Ο Αντώνης Ρέμος και η Καίτη Γαρμπή μας μιλούν για την πιο λαμπερή σύμπραξη της σεζόν

Δύο αγαπημένοι σταρ μοιράζονται την ίδια σκηνή, στήνοντας την πιο ηχηρή συνεργασία της νέας σεζόν. Μιλήσαμε λοιπόν ενόψει της πρεμιέρας τους στο «Nox» (Σάββατο 5/11), όπου φιλοδοξούν να ανεβάσουν τον πήχη της βραδινής διασκέδασης στην Αθήνα (θα εμφανίζονται κάθε Σάββατο και Κυριακή).

RemGrb_front

Πώς στήθηκε η φετινή σας συνεργασία; Και τι μπορείτε να αποκαλύψετε για όσα θα παρουσιάσετε;
Αντώνης Ρέμος:
Η συνεργασία μας ξεκίνησε όπως όλα τα ωραία σε αυτήν τη ζωή: με μια ερώτηση. Τη ρώτησα "έτοιμη;" κι απάντησε θετικά, άμεσα και τόσο δυνατά, όπως μόνο η Καίτη ξέρει. Θέλαμε εδώ και καιρό να συναντηθούμε στη σκηνή και τώρα ήρθαν όλα και ταίριαξαν. Το τι θα συμβεί εκεί, έχει ήδη φανεί από τις πρόβες: τα δίνουμε όλα. Αφού λέω "Πάμε για νύχτες που θα φτιάξουν τις ημέρες μας". Το έχουμε όλοι μεγάλη ανάγκη. Τραγούδια που αγαπήσαμε, τραγούδια που λατρεύουμε να θυμόμαστε, ανατρεπτικά ντουέτα, εκπλήξεις, γέλια, συγκίνηση, διασκέδαση! Θα είμαστε όλοι μια παρέα, όπως είμαστε πάντα, αλλά και κάτι παραπάνω. Βλέπεις, είναι η πρώτη σεζόν μετά από σχεδόν τρία χρόνια που συναντιόμαστε καλλιτέχνες και κοινό υπό κανονικές συνθήκες. Το χρωστάμε λοιπόν στους εαυτούς μας να ζήσουμε κάτι αξέχαστο. Εν τω μεταξύ, είμαστε και σε έναν εντυπωσιακό, αναβαθμισμένο και άνετο χώρο. Δεν φαντάζεσαι τι έχουμε φτιάξει φέτος. Και χαιρόμαστε που έχουμε τους καλύτερους συνεργάτες – σε ήχο, φώτα, σκηνικά, σε όλα. 
Καίτη Γαρμπή: Η συνεργασία μας έχει ως βάση την αμοιβαία αγάπη, το θαυμασμό και το σεβασμό που υπάρχει ανάμεσά μας είκοσι πέντε χρόνια τώρα. Πάνω σ’ αυτά τα θεμέλια έχουν στηθεί όλα. Από το πρόγραμμα και την αφίσα μέχρι τα διαφημιστικά σποτ, όπου ο ένας μιλάει για τον άλλον. Εγώ, τώρα, δεν θα αποκαλύψω πολλά. Θα πω μόνο ότι ανυπομονώ να ερμηνεύσουμε μαζί όσα σας έχουμε ετοιμάσει!

Μετράμε πράγματι είκοσι πέντε χρόνια από τη σύμπραξή σας στο "Diogenis Palace" (1997), που άφησε εποχή στην τότε νυχτερινή διασκέδαση. Υπάρχει κάποιο περιστατικό που να έχει χαραχτεί στη μνήμη σας; 
Κ.Γ.:
Ο Αντώνης έχει απίθανο χιούμορ, οπότε –παρέα με τον Αντώνη Βαρδή και τον Διονύση Σχοινά– γελούσαμε πολύ και πριν την εμφάνισή μας, καμιά φορά όμως και κατά τη διάρκειά της, πάνω στην πίστα. Μια ματιά ή μια λέξη στο αφτί, δηλαδή, και δακρύζαμε από τα γέλια!
Α.Ρ.: Κάθε βράδυ ήταν κι ένα πάρτι, τότε. Εν τω μεταξύ, κάθε, μα κάθε βράδυ, η Καίτη όλο και κάτι διόρθωνε στην εμφάνισή μου, στα ρούχα μου. Τόσο στα παρασκήνια όσο και στη σκηνή, αυτό ήταν το αστείο μας: πώς κατάφερνα να χαλάω τα πάντα. Θυμάμαι βέβαια και όλα τα ντουέτα μας. Είναι αδύνατον να μη χαθείς στα μάτια, στη φωνή και στην ενέργεια της Καίτης. 

