Οι καλεσμένοι της "Σφίγγας" τις επόμενες μέρες

Ακούσματα ροκ, ρεμπέτικου παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής από σημαντικούς καλλιτέχνες έρχονται τις επόμενες μέρες στη μουσική σκηνή του κέντρου.

Σοφία Μανουσάκη

Μάνος Πυροβολάκης

Μάνος Πυροβολάκης
Μάνος Πυροβολάκης

Ο Μάνος Πυροβολάκης ξεχώρισε ως ιδιαίτερος τραγουδοποιός και σύγχρονος λυράρης που συνδύασε, μέσα από τις συνθέσεις  του, την pop – rock μουσική με τις  παραδοσιακές μελωδίες. Για δύο μοναδικές βραδιές στην αγαπημένη Σφίγγα (14-28/12), ο Μάνος Πυροβολάκης θα παρουσιάσει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα γεμάτο εναλλαγές. Μια πρόταση για το δικό του κρητικό – rock πάλκο, διανθισμένο με τραγούδια που αγαπάει. Παράλληλα με  τις επιτυχίες του: ‘Το Χαμόγελο σου’, ‘Τι μας ενώνει’, ‘Όλα για όλα’,’ Στης εκκλησιάς την πόρτα, ‘Αν η αγάπη’, ‘ Μπορεί να βγω’ , κ.α. που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, μας παρουσιάζει διασκευές όπως τα "Συρτά του Ροδινού” και "Σ’ αυτό τον κόσμο” κάνοντας πάντα αναφορά  στην Κρητική παράδοση και όχι μόνο, μέσα από τη δική του αισθητική προσέγγιση.

Τον Μάνο Πυροβολάκη συνοδεύουν ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου  στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Κωνσταντίνος Γιαννίρης στο μπάσο και στα φωνητικά, ο Βασίλης Γιασλακιώτης στα τύμπανα, ο Γιάννης Μολυμπάκης  στο λαούτο και ο Βαγγέλης Μαμαλάκης στα φωνητικά, την ακουστική κιθάρα και στο λαούτο. Στη δεύτερη παράσταση καλεσμένος του ο Στέλιος Σταματογιαννάκης. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

Γιώργος Χουβαρδάς 

Γιώργος Χουβαρδάς
© Ιωάννης Κουλούσης | Apeiro Agency

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Χουβαρδάς επιστρέφει στη μουσική σκηνή Σφίγγα με ένα ιδιαίτερο και ανανεωμένο μουσικό πρόγραμμα γεμάτο μνήμες και εικόνες  απ' το παρελθόν, φερμένες στο σήμερα μέσα από τις ανεπανάληπτα εκφραστικές ερμηνείες του, συνοδευόμενος από την εξαιρετική ερμηνεύτρια Χριστίνα Καλοτίνη και μια ομάδα δεξιοτεχνών μουσικών. Επιλέγοντας λοιπόν κομμάτια της ελληνικής δισκογραφίας που τον έχουν καθορίσει και παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το επερχόμενο τραγούδι του "Ζωή ψηλά", ο Γιώργος Χουβαρδάς - στο ενδιάμεσο των εμφανίσεών του στο πλευρό του Χρήστου Νικολόπουλου στο "Περιβόλι του Ουρανού" - κάνει μία στάση στη μουσική σκηνή ΣΦΙΓΓΑ και υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη καλή μουσική και αλήθεια.

Παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Γκορίτσας (μουσική διεύθυνση, πιάνο), Χρυσή Τζάβλα (βιολί, φωνή), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Γιάννης Κούτσικας (κιθάρες), Μανώλης Τόμπρος (τύμπανα) και Πέτρος Βασιλειάδης (ηλ. μπάσο).

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Γιάννης Σουλάκης

Γιάννης Σουλάκης

Ο ταλαντούχος ερμηνευτής Γιάννης Σουλάκης, μετά την προηγούμενη, επιτυχημένη εμφάνισή του, επιστρέφει στη μουσική σκηνή της Σφίγγας για μία ακόμα, μοναδική, μουσική βραδιά, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου. Εκρηκτικός performer, με pop διάθεση αλλά και ερωτικό ταπεραμέντο, ο Γιάννης Σουλάκης ξέρει καλά να συνδυάζει αγαπημένα ελληνικά τραγούδια απ’ όποιον χώρο κι αν προέρχονται. Τόσο με τον προσωπικό του ήχο, όσο και με το εκκεντρικό του στυλ, κερδίζει ολοένα και περισσότερο τις εντυπώσεις των ακροατών του. Αυτήν την περίοδο, ηχογραφεί το νέο του single, που το υπογράφει ο τραγουδοποιός Νικόλας Λειβαδίτης και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές της νέας χρονιάς, ενώ έχουν προηγηθεί τα: "Να’ μαι", "Δυο κουβέντες", "Μέρα καλοκαιριού" κ. α. Μαζί του επί σκηνής οι Χρήστος Μούχλιας (τύμπανα), Μιχάλης Σαντοριναίος (πλήκτρα), Γιώργος Καψάλης (μπάσο), Χρήστος Σγουρόπουλος (κιθάρες) και Νίκος Ντέμος (μπουζούκι)

