Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις- Άνοιξη 2015»: Όλα μέλι!

Γιατί τα ελληνικά μέλια θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο; Πως χρησιμοποιούμε το μέλι στη μαγειρική; Πως φτιάχνουμε παραδοσιακό παστέλι και μελεκούνια; Τρεις σπέσιαλ γλυκές εκδηλώσεις στο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»

Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις- Άνοιξη 2015»: Όλα μέλι!

Γιατί τα ελληνικά μέλια θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο; Πως χρησιμοποιούμε το μέλι στη μαγειρική; Πως φτιάχνουμε παραδοσιακό παστέλι και μελεκούνια; Τρεις σπέσιαλ γλυκές εκδηλώσεις στο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»

Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις- Άνοιξη 2015»: Όλα μέλι! - εικόνα 1

Το μέλι έχει την τιμητική του στο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», κατ αρχάς με εξαιρετικούς μελισσοκόμους που παρουσιάζουν εξαιρετικά, μοναδικά μέλια και στη συνέχεια με πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Το παραδέχονται σ όλο τον κόσμο ότι η χώρα μας είναι προικισμένη. Η ιδιομορφία της ελληνικής φύσης, και ο φυτικός της πλούτος με περισσότερα από 6.000 είδη και η νομαδικότητα της ελληνικής μελισσοκομίας προσφέρουν σπάνια μέλια, με μοναδικά έντονα αρώματα που οφείλουν τη δύναμή τους στα άγρια ελληνικά λουλούδια.

Θα το επιβεβαιώσουμε δοκιμάζοντας μερικά από τα πιο ιδιότυπα μέλια που παράγει η Ελλάδα, όπως αυτά της φλαμουριάς, λεμονιάς, αγριοβαλανιδιάς, γλυκάνισου κ.α., και η δημοσιογράφος Νανά Δαρειώτη(αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Αλάτι και Πιπέρι») θα μας εξηγήσει «Γιατί τα ελληνικά μέλια θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο» (Κυριακή 10/05, ώρα 14:30).

Επίσης την Κυριακή στις 16:00ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης θα μας δείξει πως να χρησιμοποιούμε «Το μέλι στη μαγειρική» σε μια εκδήλωση της εταιρίας «Melira»(προσκλήσεις στο περίπτερό της) όπου θα μαγειρευτούν βουβαλινό τυρί πανέ με σουσάμι και μέλι γλυκάνισου, πολύχρωμη σαλάτα με ντρέσινγκ γκρέϊπ φρούτ -μέλι λεμονιάς-γύρη καστανιάς, και στήθος καπνιστής πέρδικας γκλασαρισμένο με μέλι καστανιάς. Με τίτλο «Παστέλια, Μελεκούνια και σία» τώρα στον κύκλο Μαέστρος της Παράδοσης ο σεφ ζαχαροπλαστικής Γιώργος Γαλής («Μαθήματα Μαγειρικής» cookery club), θα μας μάθει να φτιάχνουμε αγαπημένα παραδοσιακά μελίπαστα γλυκά εξαιρετικά σνακ αλλά και χαρούμενα κεράσματα σε γάμους και βαφτίσια.

Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις- Άνοιξη 2015»: Όλα μέλι! - εικόνα 2

Παρασκευή 08/05, ώρα 19:30

Παστέλια, Μελεκούνια και σία

Οι ρίζες του παστελιού ξεκινούν από την Ιλιάδα του Ομήρου. Είναι γλύκισμα τονωτικό και πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αλλά είναι και ιδανικό σνακ για τη δουλειά και για το σχολείο. Μαζί φτιάχνουμε παστέλι με σουσάμι και φιστίκι. Φτιάχνουμε όμως και το παστέλι της Ρόδου, το μυρωδάτο μελεκούνι με σουσάμι και κομμάτια πορτοκαλιού. Ένα μάθημα για όσους αγαπούν την υγιεινή ξεχωριστή απόλαυση!

Παρουσιαστής: Γιώργος Γαλής/ σεφ ζαχαροπλαστικής(«Μαθήματα Μαγειρικής» cookery club) www.mathimatamageirikis.gr

Κλείστε θέσεις στο http://www.elladagiortigefseis.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".