Τρία από τα πιο δημιουργικά post-metal / post-rock συγκροτήματα της χώρας σε ένα μοναδικό live

Κινηματογραφική ατμόσφαιρα, βαριά riffs και πειραματισμός: 'Ερχεται ροκ καταιγίδα στην Αθήνα και το Arch, με τρία δυνατά και διαφορετικά ονόματα: Mother of Millions, we.own.the.sky, Sidus.

Mother Of Millions

Τρία δυνατά ονόματα της ροκ σκηνής σε ένα κοινό live που κρύβει πολλές συγκινήσεις για τους φίλους του είδους. Πάμε να τους γνωρίσουμε

Mother of Millions

Οι Mother of Millions συνδυάζουν τη δυναμική του post-metal με προοδευτικό πειραματισμό, δημιουργώντας εκτεταμένα ηχητικά τοπία, δραματικές κορυφώσεις και συναισθηματικά φορτισμένες ζωντανές εμφανίσεις.

Mother Of Millions
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του Human το 2014 και εδραίωσε περαιτέρω την ηχητική του ταυτότητα με το άλμπουμ Sigma (2017). Το τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους, Artifacts (2019), χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο εμπνευσμένες prog metal κυκλοφορίες της χρονιάς, με συγκρίσεις με καλλιτέχνες όπως οι Tool, Leprous και Katatonia. Το 2019,έχασαν τον πληκτρά και στενό τους φίλο, Μάκη Τσαμκόσογλου, κατά τη διάρκεια ζωντανής εμφάνισης. Το 2022 επέστρεψαν με το συναισθηματικά φορτισμένο EP Orbit, το οποίο αποτέλεσε σημείο καμπής και έναν εγκάρδιο φόρο τιμής. Τον Οκτώβριο του 2024, οι Mother of Millions κυκλοφόρησαν το έταρτο άλμπουμ τους, Magna Mater. Ο δίσκος συμπεριλήφθηκε σε πολλές λίστες με τις κορυφαίες progressive κυκλοφορίες του 2024 και παρουσιάζει το συγκρότημα στο απόγειο της δημιουργικότητάς του — πιο δυναμικό, ώριμο και εκτεταμένο από ποτέ. Ακολούθησε μια επιτυχημένη ευρωπαϊκή περιοδεία, επιβεβαιώνοντας τη θέση τους ανάμεσα στις πιο σημαντικές φωνές του progressive metal.

Έχουν εμφανιστεί εκτενώς σε όλη την Ευρώπη και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μεγάλα ονόματα όπως οι Opeth, Leprous, Pain of Salvation, Riverside και Devin Townsend, καθηλώνοντας το κοινό με τις καθηλωτικές και συναισθηματικά έντονες ζωντανές εμφανίσεις τους.

we.own.the.sky 

we.own.the.sky

Οι we.own.the.sky είναι μια πενταμελής instrumental post-rock/progressive μπάντα από την Αθήνα. Από το ξεκίνημά τους το 2010 δημιουργούν βαθιά συναισθηματική μουσική που παντρεύει την κινηματογραφική ατμόσφαιρα με τον μοντέρνο heavy ήχο και τις επικές μελωδίες. Πατώντας στις ρίζες του post-rock, αλλά χωρίς ποτέ να περιορίζονται από αυτό, συνδυάζουν στοιχεία progressive metal, ambient, αλλά και ηλεκτρονικής μουσικής, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο κράμα, μια εντελώς προσωπική μουσική ταυτότητα.

Το ντεμπούτο τους ‘The Glass/Nails EP’ (2013) έβαλε τη μπάντα στον διεθνή post-rock / post-metal χάρτη. Ακολούθησαν πολλά live shows, τόσο headlining όσο και ως support για καταξιωμένες μπάντες του χώρου (Caspian, Maybeshewill, Long Distance Calling, Tides From Nebula κ.ά.).

Το 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο full-length album τους με τίτλο ‘Earths Collide’, που τους οδήγησε σε πιο heavy και πειραματικά μονοπάτια. Μετά από μία περίοδο ανασύνταξης, η μπάντα επέστρεψε το 2019 με το ‘Home’ - έναν δίσκο που αποτέλεσε μια ηχηρή δήλωση και μια στροφή στον ήχο τους. Το ‘Home’ ήταν ο μέχρι τότε πιο πειραματικός δίσκος τους, έχοντας μια ευρεία ηχητική παλέτα που περιλάμβανε από ηλεκτρονικά στοιχεία μέχρι χορωδιακά μέρη, όλα πλήρως εναρμονισμένα με τον signature ήχο του συγκροτήματος. Το album έτυχε καθολικής αποδοχής, ενώ φιγούραρε και στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα post-rock / post-metal album του ευρέως γνωστού YouTube καναλιού και site Where Post Rock Dwells.

