Τα μπαρ των νησιών: Κοκτέιλ στο απέραντο γαλάζιο

Μπαλκόνια με θέα στην κατάλευκη Xώρα, τραπέζι δίπλα στο κύμα και κοκτέιλ­ που μας απογειώνουν. Μέσα στο πιο καλοκαιρινό σκηνικό, πιάνουμε μπάρα σε κάποια­ από τα καλύτερα μπαρ των ελληνικών νησιών και απολαμβάνουμε τη ­χρυσή εποχή του bartending.

Τα μπαρ των νησιών: Κοκτέιλ στο απέραντο γαλάζιο

Μπαλκόνια με θέα στην κατάλευκη Xώρα, τραπέζι δίπλα στο κύμα και κοκτέιλ­ που μας απογειώνουν. Μέσα στο πιο καλοκαιρινό σκηνικό, πιάνουμε μπάρα σε κάποια­ από τα καλύτερα μπαρ των ελληνικών νησιών και απολαμβάνουμε τη ­χρυσή εποχή του bartending.

Τα μπαρ των νησιών: Κοκτέιλ στο απέραντο γαλάζιο - εικόνα 1
«Jackie O’», Μύκονος

Κάνουμε την αρχή­ με ένα χώρο με μοναδική αύρα: το Jackie O’ της Μυκόνου είναι ένα λιτό μπαρ με γουστόζικες πινελιές­, αλλά μικρές, μελετημένες «υπερβολές». Εδώ θα έρθετε για να ζήσετε μια ανεπανάληπτη εμπειρία, που ξεκινά από τα εξαιρετικά ποτά και φτάνει στα διάσημα σόου. Εκτός από τα βραδινά vibes όμως, αξίζει μία φορά να πιάσετε θέση για να απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα με ένα premium cocktail διά χειρός Στέλιου Τρικκά και Ράδου Παράσχου, δύο bartenders με εξαιρετικά δείγματα δουλειάς. Στη λίστα τους υπάρχει ένα ειδικό section με κοκτέιλ από όλον τον κόσμο: με ένα Belini θα ταξιδέψετε στο «Harry’s Bar» της Βενετίας και με ένα Μαρία Κάλλας στο «Franco» της Σαντορίνης. Must είναι και το signature cocktail Jackie O’, που φέρνει τη σαμπάνια σε τετ-α-τετ με τη μαστίχα (Χώρα, 2289077168).

Παραμένουμε στο νησί των ανέμων και συνεχίζουμε με το Buddha Bar Beach. Η διάσημη αλυσίδα, που ξεκίνησε από το Παρίσι, ήρθε φέτος και στη Μύκονο, στο εκπληκτικό ξενοδοχείο «Santa Marina», κι έγινε αμέσως hot spot για διεθνείς VIPs. Μποέμ, σικ κι εξωτικό – από το uperclass ντεκόρ μέχρι την ασιατική κουζίνα­ και τα ευφάνταστα tiki cocktails του. Ο resident DJ Dimi.el (από το «Buddha Bar» του Ντουμπάι) ενισχύει την exotic διάθεση με ethnic beats, ενώ στην μπάρα βρίσκεται ο Γάλλος διάσημος bartender Mathias Giroud, ο οποίος δημιουργεί οκτώ house συνταγές κοκτέιλ. Highlight το Pears of Chios, που παντρεύει τη μαστίχα με τη βότκα, την αγαύη και τα σταφύλια (Ορνός, 2289023220).

Τα μπαρ των νησιών: Κοκτέιλ στο απέραντο γαλάζιο - εικόνα 2
«Agosta», Πάρος

Σταθερό καλοκαιρινό ραντεβού στην Πάρο είναι το Agosta. Είτε για χαλαρή κουβέντα δίπλα στο κύμα ή στη βεράντα, είτε για «to see and be seen» καταστάσεις στην αυλή, είτε για χορό στο εσωτερικό του. Φέτος head bartender και δημιουργός της λίστας είναι ο Ιάσονας Παπαδόπουλος από το αθηναϊκό «Gin Joint», ο οποίος μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στις διάσημες συνταγές του εξωτερικού, πειράζοντάς τις όμως κατάλληλα ώστε να κουμπώνουν με το ελληνικό ταμπεραμέντο: π.χ. στο Summer Collins παντρεύει το τζιν με το λικέρ ελιάς και τη σπιτική σόδα πεπόνι (Νάουσα, 6945711207).

