Μια ημέρα στην εξοχή

Στους αμπελώνες της διπλανής πόρτας, στο Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα, στήνει γιορτή η Ελληνική Εταιρεία την Κυριακή 28/9. Κι έχει κάτι για όλους...

Μια ημέρα στην εξοχή

Στους αμπελώνες της διπλανής πόρτας, στο Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα, στήνει γιορτή η Ελληνική Εταιρεία. Κι έχει κάτι για όλους: ποδηλατάδες στον ελαιώνα, πάτημα σταφυλιών, παιχνιδο-σκαλίσματα στο περιβόλι, σεμινάριο οινογνωσίας, παραμύθια μετά μουσικής, συναυλίες. Ώσπου να φύγουμε, θα έχουμε μάθει πώς λειτουργεί ένα βιολογικό οινοποιείο. (28/9, 11 π.μ.-7 μ.μ.). Το αναλυτικό πρόγραμμα αναλυτικά: 11.00 – 12.00: Ξενάγηση στο Κτήμα–Περίπατος στα αμπέλια, επίσκεψη στο Οινοποιείο: Πώς λειτουργεί ένα κτήμα; Ποια είναι τα στάδια παραγωγής του κρασιού; Ποιές οι δυσκολίες; Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα θα απαντηθούν στην ξενάγηση. 11.00 - 19.00: Τα It’s all, ohsosouvenirtome! – Vol. 2! και ForgetmeNot διοργανώνουν έκθεση χρηστικών αντικειμένων, με έργα σημαντικών νέων Ελλήνων δημιουργών με επίκεντρο την Ελλάδα. 12.30 – 13.15: Οινογνωσία για αρχάριους υπό τις οδηγίες της oινολόγου Άννας Άγα και της παραγωγού Ανν Κοκοτού στο κελάρι του Οινοποιείου. Συμμετοχή € 3. 13.00 – 15.00: Ελληνικό γλέντι με την Ειρήνη Χαρίδου (τραγούδι) και τους μουσικούς Άλκηστη Ραυτοπούλου και Φώτη Μυλωνά στο Εκκλησάκι. 16.00 – 17.30: Οινογνωσία για μυημένους υπό τις οδηγίες της oινολόγου Άννας Άγα και της παραγωγού Ανν Κοκοτού στο κελάρι του Οινοποιείου. Συμμετοχή € 6. 16.00 – 17.00: Ποδήλατο στην εξοχή με την BikeNature - μαζευόμαστε, ανεβαίνουμε στα ποδήλατα και ακολουθούμε οργανωμένη διαδρομή, έξω από το Κτήμα. 17.00 – 18.00: Μουσική συναυλία από το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών-Metallon. 18.00 – 19.00: Ξενάγηση στο Κτήμα – Περίπατος στα αμπέλια, επίσκεψη στο Οινοποιείο. Παιδικό Πρόγραμμα 11.00 – 13.00 Κάνουμε ποδήλατο στο Κτήμα και υιοθετούμε ένα Σκυριανό Αλογάκι με την BikeNature. 11.00 – 12.00: «Η παρέα του Αμπελώνα: ψάχνουμε, σκαλίζουμε, ανακαλύπτουμε». Παιχνίδι εξερεύνησης με την περιβαλλοντολόγο – εκπαιδευτικό Ιωάννα Κοντοζήση στον Αμπελώνα και στο Περιβόλι του Κτήματος. 12.00 – 13.00 Πατητήρι δίπλα στην λίμνη, όπως παλιά. 13.00 – 14.00: «Η παρέα του Αμπελώνα: ψάχνουμε, σκαλίζουμε, ανακαλύπτουμε». Παιχνίδι εξερεύνησης με την περιβαλλοντολόγο – εκπαιδευτικό Ιωάννα Κοντοζήση στον Αμπελώνα και στο Περιβόλι του Κτήματος. 12.00 – 15.00: «Φυσαλίδες»: Παιχνίδια και πειράματα με φυσαλίδες , φως και νερό για παιδιά 4-7 και 8 – 12 ετών από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. 15.00 – 16.00: Δύο παραστάσεις με μαριονέτες! «Εκδρομή στο Γεροντόβραχο» και «Ο Υποχόνδριος Ασθενής» από την πιο καταξιωμένη ομάδα, τις Ελληνικές Μαριονέτες. 16.00 – 17.00: Παραμύθια ελληνικά με αφηγήτρια την εξαιρετική Νίκη Κάπαρη και «ζωντανή» μουσική από τον Γιάννη Ψειμάδα δίπλα στη Λίμνη. 18.00 – 18.45: Δύο παραστάσεις με μαριονέτες! «Εκδρομή στο Γεροντόβραχο» και «Ο Υποχόνδριος Ασθενής» από την πιο καταξιωμένη ομάδα, τις Ελληνικές Μαριονέτες.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια μέρα στην εξοχή με την Ελληνική Εταιρεία

  • Εκδηλώσεις

Ραντεβού στον αμπελώνα για οινικές, μουσικές και ποδηλατικές διαδρομές, πάτημα σταφυλιών αλλά και δραστηριότητες για παιδιά (παραστάσεις με μαριονέτες, αφηγήσεις, εργαστήρια, παιχνίδια, σκαλίσματα στο περιβόλι)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".