© aro_bazze
Η ελληνική και η γαλλική rap κουλτούρα συναντιούνται για πρώτη φορά στην Αθήνα μέσα από το Fuζion, ένα event των rap κολλεκτίβων Hecate και Komä, που πραγματοποιείται την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στο ΙΛΙΟΝ Plus. Με ζωντανές εμφανίσεις και DJ sets, η βραδιά φέρνει κοντά καλλιτέχνες από τις δύο σκηνές, αναζητώντας τον κοινό τόπο ανάμεσα στις γλώσσες, τους ήχους και τις διαφορετικές μουσικές τους ταυτότητες.
Στο live πρόγραμμα συμμετέχουν οι Lunar και HOMR, μαζί με τους Indra, Vikkie, Encor, Tara και άλλους καλεσμένους. Στα DJ sets, οι LECMV, GREENnPURPLEZ και TZOUG συνδυάζουν rap, hip-hop και electronic επιρροές, δημιουργώντας ένα μουσικό τοπίο που κινείται ανάμεσα στην ελληνική και τη γαλλική σκηνή.

Ξεχωριστή θέση στο Fuζion έχει ο HOMR, Ελληνογάλλος καλλιτέχνης που μεγάλωσε ανάμεσα στη Λυών και την Αθήνα. Η διπλή του καταγωγή αποτυπώνεται στους στίχους, στον ήχο και στα visuals του, όπου οι δύο γλώσσες και κουλτούρες συνυπάρχουν. Με πέντε EPs και αρκετά singles στο ενεργητικό του, αποτελεί μέλος της Komä και εκπροσωπεί τη διασταύρωση των δύο μουσικών κόσμων που βρίσκεται στον πυρήνα της διοργάνωσης.
Μαζί του, η Lunar, μία από τις νεότερες φωνές της ελληνικής rap, φέρνει στη σκηνή τη δική της προσωπική γραφή. Γράφει και κυκλοφορεί μουσική από τα 16 της χρόνια, αντλώντας υλικό από βιώματα και συναισθήματα. Με δέκα singles, δύο EPs και ένα άλμπουμ, έχει διαμορφώσει τη δική της ταυτότητα, ενώ η μουσική της συνάντηση με τον HOMR στο κομμάτι "Success" έχει ήδη δημιουργήσει έναν σύνδεσμο ανάμεσα στους δύο καλλιτέχνες.

Το Fuζion ξεκινά με ένα pre-party την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στις 21:00, στο NR40, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το κλίμα της διοργάνωσης.
Πληροφορίες:
Fuζion: Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, ΙΛΙΟΝ Plus.
Pre-party: Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στις 21:00, στο NR40.
Εισιτήρια: more.com