Λίγο πιο δίπλα, στη Νάξο, στο Yazoo με την αέρινη αύρα, που συνδυάζει το εστιατόριο με τις πειραγμένες ναξιώτικες γεύσεις και το cocktail bar πάνω στη θάλασσα, ο leader bartender Κώστας Παπαδάκης και ο επίσης αξιόλογος Αντώνης Κορνάρος φτιάχνουν πολλές δικές τους συνταγές κι επιτυχημένες παραλλαγές διάσημων κοκτέιλ. Κορυφαίο είναι το Mini Mango Spicy Daiquiri, που ενεργοποιεί αμέσως το καλοκαιρινό mood με τα αρώματα και τη γεύση του (Πλάκα, 2285041233).

Λίγο πιο δίπλα, στο Επάνω Κουφονήσι, όλοι περνάνε από το Soroco. Το παραλιακό μπαράκι με φόντο την Κέρο στήνει ρομαντικό σκηνικό, με κεριά μέσα σε χαρτοσακούλες και τις θέσεις πάνω στα βράχια να είναι περιζήτητες. Η μουσική συγχρονίζεται με το χώρο κι ενισχύει τη lounge ατμόσφαιρα. Τα κοκτέιλ πάνε κι έρχονται σε ξύλινο καλάθι. Η λίστα διαχωρίζει τα κλασικά από τα house, που είναι γύρω στα οκτώ. Ξινά, γλυκά, πικάντικα και πικρά: οι προτάσεις τους είναι για όλα τα γούστα. Για τους fans όμως του ρουμιού η επιλογή είναι μία, το Soroco Rum Blends (2285071704).

Τα μπαρ των νησιών: Κοκτέιλ στο απέραντο γαλάζιο - εικόνα 3
«Baba Bar», Σύρος

Στη Σύρο, τώρα, το Baba Bar ­παίζει πολύ δυνατά στη νυχτερινή­ ζωή της Ερμούπολης. Με σήμα κατατεθέν τα πολύχρωμα λαμπιόνια κι ένα μπαρ πάντα γεμάτο, έχει γίνει το απόλυτο place to be στο νησί. Το ίδιο fun είναι και ο cool εσωτερικός χώρος, με το λευκό και το λάιμ να κυριαρχούν. Το συντονισμό της μπάρας έχει αναλάβει ο Mario Basso, η παρουσία του οποίου αποτελεί εγγύηση για όλη την ομάδα του μπαρ. Εδώ θα δοκιμάσετε 21 signature cocktails (όλα με την υπογραφή του) με κοινό παρονομαστή τα δροσερά και φρέσκα υλικά. Highlight το τοπικής έμπνευσης Λουκούμι, με βότκα, λικέρ τριαντάφυλλο και ροδοπέταλα (6932526306).

Όσο για τη Σίφνο, το Αργώ είναι το πρώτο cocktail bar του νησιού­ (μετρά 35 χρόνια λειτουργίας) και στεγάζεται σε ένα πανέμορφο δια­τηρητέο 200 χρόνων, με πέτρα, ξύλο και συλλεκτικά αντικείμενα στο εσωτερικό του, ενώ η αυλή χωρίζεται σε διαφορετικά επίπεδα και ρυθμούς – στο τελευταίο αράζεις χαλαρά. Ο Μιχαήλ Βιδάλης είναι υπεύθυνος για τα μιξαρίσματα στο σέικερ, που πατάνε σε all time classic συνταγές. Bestsellers είναι η Pina Colada και η Tommy’s Margarita, εμείς όμως ψηφίζουμε το Αργώ Coffee με εσπρέσο, ρούμι και φρούτα εποχής (Απολλωνία, 2284031114).

Άλλη μία σταθερή αξία στην Απολλωνία είναι και το Μπότζι: κυκλαδίτικη αύρα, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και μουσικές της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής. Η πολυτάλαντη Διονυσία Σακελλαρίου από το «Ηπίτου Bar» αναλαμβάνει συνταγές και σέικερ, δημιουργώντας έτσι μια λίστα από signature συνταγές εμπνευσμένες από την Αμερική και την Αφρική. Ξεχωρίσαμε το Boogaloo Mai Tai με τζαμαϊκανό ρούμι, λάιμ, σπιτικό falernum, λικέρ πικραμύγδαλο και πουρέ ανανά (2284032358).

