Σπέσιαλ εκδηλώσεις για την κοπανιστή στο «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις, Χριστούγεννα»

Aυτό το τυρί των μερακλήδων θα έχει την τιμητική του στο Φεστιβάλ με δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Μια γευσιγνωσία με τους Μαμαλάκη, Αντωνόπουλο, Ρουσουνέλο, και πρωτότυπες μαγειρικές από ξεχωριστούς σεφ.

Σπέσιαλ εκδηλώσεις για την κοπανιστή στο «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις, Χριστούγεννα»

Την λέμε και «ροκφόρ της Ελλάδας» την κυκλαδίτικη κοπανιστή, κι αυτό το τυρί των μερακλήδων θα έχει την τιμητική του στο Φεστιβάλ με δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Μια γευσιγνωσία με τους Μαμαλάκη, Αντωνόπουλο, Ρουσουνέλο, και πρωτότυπες μαγειρικές από ξεχωριστούς σεφ.

Σπέσιαλ εκδηλώσεις για την κοπανιστή στο «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις, Χριστούγεννα» - εικόνα 1
Το στράγγισμα της τυροβολιάς προτού γίνει κοπανιστή παραδοσιακά το έκαναν με το βάρος των βράχων, γι’ αυτό ονομάζεται και πέτρωμα

Θα μπορούσε να πει κανείς πως φέτος η κοπανιστή αρχίζει να μπαίνει στο libro d’ oro της ελληνικής γαστρονομίας μετά από το εξαιρετικό πρόσφατο Συμπόσιο που της αφιερώθηκε στη Μύκονο. Μεταφέροντας όλη αυτή την εμπειρία των δοκιμών και των ανακοινώσεων που παρακολούθησαν οι δημοσιογράφοι του «α», το Φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις, Χριστούγεννα» αφιερώνει στην κοπανιστή δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Στην πρώτη με τίτλο «Κοπανιστή, το ελληνικό ροκφόρ» (Παρασκευή 5/12, 19.30), ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, ο Ηλίας Μαμαλάκης και Δημήτρης Ρουσουνέλος (Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου) δοκιμάζουν μαζί σας και αναλύουν τα γευστικά στυλ 7 διαφορετικών κοπανιστών από νησιά των Κυκλάδων και τις συνδυάζουν με μαρμελάδες και ξερά φρούτα, και τις πίνουν με γλυκά κρασιά, και τσίπουρο που της ταιριάζουν. Η δεύτερη έχει τίτλο «Πρωτότυπα μαγειρέματα με κοπανιστή» (Σάββατο 6/12, 12.00) και εκεί θα ανακαλύψετε πόσο νόστιμα, εντυπωσιακά, μοναδικά και σχεδόν εξωτικά μπορούν να είναι τα μαγειρέματα με το αγαπημένο τυρί. Ο Γιώργος Βενιέρης (σεφ «Λιαστή», «Mr.Pug»/ Μύκονος, «Oozora») θα φτιάξει κροκέτες με κοπανιστή, σύκο, λούζα, και αρμπαρόριζα. Η Αντωνία Ζάρπα(σεφ «Θαλασσάκι»/Τήνος), καψαλισμένο ψωμί αλειμμένο με κοπανιστή και βουτηγμένο σε ένα «κοκτέιλ» ελληνικού καφέ με πετιμέζι. Ο Ben Προβής (σεφ «Petassos Beach Resort») σούσι με τόνο, λούζα, κοπανιστή και ξυνότυρο. Θα είναι και οι δύο εμπειρία!

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο http://www.elladagiortigefseis.gr/

Παρουσιαστές: Γιώργος Βενιέρης (σεφ «Λιαστή», «Mr.Pug»/ Μύκονος), Αντωνία Ζάρπα (σεφ «Θαλασσάκι»/Τήνος), Ben Προβής (σεφ «Petassos Beach Resort»)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.