"Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα" του Γιάννη Αγγελάκα, χωρίς αποκλεισμούς

Για τρεις βραδιές, η μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί με υπερτιτλισμό για κωφά και βαρήκοα άτομα, απτική ξενάγηση στον σκηνικό χώρο και ακουστική περιγραφή.

Ο μικρός πρίγκιπας @Pinelopi Gerasimou

Στη Στέγη, η προσβασιμότητα όλων στον πολιτισμό είναι ζήτημα δημοκρατίας. Στις 26, 27 και 28 Μαρτίου, η μουσική παράσταση Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα με τον Γιάννη Αγγελάκα παρουσιάζεται σε συνθήκες προσβασιμότητας, με υπερτιτλισμό για κωφά και βαρήκοα άτομα, απτική ξενάγηση στον σκηνικό χώρο και ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία. Ο κορυφαίος δημιουργός της ελληνικής ροκ σκηνής επανέρχεται μετά τη "Νέκυια" με μια ηλεκτρισμένη ωδή στον πρίγκιπα που κάποτε όλοι αγαπήσαμε, σε σκηνοθετική επιμέλεια του βραβευμένου δημιουργού των "Μαγνητικών πεδίων".

Ο Μικρός Πρίγκηπας Αγγελάκας
@Pinelopi Gerasimou

"Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα" ξεκίνησε από την εφηβεία του Γιάννη Αγγελάκα, όταν πρωτοανακάλυψε τον "Μικρό Πρίγκιπα" του Σαιντ-Εξυπερύ. Ένα βιβλίο που κράτησε στη βιβλιοθήκη του με το εξώφυλλο στραμμένο πάντα προς τα έξω. Για να θυμάται. Για να μην ξεχνά πως "όλοι οι μεγάλοι ήταν κάποτε παιδιά, αλλά λίγοι το θυμούνται". Ή, όπως λέει ο ίδιος: "Ένας κόσμος εκτοπισμένος από την παιδικότητά του είναι άψυχος, τρομακτικός και δυσοίωνος".

Ο μικρός πρίγκηπας Αγγελάκας
@Pinelopi Gerasimou

Σαν ένα μπλουζ, έναν μακρύ παλμό –κάποτε μελαγχολικό και άλλοτε δοξαστικό– που αποτίνει φόρο τιμής στον Παύλο Σιδηρόπουλο και στον δικό του εμβληματικό δίσκο, "Τα Μπλουζ του Πρίγκηπα", φαντάστηκε ο Αγγελάκας τη σκηνική εκδοχή στο διάσημο βιβλίο του 1943. Σαν ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα από λόγια, μουσικές και τραγούδια που διαπερνούν τη ψυχή και το σώμα, τους επί γης πολέμους και τα διαπλανητικά ταξίδια, τον Πιλότο και τον Μικρό Πρίγκιπα, τους μουσικούς και ερμηνευτές που βρίσκονται πάνω στη σκηνή και το κοινό. 

Διαβάστε Επίσης

Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα, σε μετάφραση του Στρατή Τσίρκα, φτιάχνει τον δικό του αστερισμό μέσα από τη σύλληψη, τη μουσική σύνθεση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Αγγελάκα, με τη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Γούση να τη βάζει σε σκηνική τροχιά· η ελεύθερη διασκευή και οι πρωτότυποι στίχοι των Αγγελάκα και Θεοδώρας Καπράλου και η δραματουργική επεξεργασία των Γούση και Αντώνη Τσιοτσιόπουλου συντονίζονται με την ενορχήστρωση των Αγγελάκα και Coti K· τα σκηνικά του Λουκά Μπάκα, οι φωτισμοί της Ελίζας Αλεξανδροπούλου, το animation direction του Αριστοτέλη Μαραγκού και η επιμέλεια κίνησης της Αλεξάνδρας Καζάζου υφαίνουν τον εικαστικό και σωματικό κόσμο του έργου.

Με τον ίδιο τον Αγγελάκα πρωταγωνιστή και συναφηγητές τη Νάντια Μπαϊμπά, την Ειρήνη Μπούνταλη και τον Νικόλα Παπούλια, ζωντανή μουσική επί σκηνής από τους Coti K., Νίκο Γιούσεφ, Περικλή Τσουκαλά και Κωνσταντίνο Ζάμπο και με τον βραβευμένο δημιουργό των Μαγνητικών πεδίων Γιώργο Γούση στη σκηνοθετική επιμέλεια, η σκηνή γίνεται σύμπαν, φτιαγμένο από λόγια και σκέψεις που αστραποβολούν φως σε μια παράσταση-κατάφαση στη ζωή, την αγάπη, τη φιλία. Γιατί όλοι πια ξέρουμε:

"Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια".

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: 26, 27 και 28 Μαρτίου 2026

Τοποθεσία: Κεντρική Σκηνή

Ώρα: 20:30 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

The Dancemasters: Ο Michael Tsaousopoulos επιστρέφει στα decks του Bolivar για μια βραδιά γεμάτη dance anthems

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στα decks με guest dj τον Κώστα Ζήκο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2026

Η Idra Kayne επιλέγει πάντα τη χαρά και το φως

Η Idra Kayne μαζί με τον συνθέτη και πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, παρουσιάζουν τη συναυλία με τίτλο ‘Blue’, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στη ΣΤΟΑ Culture, στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από αυτή, μιλά στο "α".

The Gathering, τι κάνει το Mandylion σας τόσο ελκυστικό;

Οι Ολλανδοί περιοδεύουν ξανά με την Anneke van Giersbergen και καταφτάνουν και στην Ελλάδα (24/9 στη Θεσσαλονίκη, 26/9 στην Αθήνα), γιορτάζοντας τα 30 χρόνια του δίσκου που τους εδραίωσε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990.

Ο Γιάννης Κότσιρας δίνει και δεύτερο ραντεβού με το κοινό του

Μετά την sold out συναυλία του στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, ο αγαπημένος ερμηνευτής θα πραγματοποιήσει και δεύτερη συναυλία την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Scenius Sound: Η αθηναϊκή σκηνή συναντά τη διεθνή avant-garde

Το νέο μονοήμερο φεστιβάλ μουσικής και performance κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο PLYFA, φέρνοντας κοντά πειραματικούς ήχους, διεθνείς καλλιτέχνες και τη σύγχρονη αθηναϊκή σκηνή.

"Ό,τι έχω ζήσει, το 'χει πει η Βίσση": Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ καταφθάνει στο ΟΑΚΑ

Με αφορμή το μεγάλο συναυλιακό ραντεβού του Σαββάτου στο Ολυμπιακό Στάδιο, θυμόμαστε θρυλικές ατάκες της Άννας Βίσση από προηγούμενες συνεντεύξεις της στο "α".

Satyricon: Νορβηγική καταιγίδα στο sold out "Floyd"

Πώρωση και εκρήξεις ενθουσιασμού για τη μπάντα από το Όσλο, η οποία έδειξε γιατί, (σχεδόν) 35 χρόνια από την ίδρυσή της, παραμένει κορυφή στον black metal ήχο, όντας ικανή να δίνει σαρωτικές συναυλίες.