Γιορτές στον "Σταυρό του Νότου"

Η αγαπημένη μουσική σκηνή του Νέου Κόσμου ανακοινώνει έναν γεμάτο προγραμματισμό για τις μέρες των γιορτών.

Polkar

Φώτης Σιώτας και η μπάντα

Φώτης Σιώτας

O Φώτης Σιώτας και η ομάδα του έρχονται στο Club του Σταυρού του Νότου την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου. Τα "δεύτερα", τα "δύο λάθη", διασκευές σε γνωστά και άγνωστα αγαπημένα τραγούδια και μουσικές από τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, την Αμερική και την Πειραϊκή, από το παρελθόν και από το μέλλον. Μαζί του οι μουσικοί: Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα), Άγγελος Πολυχρόνου (κρουστά), Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο), Γιώργος Φουντούκος (κλασική κιθάρα), Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα) και Κωστής Κωστάκης (χαβάγια).

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com

Μυσταγωγία στον "Σταυρό"

pagan
© Τάσος Βρεττός

Το  συγκρότημα που άλλαξε τα δεδομένα των ζωντανών εμφανίσεων στην Ελλάδα και ξεχώρισε όσο κανένα άλλο μόλις στον πρώτο χρόνο ύπαρξης του, έρχεται την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου για τη δεύτερη εμφάνιση του στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, για ακόμα μία βραδιά αρχέγονης έκστασης. Οι εμφανίσεις τους, τελετουργικές, γεμάτες μεταφυσική εκτόνωση υποβάλλουν με τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της παγανιστικής παράδοσης και την εκστατική ενέργεια. Αυτό που συμβαίνει στη σκηνή είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό live, είναι μια καλά ενορχηστρωμένη μουσικοθεατρική performance υψηλής αισθητικής και μυσταγωγικής κατάνυξης που μένει χαραγμένη στη μνήμη.

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com

"Έρχονται τα Χάλκινα να μας πουν τα Κόλντα"

Χάλκινα Ηχοχρώματα

Τα Χάλκινα Ηχοχρώματα από την περιοχή της Φλώρινας και της Έδεσσας, μας προσκαλούν να ακούσουμε τα λόγια τους, όπως τους μεταφέρθηκαν από τους πρεσβυτέρους του τόπου τους. Ο Σάββας, ο Γιάννης, ο Σίμος, ο Σταύρος και ο Μάνος, πέντε νέοι εκπρόσωποι και δεξιοτέχνες μουσικοί της παράδοσης της κεντροδυτικής Μακεδονίας φέρνουν μια βαλίτσα με τραγούδια να μοιραστούν μαζί μας και ατελείωτη διάθεση για χορό! Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2006 στο Βαρικό της Φλώρινας, όταν υπήρχε η ψυχική και συναισθηματική ανάγκη να συνεχίσουν τις παραδόσεις που παρέλαβαν στον τόπο τους, πάντα με γνώση, αίσθημα ευθύνης μα και το δικό τους ξεχωριστό ηχόχρωμα, που τους κατέστησε σήμερα μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μπάντες χάλκινων σε όλη την Ελλάδα. Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου μας καλούν σε ένα ατελείωτο Μακεδονίτικο γλέντι στο Σταυρό του Νότου.

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com 

Παραμονή Χριστουγέννων με τους Γιαγκίνηδες

Γιαγκίνηδες

Οι αγαπημένοι μας Γιαγκίνηδες μας προσκαλούν να περάσουμε μαζί το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων (Κυριακή 24 Δεκεμβρίου) στον Σταυρό του Νότου και να γλεντήσουμε με τα αγαπημένα ρεμπέτικα και κλασικά λαϊκά τραγούδια παιγμένα με την νεανική τους ορμή και τον ξεχωριστό τους τρόπο. Από τα διαμάντια του ρεμπέτικου των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη και Παπαϊωάννου και τα κλασικά λαϊκά των Ζαμπέτα, Καλδάρα και Νικολόπουλου έως τα δικά τους καινούργια τραγούδια όπως την δημοφιλή πια "Καταφερτζού" και τον συγκινητικό "Αντάμη οι νεαροί Γιαγκίνηδες μας υπόσχονται μία αξέχαστη βραδιά γεμάτο κέφι και χορό!.

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com 

Balkan πανηγύρι με τους Polkar

Polkar

Η υπερμπάντα που κατέβηκε από το βορρά φέρνοντας μαζί της στρας, τρομπόνια, καψουροτράγουδα, τσίτα μπόμπα σουξεδάκια, λουλουδούδες σε απόγνωση, ρομαντικά γιουκαλίλι, εξωφρενικά ρεφρέν και αβάσταχτες ερωτικές ιστορίες, μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα (Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου) και την Πρωτοχρονιά (Δευτέρα 1η Ιανουαρίου) στο Σταυρό του Νότου. Θα πούνε και τα νέα τους τραγούδια. Θα πούνε και χιτάρες που αγαπάνε.

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com 

Δείτε τα προγράμματα για όλες τις πίστες της πόλης εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σταυρός του Νότου - Κεντρική Σκηνή

Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.