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

"Η νύχτα των ευχών"

Σοφία Μανουσάκη

Την παραμονή των Χριστουγέννων η Σοφία Μανουσάκη μας περιμένει στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα, με τη "Νύχτα των ευχών", ένα γιορτινό, χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που θα μας βάλει με τον καλύτερο τρόπο στη μεγάλη γιορτή. Γνωστή από τα εκρηκτικά της live και την ποικιλία των μουσικών της επιλογών, έχει ετοιμάσει ένα ρεβεγιόν με τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο με μόνο κριτήριο την δύναμη τους και την αποδεδειγμένη αγάπη του κοινού γι αυτά. Φυσικά από μια τέτοια βραδιά δεν θα λείψουν και χριστουγεννιάτικα κομμάτια που θα ανεβάσουν το γιορτινό θερμόμετρο και θα δώσουν τον τόνο της ημέρας. Επιλογές από το νέο της άλμπουμ "Music Box Sessions" με επανεκτελέσεις γνωστών ελληνικών και ξένων τραγουδιών, τραγούδια που έχει ήδη κυκλοφορήσει και πολλές πολλές εκπλήξεις που δεν γνωρίζουν περιορισμούς και σύνορα. Ένα πρόγραμμα που ενορχηστρώνει η Σοφία Μανουσάκη με λογική dj και στόχο το τραγούδι, τον χορό, την χαρά και το συναίσθημα. 

Παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Δεφίγγος (σαξόφωνο, πνευστά, κρουστά, πλήκτρα), Ρόλη Γιαμοπούλου (ντραμς, τραγούδι), Βίκτωρ Κουλουμπής (μπάσο), Αχιλλέας Διαμαντής (κιθάρες), Νίκος Γαγγάδης (κιθάρες, τραγούδι), Σάββας Ρακιντζάκης (πλήκτρα, ακορντεόν, τραγούδι) και Τασος Γιαννούτσος (ακουστική κιθάρα).

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Μανώλης  Φάμελλος & Στάθης Δρογώσης

Μανώλης Φάμελλος & Στάθης Δρογώσης

Ο Μανώλης  Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης ιστορικοί σύμμαχοι από τον περασμένο αιώνα αλλά και γνωστοί δολοπλόκοι του χώρου μας κατάφεραν εσχάτως να μυήσουν και τον ανυποψίαστο Οδυσσέα Τσάκαλο στην συνωμοσία τους. Έτσι, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στη Σφίγγα θα μοιραστούν και θα μοιράσουν ξανά τραγούδια που φαντάστηκαν, δικά τους μα και ξένα (που ένιωσαν κι αυτά δικά τους με τον καιρό). Η επινόηση του παρελθόντος, η  ανακύκλωση των λαθών και η διαρκής διάψευση των μεγάλων προσδοκιών  δημιουργεί την σεναριακή βάση αυτής της παράστασης. Οι τρεις τους συνθέτουν το ιδανικό τρίο και ένα αυτοδύναμο-αυτοδιαχειριζόμενο σχήμα τσέπης από δημιουργούς-εκτελεστές.
 
Όσο για την πράξη, εδώ θέλουμε τα πράγματα να είναι απλά: Ο Μανώλης παίζει κιθάρα, μαντολίνο, φυσαρμόνικα και κρυφτό. Ο Στάθης παίζει πιάνο, ακορντεόν και σκάκι. Ο Οδυσσέας παίζει τύμπανα και αυτό τα λέει και τα λύνει όλα. Επίσης, τραγουδούν με τον τρόπο του ο καθένας, άλλοτε συμπληρωματικά κι άλλοτε ανταγωνιστικά μπαίνοντας ο ένας μέσα στην σκιά του άλλου, με το θράσος της συνάφειας.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε τα προγράμματα για όλες τις πίστες και τις μουσικές σκηνές της πόλης εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.