Φτάνοντας στο σήμερα, οι we.own.the.sky κυκλοφορούν τον Σεπτέμβριο του 2025 τον τρίτο τους ολοκληρωμένο δίσκο, με τίτλο ‘In Your Absence’ που πραγματεύεται την απώλεια, την απουσία, αλλά και την αναζήτηση της προσωπικής εξέλιξης και της επούλωσης. Ηχητικά, είναι ίσως η πιο σκοτεινή και heavy δουλειά της μπάντας, χωρίς να λείπουν όμως τόσο οι πιο αισιόδοξες, όσο και οι πιο μελαγχολικές και ήρεμες στιγμές. Είναι ένα album που πατάει γερά στις βάσεις του ήχου της μπάντας, τολμώντας ταυτόχρονα να πειραματιστεί και να τον εξελίξει. 

Sidus

SIDUS
Οι Sidus είναι ένα post-metal συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Βερολίνο από μουσικούς με καταγωγή από την Αθήνα (Ελλάδα), συνδυάζοντας ατμόσφαιρα, βαριά riffs και εσωστρέφεια σε συναισθηματικά εκτεταμένες συνθέσεις. Με ρίζες στην ένταση συγκροτημάτων όπως οι Russian Circles, Cult of Luna και Deafheaven, οι Sidus δημιουργούν ηχητικά τοπία, εξερευνώντας θεματικές εσωτερικής σύγκρουσης, μεταμόρφωσης και του αγνώστου.

Οι Sidus σύστησαν τον ήχο τους με τις πρώτες κυκλοφορίες Seasons Reversed (2020) και Dark Flames (2021), ενώ ακολούθησε το EP Seismos το 2023 μέσω της Argonauta Records. Οι κυκλοφορίες αυτές συνέβαλαν στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής ταυτότητας του συγκροτήματος και άρχισαν να προσελκύουν το ενδιαφέρον ακροατών σε όλη την Ευρώπη.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι Sidus έχουν σταθερά χτίσει ένα αφοσιωμένο κοινό. Έχουν εμφανιστεί σε πόλεις όπως το Βερολίνο, η Αθήνα, η Πράγα και η Λειψία, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ όπως τα Sundrowner 2024, Autumn Bash 2024 (Cassiopeia, Βερολίνο) και Woodbunge Fest 2025, ενώ έχουν μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Psychonaut, Hubris. και Bipolar Architecture. Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους, μαζί με μια ευρωπαϊκή περιοδεία, βρίσκεται σε προετοιμασία για το φθινόπωρο του 2026, καθώς οι Sidus συνεχίζουν να ωθούν το post-metal σε πιο εσωστρεφή και εννοιολογικά μονοπάτια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Sébastien Tellier στο Release Athens x SNF Nostos 2026

Το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται μία από τις πιο ξεχωριστές φιγούρες της σύγχρονης γαλλικής σκηνής την Δευτέρα 22 Ιουνίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/04/2026

Η Sabrina Carpenter δεν σταματά να μετράει εκατομμύρια σε streams

Το "House Tour" είναι το κομμάτι που ξεχώρισε περισσότερο μέσα από το άλμπουμ της "Man’s Best Friend" συγκεντρώνοντας μέχρι σήμερα σχεδόν 300 εκατομμύρια streams παγκοσμίως.

Οι Sleaford mods έρχονται τον Νοέμβριο στο Floyd

Την M. Παρασκευή 10 Απριλίου ξεκινά η πρώτη φάση προπώλησης εισιτηρίων ενώ την Μ. Πέμπτη θα γίνει ξεχωριστό artist presale με ενημέρωση από τον καλλιτέχνη.

Ο Sébastien Tellier έρχεται στο Release Athens x SNF Nostos 2026

Ο Sébastien Tellier έρχεται στο SNF Nostos 2026 στο ΚΠΙΣΝ, μαζί με τον Jean-Michel Jarre, για μια ξεχωριστή βραδιά ηλεκτρονικής μουσικής και οπτικοακουστικής εμπειρίας.

30 χρόνια Μήτσος: Ο Μυστακίδης στήνει πάρτι στην Τεχνόπολη

Ο Δημήτρης Μυστακίδης γιορτάζει 30 χρόνια πορείας στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με εκλεκτούς καλεσμένους τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τη Μάρθα Φριντζήλα, τους Κοινούς Θνητούς και τον Φώτη Σιώτα.

Ο "Νέος Κόσμος και Νόστος" της ΚΟΑ έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Χρήστου Σαμαρά, Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, Σάμιουελ Μπάρμπερ και Άαρον Κόπλαντ για τα 250 χρόνια από την Αμερικανική Ανεξαρτησία.

Νατάσσα Μποφίλιου και Μανώλης Φάμελλος συναντιούνται ξανά για δύο βραδιές

Οι δύο καλλιτέχνες μεταφέρουν στη σκηνή το δίσκο τους "Όλα Είναι Μπροστά" που αγαπήθηκε από το κοινό για δύο ακόμα βραδιές του Απριλίου στο Θέατρο Θησείον.