Το Click αποτελεί εδώ και 16 χρόνια στέκι στην Ίο, αλλά ειδικά την τελευταία πενταετία έχει σπιντάρει στα κοκτέιλ. Ανοίγει από νωρίς­, συνεχίζει χαλαρά με κλασικά ή lounge ακούσματα και το βράδυ μεταμορφώνεται σε hot spot με πιο mainstream ήχους. Έχει και πολύ καλό τσιμπολόγημα. Η λίστα φέρει την υπογραφή του Γιάννη Σαμαρά («The Dalliance House», «Root Artspace») και του Γιάννη Αλεξόπουλου («Cinco») σε 35 γευστικά μιξαρίσματα, αρκετά εκ των οποίων αποτελούν εμπνεύσεις των δυο τους. Νέα άφιξη το English Garden με τζιν, χυμό μήλου, μέντα και αγγούρι (Χώρα, 2286027005).

Τα μπαρ των νησιών: Κοκτέιλ στο απέραντο γαλάζιο - εικόνα 4
«Imabari Seaside Lounge Bar», Κέρκυρα

Ένα Τζιτζίκι που δουλεύει όλο το χρόνο εξελίχτηκε σε talk of the island στην Αμοργό. Το πρώτο ατού είναι η μεγάλη ξύλινη μπάρα, ενώ τα μπαλκόνια με την περιμετρική θέα αποτελούν το δεύτερο hot point. Εδώ κάθε βραδιά εξελίσσεται σε παρεΐστικο πάρτι­ με funky, rock, reggae κι ethnic μουσικές, αν και είναι συχνά και τα live που ανακατεύουν τις μουσικές του κόσμου. Ο Δημήτρης Ρήγας πειραματίζεται με τα ελληνικά αποστάγματα και τα βότανα της Αμοργού κι ετοιμάζει μέχρι και τα δικά του bitters.

Η λίστα δίνει έμφαση στο κρασί, σε premium και σπάνιες ετικέτες ρουμιού, τζιν, τεκίλας, βότκας και ουίσκι. Σερβίρονται ακόμη κοκτέιλ κλασικά, twist και house αλλά και νόστιμα non alcohol ροφήματα με φρέσκα φρούτα και βότανα από τα χέρια της Μαρούλας. Εξαιρετικό το Twisted Daiquiri με ρούμι, ανανά, κάρδαμο, βανίλια, αγαύη, λάιμ και ροδόνερο (Χώρα, 2285072080).

Τα μπαρ των νησιών: Κοκτέιλ στο απέραντο γαλάζιο - εικόνα 5
«Oz», Χίος

Το Madress Bar της Ανάφης βρίσκεται στο λόφο πάνω από το Κλεισίδι και συνδυάζει τη θέα με τη δυνατή μουσική και τα smart cocktails. Μεγάλο σουξέ κάνουν τα θεματικά πάρτι, αλλά ελάτε τουλάχιστον μία φορά νωρίς για να απολαύσετε τον ήλιο να χάνεται πίσω από τη Σαντορίνη. Τα κοκτέιλ φέτος επιμελείται ο... καλλιτέχνης Χρήστος Χουσέας του αθηναϊκού μπαρ «42» (6936678669).

Το cafe-bar Στη Θέα στην Αστυπάλαια έχει το όνομα, έχει και τη χάρη. Το all day spot δίνει στο πιάτο το καλύτερο κομμάτι του νησιού: το φωτισμένο Κάστρο. Εδώ θα χαλαρώσετε και θα απολαύσετε τη θέα συνοδεία κοκτέιλ που παίζουν με όλα τα αγαπημένα καλοκαιρινά υλικά και φέρουν την υπογραφή των ταλαντούχων mixologists Δημήτρη Κατσαλούλη και Δημήτρη Γιαννόπουλου.

