Ένα αφιέρωμα στη Νίνα Σιμόν θα μας ταξιδέψει μουσικά

Ένα κουαρτέτο με τζαζ προσέγγιση θα αναδείξει στις 7 Μαρτίου τόσο τα κλασικά όσο και τα λιγότερο γνωστά τραγούδια της εμβληματικής καλλιτέχνιδος.

Gilad Atzmon

Το Theatre of the NO, παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στη Νίνα Σιμόν, μία από τις πιο σημαντικές και επιδραστικές φωνές της μουσικής του 20ού αιώνα.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 21.30, το κοινό καλείται σε μια οικεία μουσική εμπειρία, όπου οι ερμηνείες μεταφέρουν την ένταση, την πολιτική φλόγα και τη βαθιά καλλιτεχνική ευαισθησία της Σιμόν. Η συναυλία φέρνει στο προσκήνιο ένα εξαιρετικό κουαρτέτο, με τη μαγευτική φωνή της Tali Atzmon (Τάλι Ατζμον) και τον καταξιωμένο σαξοφωνίστα και συνθέτη Gilad Atzmon (Γκίλαντ Ατζμον). Με μια φρέσκια τζαζ προσέγγιση, το πρόγραμμα αναδεικνύει τόσο τα κλασικά όσο και τα λιγότερο γνωστά τραγούδια της Σιμόν.

Η Νίνα Σιμόν (1933–2003) υπήρξε πιανίστρια, τραγουδίστρια και συνθέτρια, με μοναδική ικανότητα να συνδυάζει τζαζ, μπλουζ, σόουλ και κλασική μουσική. Η φωνή της δεν ήταν μόνο τέχνη, αλλά και εργαλείο κοινωνικής αφύπνισης, με τραγούδια που μίλησαν για ανθρώπινα δικαιώματα, ισότητα και ελευθερία.

tali&gilad

Πέρα από τα εμβληματικά κομμάτια όπως "Feeling Good", "I Put a Spell on You" και "Love Me or Leave Me", η Simone συνδέεται επίσης με λιγότερο γνωστά αριστουργήματα, όπως τα "I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free", "Do I Move You" και "I Loves You Porgy", έργα που αναδεικνύουν τη συναισθηματική της ένταση και την πειραματική της καλλιτεχνική φύση.

Συντελεστές:

  • Tali Atzmon – Φωνή
  • Δημήτρης Βερδίνογλου – Πιάνο
  • Gilad Atzmon – Σαξόφωνο & Χαρμονίκα
  • Γιώργος Πανταζόπουλος – Κοντραμπάσο
  • Παναγιώτης Θέμας – Τύμπανα
  • Σχεδιασμός Αφίσας: Σωτηρία Μπράμου

  • Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία: Ελευθερία Σακαρέλη

Info:

Ημερομηνία: Σάββατο 7 Μαρτίου

Ώρα: 21.30

Εισιτήρια: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Theatre Of The No

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Κέντρο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Στέφανος Θωμόπουλος αποκωδικοποιεί τον Γιώργο Κουμεντάκη λίγο πριν τη συναυλία στην ΕΛΣ

Η συναυλία "Μεσόγειος έρημος – Διάλογοι με τη φύση" θα δοθεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και ο πιανίστας Στέφανος Θωμόπουλος σε ρόλο guest editor μας μυεί στο συνθετικό σύμπαν του Γιώργου Κουμεντάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
05/11/2026

Jazzèt Music Hall: Όσα ξεχωρίζουν στο μουσικό πρόγραμμα του Νοεμβρίου

Έξι συναυλιακές βραδιές, με πρωτότυπες συνθέσεις και ιδιαίτερα ηχοτοπία, υπόσχονται να μετατρέψουν τη σκηνή του Jazzèt σε σημείο συνάντησης διαφορετικών καλλιτεχνικών κόσμων.

Ο Ανδρόνικος μετρά "Χίλιες Βραδιές" στο Gyalino Upstage

Με νέο single, αγαπημένα τραγούδια και απρόσμενες διασκευές, ο Ανδρόνικος επιστρέφει με την μπάντα του για ένα live που υπόσχεται μουσικές εκπλήξεις.

Ηχητικές αποκλίσεις με 4 ξεχωριστές μουσικές διαδρομές

4 ιδιαίτερες μουσικές προσεγγίσεις, από την τροπική μουσική μέχρι τα πειραματικά ηχοτοπία, συναντιούνται σε έναν κύκλο αφιερωμένο στις διαφορετικές όψεις του σύγχρονου ελληνικού ήχου.

Ο Παντελής Θεοχαρίδης φέρνει τη "Μικρή Πατρίδα" στην Αθήνα

Από τη "Μικρή Πατρίδα" μέχρι τον Χατζιδάκι, ο Παντελής Θεοχαρίδης παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών.

Πέντε τραγούδια των Sleaford Mods που ανυπομονούμε να ακούσουμε ζωντανά αυτό το Σάββατο

Τι ακούμε ασταμάτητα μέχρι να συναντήσουμε από κοντά το καταιγιστικό βρετανικό ντουέτο αυτό το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο Floyd Live Music Venue;

Μιχάλης Κουμπιός: 40 χρόνια δημιουργίας σε μια ξεχωριστή μουσική περιήγηση

"Βήμα, βήμα, 40 χρόνια instrumental": Τέσσερις δεκαετίες δημιουργίας ξεδιπλώνονται σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη".