Οι The Great Gig υπόσχονται μια πραγματική Pink Floyd εμπειρία

Οι The Great Gig παρουσιάζουν το Σάββατο 21 Μαρτίου, το καλλιτεχνικό σύμπαν του γκρουπ με προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια από ολόκληρη τη δισκογραφία του.

The Great Gig

Οι Pink Floyd δεν υπήρξαν ποτέ απλώς ένα συγκρότημα. Υπήρξαν ένα σύμπαν ήχων, εικόνων και ιδεών, όπου η μουσική λειτουργούσε ως εμπειρία. Σε αυτήν ακριβώς την ουσία επιστρέφει το The Great Gig – A Tribute Concert to Pink Floyd, το αριστουργηματικό οπτικοακουστικό show που παρουσιάζουν οι The Great Gig, το Σάββατο 21 Μαρτίου, στο Floyd στην Αθήνα.

Οι The Great Gig, που δημιουργήθηκαν από τον Λευτέρη Κοντογιάννη και τον Πέτρο Σπυριδέλη, είναι μία από τις πιο καταξιωμένες tribute μπάντες των Pink Floyd στην Ελλάδα, με μακρόχρονη πορεία παρουσίας και πολυάριθμες εμφανίσεις σε όλη τη χώρα. Από sold out συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έως εμφανίσεις σε θέατρα, φεστιβάλ και μεγάλους συναυλιακούς χώρους, έχουν καθιερωθεί ως ένα σχήμα που δεν αναπαράγει απλώς τη μουσική των Pink Floyd, αλλά την προσεγγίζει με σεβασμό, ακρίβεια και βαθιά κατανόηση της αισθητικής και της φιλοσοφίας της, αποδίδοντας με καλλιτεχνική τόλμη το σύμπαν των Pink Floyd. Δεν πρόκειται απλώς για αναπαραγωγή τραγουδιών, αλλά για βίωμα.

Το The Great Gig – A Tribute Concert to Pink Floyd δεν είναι μια απλή συναυλία. Είναι ένα αριστουργηματικό υπερθέαμα μουσικής και εικόνας, σχεδιασμένο ως μια ενιαία εμπειρία, όπου ο ήχος, το φως και η εικόνα συνυπάρχουν ισότιμα. Η σκηνή μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό καμβά, μέσα στον οποίο η μουσική αφηγείται ιστορίες, γεννά συναισθήματα και ενεργοποιεί συλλογικές μνήμες που έχουν χαραχθεί βαθιά στη σύγχρονη μουσική ιστορία.

Το πρόγραμμα ξεδιπλώνεται με προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια από ολόκληρη τη δισκογραφία των Pink Floyd. Από τη στοχαστική μελαγχολία του Wish You Were Here και τη μυσταγωγική ανάπτυξη του Shine On You Crazy Diamond, έως την ένταση του Comfortably Numb και τη σκοτεινή, φιλοσοφική διαδρομή του The Dark Side of the Moon, κάθε ενότητα λειτουργεί ως κεφάλαιο ενός ενιαίου αφηγήματος.

Με εντυπωσιακά projections, ειδικά σχεδιασμένο φωτισμό, ηχητικά εφέ και σκηνική αρχιτεκτονική υψηλής αισθητικής, οι The Great Gig δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο οπτικοακουστικό περιβάλλον, όπου η εικόνα δεν συνοδεύει απλώς τη μουσική αλλά συνομιλεί μαζί της. Το αποτέλεσμα είναι μια εμπειρία που δεν απευθύνεται μόνο στο αυτί, αλλά στη μνήμη, στο συναίσθημα και στη συλλογική εμπειρία του κοινού.

Το The Great Gig – A Tribute Concert to Pink Floyd δεν είναι απλώς ένα tribute show.
Είναι μια ζωντανή αναμέτρηση με το πνεύμα των Pink Floyd.
Ένα μουσικό ταξίδι εκεί όπου η εικόνα και ο ήχος ενώνονται.
Και μια υπενθύμιση ότι η μουσική, όταν προσεγγίζεται με αλήθεια, δεν χρειάζεται εξηγήσεις.

Ζήσε την εμπειρία.
Νιώσε τη μουσική.
Γίνε μέρος του ταξιδιού.
21 Μαρτίου στο Floyd στην Αθήνα.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει

Τιμές εισιτηρίων

Α' Ζώνη καθήμενοι – Μη αριθμημένα: 30 ευρώ
Β' Ζώνη όρθιοι: 20 ευρώ

Σημεία προπώλησης more.com, Nova, Public, Ευριπίδης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Floyd

Πειραιώς 117, Πετράλωνα
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Κατερίνα Παπουτσάκη υποδέχεται τον Jerome Kaluta στο Doors Live Art

Ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο, εκεί όπου η indie pop συναντά το funk και η νύχτα γίνεται εμπειρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

Το Death Disco Indoor Festival επιστρέφει με δυνατά ονόματα

Ένα μοναδικό διήμερο στήνεται στις 3 και 4 Απριλίου με headliners τους And Also The Trees και Selofan και συγκροτήματα που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αποστόλης Αρμάγος: "Τα social media δίνουν τη δυνατότητα να δεις αν αυτό που κάνεις αγγίζει τον κόσμο"

Αν κι έχει σταματήσει τις συναυλίες, ο Αθηναίος μουσικοσυνθέτης αποφασίζει να ξανανέβει στη σκηνή (Σάββατο 14/2, στο "Basket"), ώστε να τιμήσει τα 10 χρόνια από τις "Ελάτε και Βλέπουμε" παραστάσεις του. Με την αφορμή, λοιπόν, μας μιλάει για την τότε εμπειρία, για τον δρόμο που έχει διανύσει στο μεταξύ, αλλά και για τη μεγάλη αγάπη που έχει για τη φωνή του Geoff Tate.

Μια συναυλία βυζαντινής μουσικής μέσα σε εκκλησία, στη Βουλιαγμένη

Υπό το φως των κεριών, με κατανυκτικές φωνές, η βυζαντινή χορωδία musicAeterna byzantin θα δώσει δύο συναυλίες την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου.

Έρωτας στο πιάνο για τον Άγιο Βαλεντίνο

Με αφορμή τον εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου, ο πιανίστας-τραγουδιστής Κώστας Τσαγγαρίδης αφιερώνει τη βραδιά στα ερωτικά τραγούδια του λατίνου σταρ Χούλιο Ιγκλέσιας.

Η Νάνα Μούσχουρη θα τιμηθεί στα γαλλικά Grammy

Στις 13 Φεβρουαρίου, για την προσφορά της στο γαλλικό τραγούδι.

Το "Metallon" της ΚΟΑ συναντά το rock 'n' roll του Elvis Presley σε μια ιδιαίτερη βραδιά

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στις 20:30.