Σχεδιάζετε να ηχογραφήσετε κάποιο νέο ντουέτο με αφορμή τη φετινή σας συνάντηση;
Α.Ρ.:
Το σκεφτόμαστε και θέλουμε πολύ να προκύψει. Έχω ήδη τον τίτλο έτοιμο στο μυαλό μου και το έχουμε συζητήσει. Θα το ξέρουμε σύντομα. 
Κ.Γ.: Έχουμε πει υπέροχα τραγούδια μαζί, που ο κόσμος τα αγαπάει σταθερά 20+ χρόνια τώρα. Ναι, κάτι καινούργιο σας ετοιμάζουμε και πιστεύω ότι θα σας αρέσει πολύ!

Αλήθεια, ποιο θα διαλέγατε ως πιο αγαπημένο σας τραγούδι ο ένας από το ρεπερτόριο του άλλου;
Κ.Γ.:
Μόνο ένα πρέπει να πω, δηλαδή; (γέλια) Θα πω λοιπόν το "Σπασμένα Κομμάτια Της Καρδιάς".
Α.Ρ.: Κοίταξε, όταν η Καίτη τραγούδησε Αντώνη Βαρδή εγώ πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Είναι από τις συνεργασίες που έχω πολύ ψηλά μέσα μου. Οπότε θα σου πω ότι ανάμεσα στα πιο αγαπημένα μου τραγούδια της το "Η Πατρίδα Μου" έχει την πρώτη θέση. 

Εγκαινιάζοντας πέρυσι το "Nox", Αντώνη, παρουσίασες μια παράσταση διαφορετική από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας πηγαίνοντας στα μπουζούκια. Αφουγκράστηκες την ανάγκη του κόσμου για κάτι καινούργιο; Ή ήταν ένα καλλιτεχνικό στοίχημα;
Α.Ρ.:
Ξέρεις, και ο καλλιτέχνης είναι μέρος της κοινωνίας. Όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες, όλοι στεναχωριόμαστε με τα ίδια γεγονότα και όλοι χαιρόμαστε όταν κάτι καλό συμβαίνει σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Αυτό που παρουσίασα πέρυσι στο "Nox" ήταν λοιπόν αυτό που αισθάνθηκα ότι θα μιλήσει στις καρδιές όλων μας. Χρειαζόμασταν κάτι αληθινό, δυνατό μα και διαφορετικό, καθώς ήμασταν σε μια περίοδο που βλέπαμε τα πάντα γύρω μας να αλλάζουν. Χαίρομαι που είχαμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση. 

Ύστερα από κάτι τόσο επιτυχημένο, πώς επαναπροσδιορίζεται ο πήχης των φιλοδοξιών; Υπάρχει άγχος;  
Α.Ρ.:
Τόσα χρόνια στη δουλειά, αν κάτι έχω απομυθοποιήσει αυτό είναι το άγχος. Δίνω πάντα –μα πάντα– τον καλύτερό μου εαυτό, φροντίζοντας κάθε λεπτομέρεια. Αν έρθεις έστω και σε μια πρόβα θα δεις ότι υπάρχει μεγάλη προσοχή στο να είναι όλα άψογα. Ώστε να χαμογελάσουμε, να συγκινηθούμε, να τραγουδήσουμε. Να ξεπεράσουμε ό,τι μας ζορίζει. Έτσι, κάθε χρόνο, ο πήχης ανεβαίνει πιο ψηλά, ώστε να συνεχίζω, κάνοντας αυτό που αγαπώ με όλο και πιο μεγάλη όρεξη κι αγάπη. 