Στο μενού περιλαμβάνονται τα Julep με ρούμι, bourbon ή τζιν, τα Spicy (με δόσεις chili και μείγμα πιπεριών) για όσους αγαπούν τις πιο πικάντικες γεύσεις και τα ΧΧ για τους πιο παιχνιδιάρηδες. Σε αυτά, βέβαια, να προσθέσουμε τα καλά εκτελεσμένα κλασικά κοκτέιλ, όπως και τα The Greek Way με τσίπουρο, κίτρο και μαστίχα (Χώρα, 2243061590).

Τα μπαρ των νησιών: Κοκτέιλ στο απέραντο γαλάζιο - εικόνα 6
«Yazoo», Νάξος

Στο Ανατολικό Αιγαίο, πάλι, κάνουμε στάση στο Oz της Χίου, όπου ο Ιάκωβος Κωνσταντάς, ένας από τους φιναλίστ του Skinos Mediterranean Cocktail Challenge 2015, καθηλώνει το κοινό με τις δημιουργίες του. Την παράσταση εδώ κλέβουν οι χαριτωμένες ζωγραφιές στους τοίχους, όπως και η γυάλινη οροφή που προκαλεί για χάζι στα αστέρια. Must κοκτέιλ το Rodis Mai Tai με σπιτικό πουρέ ρόδι (Στοά Φραγκάκη, 2271080326).

Στο Χάλαβρο του Ηρακλείου Κρήτης η κοινή καταπράσινη αυλή δύο εγκαταλελειμμένων σπιτιών­ έχει μεταμορφωθεί σε ζωντανό open bar. Ο Γιώργος Δενδράκης (νικητής του Diplomatico World Tournament) το έχει μετατρέψει σε προσωπικό του εργαστήριο, όπου σερβίρει πρωτότυπα κοκτέιλ, όπως το εντελώς απρόσμενο εμφιαλωμένο Bottle Pina Colada, που περιέχει μέλι και ρούμι αρωματισμένο με βανίλια (Μιλάτου 10, 2810223153).

Τα μπαρ των νησιών: Κοκτέιλ στο απέραντο γαλάζιο - εικόνα 7
Ο Μιχάλης Κουγιανός επί το έργον στην μπάρα του «Bee’s Knees» της Κεφαλονιάς

Πιάνοντας Ιόνιο, τώρα, κάνουμε στάση στο Bee’s Knees της Κεφαλονιάς, ένα μοντέρνο και ψαγμένο μπαρ με μουσική που κινείται σε soul, funky, jazz, blues και rock ’n’ roll ρυθμούς. Στην μπάρα του βρίσκουμε τον Μιχάλη Κουγιανό (παλιότερα στο «A For Athens» και το «Speakeasy»), ο οποίος παρουσιάζει 16 house special cocktails, όπως το πικάντικο Yo Soy Maria με τεκίλα αρωματισμένη με βανίλια, μάνγκο, chili και σιρόπι μπαχαρικών (Ριζοσπαστών 8, Αργοστόλι, 2671028059).

Περσινή άφιξη, το Imabari Seaside Lounge Bar της Κέρκυρας αποτελεί ήδη meeting point σε μια μικρή παραδεισένια παραλία με θέα στο Παλιό Φρούριο. Η διακόσμησή του χαλαρή, τονίζει την καλοκαιρινή διάθεση και μας προδιαθέτει για βουτιές κι ευχάριστα διαλείμματα για παιχνιδιάρικα κοκτέιλ. Ο πολυβραβευμένος bartender Αλέξανδρος Γκικόπουλος έχει δημιουργήσει εδώ έναν πολύ καλοκαιρινό κατάλογο, από τον οποίο ξεχωρίσαμε το Southside Cooler με τζιν, λάιμ, μέντα, αγγούρι και bitters (παραλία Φαληράκι, 2661100340).

Και, βέβαια, οι επιλογές μας χωράνε ακόμη πολλά νησιώτικα μπαρ. Όπως το Αερινο (χωρίς τόνο παρακαλώ!) στη Χώρα της Σερίφου με τις καλές μουσικές και την ταράτσα που σερβίρει ωραία κοκτέιλ, το Boogaloo στην Αντίπαρο, που στεγάζεται σε ένα σπίτι με όμορφη αυλή, αλλά και το Drunk Seal της Αλοννήσου με την άκρως χιουμοριστική διάθεση τόσο στο ντεκόρ όσο και στη λίστα των κοκτέιλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.