικρά Ασία μας περιμένουν στο θέατρο 104.

"Άφιξη και εγκατάσταση των προσφύγων στην Αθήνα": Ο συγγραφέας Νίκος Ανδριώτης μιλάει για τα επακόλουθα της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία", συνεχίζει τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή δίνοντας έμφαση στην άφιξη των προσφύγων το φθινόπωρο του 1922 στον Πειραιά.

Τον Φώτη Κόντογλου "επισκέπτεται" το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία τιμά έναν από τους σημαντικότερους και επιδραστικότερους δημιουργούς του 20ού αιώνα.

"Συναντήσεις με Θέα" με αφορμή τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα συνομιλεί με τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα Μπρους Κλαρκ, στο πλαίσιο κύκλου εκδηλώσεων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Καταστροφή.

Νέες εκδόσεις ξεκινάνε μια συζήτηση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το βιβλιοπωλείο Public και οι Εκδόσεις Πατάκη φιλοξενούν με αφορμή τρεις νέες κυκλοφορίες μια ενδιαφέρουσα συνάντηση.

Επετειακή έκθεση για τη Μικρά Ασία στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση αναμένεται τον Σεπτέμβριο στο κτίριο της Πειραιώς 138 και διοργανώνεται με σκοπό την ανάδειξη του ελληνισμού και της κουλτούρας των Μικρασιατών, 100 χρόνια μετά την τραγική Μικρασιατική Καταστροφή.