Εσύ, Καίτη, πήγες πέρυσι στο "NOX"; Συμμερίζεσαι την εντύπωση που έκανε;
Κ.Γ.:
Ήταν ανέφικτο να πάω λόγω των δικών μου εμφανίσεων, ωστόσο γνώριζα ότι πρόκειται για ένα κόσμημα της νυχτερινής Αθήνας, το οποίο έφτιαξε ειδικά για τον Αντώνη Ρέμο ο Όμιλος Μαροσούλη - Κοταρίδη, που είναι ό,τι πιο έγκυρο και σοβαρό από άποψη επιχείρησης στον καλλιτεχνικό χώρο. Άλλωστε όλος ο κόσμος μιλούσε για το πρωτοποριακό εγχείρημα, την υψηλού επιπέδου αισθητική, την ποιότητά του και τη διαφορετική πρόταση που παρουσίαζε. 

Εν τω μεταξύ, νιώθουμε ότι σε "γνωρίσαμε" καλύτερα χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα όσα σχολιάζεις εκεί, για ακανθώδη θέματα της επικαιρότητας. Φταίει ο στιλιζαρισμένος τρόπος των τηλεοπτικών συνεντεύξεων που δεν είχαμε δει νωρίτερα αυτή την πλευρά σου; Ή αποφάσισες να τη δείξεις πιο καθαρά;
Κ.Γ.:
Με παρότρυναν δύο κολλητοί μου φίλοι να δείξω στον κόσμο την Καίτη που ήξεραν και ζούσαν αυτοί. Έτσι αποφάσισα κι εγώ να ξεκινήσω χαλαρά, αρχικά με κάποιες χιουμοριστικές ατάκες στο Twitter. Κατόπιν, όμως, άρχισα να γράφω και την άποψή μου, να παίρνω θέση και να περνάω μηνύματα. Σε σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, όπως λες, μα όχι μόνο. 

Σας προβληματίζει ο χειμώνας που έρχεται; Πώς πιστεύετε ότι θα κινηθούν τα πράγματα όσον αφορά τον πανευρωπαϊκό συναγερμό με την ενέργεια και τις οικονομικές αντοχές του κόσμου; 
Α.Ρ.:
Ασφαλώς και προβληματίζομαι, βαθιά. Αναρωτήθηκα πώς να βοηθήσω. Κι αυτό που μπορώ, είναι να φτιάξω ένα εκπληκτικό πρόγραμμα. Έχουμε φροντίσει λοιπόν να αισθανθείς καλύτερα με το που θα μπεις στο "Νοx". Θα νιώσεις δηλαδή ότι θα περάσεις καλά, ότι σε σέβονται και σε αγαπάνε, γιατί εδώ γινόμαστε μια μεγάλη παρέα κάθε βράδυ. Και, ασφαλώς, κάνουμε και το καλύτερο όσον αφορά τις τιμές. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, άλλωστε: θέλω να βλέπω ευτυχισμένους ανθρώπους όταν τραγουδάω. 
Κ.Γ.: Φυσικά με προβληματίζει, όπως και όλους μας. Πάνω που υπήρξε μια νότα αισιοδοξίας για τους χιλιάδες εργαζόμενους στην ψυχαγωγία, οι φημολογούμενες διακοπές ρεύματος θα μπορούσαν να ξαναδημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα, μιας και η δουλειά μας γίνεται συγκεκριμένες ώρες. Δεν θα είναι εύκολο να προσαρμοστούμε. Επιπλέον, μια τέτοια πιθανότητα θα δημιουργούσε πολλαπλά καθημερινά ζητήματα. Όπως π.χ. στον τομέα της υγείας, που είναι και ο πιο σοβαρός. Η μουσική, τώρα, υπηρετεί την ψυχική μας υγεία. Εύχομαι ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να εξοικονομήσουμε πόρους και να μη φτάσουν τα πράγματα σε ακραίες καταστάσεις. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.