Νέα σειρά γραμματοσήμων αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που τα ΕΛΤΑ τιμούν την πόλη της Νίκαιας.

Γραμματόσημα αφιερωμένα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στην έκδοση μιας σειράς γραμματοσήμων με θέμα: "Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί" προχώρησαν τα ΕΛΤΑ μετά από πρόταση των Δημάρχων Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη, Βύρωνα, Καισαριανής και Νέας Ιωνίας. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που τα ΕΛΤΑ τιμούν την πόλη της Νίκαιας με επετειακή σειρά γραμματοσήμων, αφού το 2017 κυκλοφόρησε μία σειρά γραμματοσήμων αφιερωμένη στην 73η επέτειο από το Μπλόκο της Κοκκινιάς. 

Μέσα από τα τέσσερα αυτά γραμματόσημα ένα σημαντικό κομμάτι της προσφυγικής ταυτότητας, όπως οι προσφυγικοί συνοικισμοί, θα ταξιδεύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, αποτίοντας φόρο τιμής και μνήμης σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Ως πρώτη μέρα έκδοσης της σειράς "Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί" ορίστηκε η 15η Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:  πόλη μας, υπήρξε ο μεγαλύτερος αστικός προσφυγικός συνοικισμός μετά τη Θεσσαλονίκη και σωστά επιλέχθηκε να τιμηθεί με τον τρόπο αυτό. Μαζί με τους δήμους Βύρωνα, Καισαριανής και Νέας Ιωνία, υπήρξαμε οι πρώτοι αστικοί προσφυγικοί συνοικισμοί στην Ελλάδα, που εγκαινιάστηκαν το 1923, γι' αυτό και προτείναμε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία την έκδοση γραμματοσήμων αφιερωμένων στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Θέλω να ευχαριστήσω τα ΕΛΤΑ που αποδέχθηκαν την πρότασή μας και τιμούν την πόλη μας αναδεικνύοντας τον προσφυγικό χαρακτήρα της".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.