Ανοιχτή συζήτηση για την τέχνη και την κοινωνική ευημερία


Μπορεί η τέχνη και δημιουργικότητα να φέρουν την οικονομική και κοινωνική πρόοδο; Καλλιτέχνες, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και επιχειρηματίες από το χώρο του πολιτισμού συναντιούνται στις 11/12 στο Γαλλικό Ινστιτούτο (5 μ.μ.) και συζητούν.

Ανοιχτή συζήτηση για την τέχνη και την κοινωνική ευημερία

Μπορεί η τέχνη και δημιουργικότητα να φέρουν την οικονομική και κοινωνική πρόοδο; Καλλιτέχνες, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και επιχειρηματίες από το χώρο του πολιτισμού συναντιούνται στις 11/12 στο Γαλλικό Ινστιτούτο (5 μ.μ.) και συζητούν.

Το θέμα της κουβέντας είναι «The Art of Social Development» και συνδιοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Arts for Social Development» από το Δίκτυο των Εθνικών Πολιτιστικών Ιδρυμάτων Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUNIC). Μπορούν οι κοινωνικές επιχειρήσεις εάν εστιάσουν στις τέχνες να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες να εξελιχθούν και να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα; Είναι η τέχνες ισχυρό εργαλείο για τη διαδικασία κοινωνικής επιμόρφωσης, κοινωνικής ένταξης και τοπικής ανάπτυξης; Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν ακόμα τα συμπεράσματα που προέκυψαν από μια σειρά εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2014 στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της EUNIC Αθήνας, Arts for Social Development. Μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν ο Χρήστος Καρράς (εκτελεστικός διευθυντής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών), ο Βασίλης Χαραλαμπίδης (καλλιτεχνικός διευθυντής των Βios και Ρομάντσο), ο Παύλος Κάβουρας (καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών) η Αμαλία Ζέπου (αντιδήμαρχος της Κοινωνίας των Πολιτών & Δημοτικής Αποκέντρωσης του Δήμου Αθηναίων), ο Αλέξανδρός Στάνας (γενικός διευθυντής του Φουγάρο). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΡΓΥΡΩ ΧΟΝΔΡΕΛΗ
01/05/2024

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.

Δεν είχα πού να γράψω: Από την Ντέμπορα Λίβι και το ΚΠΙΣΝ στην Μπανγκόκ

H συγγραφέας Ντέμπορα Λίβι βρέθηκε για μια ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ WOW.