Το 2026, το αθηνόραμα γιορτάζει μισό αιώνα στην αιχμή της πόλης παραμένοντας ανοιχτό, κριτικό, επίκαιρο, πρωτοπόρο, έχοντας όλα αυτά τα χρόνια συν-διαμορφώσει δυναμικά τάσεις και εξελίξεις σε κάθε πτυχή του πολιτισμού και της διασκέδασης. 50 years festivities με τα βραβεία και τους θεσμούς να συντονίζονται στο επετειακό πνεύμα αλλά και νέα events να καλούν άπαντες να γιορτάσουν τα 50 χρόνια αθηνόραμα, συμμετέχοντας σε ένα μοναδικό party in progress.
Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, κάθε εβδομάδα θα σας παρουσιάζουμε εδώ, στο athinorama.gr, στιγμές από το αρχείο μας που ξεχωρίζουν ή που αποκτούν στις μέρες μας ιδιαίτερο νόημα.
Στο τεύχος 1057 (10 - 16 Ιανουαρίου '97) η δημοσιογράφος Κατερίνα Ρεμούνδου έκανε ένα αφιέρωμα στις νύχτες που ο Νότης, ως ρομαντικός παράνομος, άλλαξε τη φύση του night life. "Έβαλε τους νέους στα μπουζουξίδικα, νομιμοποίησε τη διασκέδαση. Την απάλλαξε από δήθεν και κανόνες".

Από τις 23.30 το Rex ξεχείλιζε από κόσμο, ενώ υπήρχαν καθήμενοι μέχρι και στις σκάλες. Ανάμεσα στις φωνές που άνοιγαν το πρόγραμμα, ξεχώριζε η Πέγκυ Ζήνα. Σε μια ώρα ο άρχοντας είχε βγει, ντυμένος ένα κουστούμι Gautier και τραγουδώντας το "Σώμα μου". Τα λουλούδια εκτοξεύονταν κατά ριπάς πάνω στον καλλιτέχνη και εκείνος απευθύνεται στο κοινό του: "Θέλω να σας δείξω την αγάπη μου".
Βοσκόπουλο, Άκη Πάνου, Διονυσίου, Αγγελόπουλο, όλα μπορεί να τα πει ο Νότης. Λίγο Πάριο και για το τέλος Πουλόπουλο. Το κοινό τον αποθέωνε και τον λάτρευε, γιατί για αυτούς ήταν είναι και θα είναι ο Άρχοντας της νύχτας. Η βραδιά έκλεινε με δικά του κομμάτια, σε μια νύχτα που δεν έλεγε να τελειώσει.
Το αγαπημένο του κοινό τον περιμένει και τον αναζητεί χρόνια. Ίσως αν επιστρέψει, να γεμίσει 3 βραδιές το ΟΑΚΑ.

