Οι Blood Incantation είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται τώρα η metal σκηνή

Στο απόγειο της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας, οι πρωτοπόροι του death metal έρχονται στην Αθήνα για ένα καταιγιστικό live.

Blood Incantation © Julian Weigand

Sad but true, δεν βάζω συχνά metal δίσκους σε λίστες με τα αγαπημένα μου της χρονιάς. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχουν νέοι, αξιόλογοι καλλιτέχνες στη σύγχρονη metal σκηνή – ομολογώ πως δεν ασχολούμαι πάντα τόσο εντατικά με τις καινούργιες κυκλοφορίες του είδους - αλλά δύσκολα βρίσκω κάτι που πραγματικά θα με εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν έπρεπε να ανατρέξω στα best of της περσινής φουρνιάς (τόσο από metal κυκλοφορίες όσο και γενικότερα), ο τελευταίος δίσκος των Blood Incantation θα έμπαινε στη λίστα χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Για να λέμε την αλήθεια, είναι αρκετά μεγάλο κατόρθωμα να προσφέρεις κάτι ολόφρεσκο και συνάμα ασυνήθιστο σε ένα υποείδος όπως το death metal, που θα έχει απήχηση ακόμα και στους πιο mainstream ακροατές. Οι Blood Incantation το κατάφεραν ήδη από το ντεμπούτο τους, "Starspawn" (2016). Ακόμα και στα πρώτα της βήματα στο χώρο του metal, η μπάντα ήταν τρομερά πειραματική και μουσικά απρόβλεπτη, κερδίζοντας έτσι το ενδιαφέρον του κοινού και ιντριγκάροντας ταυτόχρονα τους κριτικούς. Στα άλμπουμ που ακολούθησαν, "Hidden History of the Human Race" (2019) και "Timewave Zero" (2022), οι death-metallers από το Κολοράντο μάς επιβεβαίωσαν πως είναι από τα πιο δυνατά ονόματα της σημερινής extreme σκηνής.

Blood Incantation
© Julian Weigand

Όμως, με την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, οι Paul Riedl, Isaac Faulk, Morris Kolontyrsky και Jeff Barrett δημιούργησαν κάτι εντελώς μοναδικό. Το "Absolute Elsewhere" δεν ήταν απλώς ένα από τα καλύτερα metal άλμπουμ του 2024, αλλά και μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το extreme metal.

Πάρε τα χαρακτηριστικά, ανεξέλεγκτα riffs και blastbeats του death metal και συνδύασέ τα με progressive rock συνθέσεις, sci-fi στίχους και ονειρικούς μουσικούς συνδυασμούς – ουσιαστικά τραγούδια που ακροβατούν μεταξύ Morbid Angel και Pink Floyd, και κατασκευάζουν ένα soundtrack που θα έντυνε μουσικά τις ιστορίες του Λάβκραφτ. Κάπως έτσι θα περιγράφαμε το αριστουργηματικό "Absolute Elsewhere".

Περίπου ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου τους και αδιαμφισβήτητα στο καλλιτεχνικό τους απόγειο, οι Blood Incantation έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου, στο Floyd Live Music Venue, για ένα από τα πιο ανατρεπτικά live των τελευταίων ετών.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Βρετανοί πρωτεργάτες του funeral doom metal Esoteric.

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Blood Incantation

  • Metal

Οι περιζήτητοι Αμερικανοί progressive death-metallers για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Esoteric, η επιδραστική βρετανική μπάντα της funeral doom metal σκηνής. Οι Blood Incantation αποτελούν το πιο ραγδαία ανερχόμενο όνομα στο χώρο του σύγχρονου death metal. Η τετραμελής μπάντα από το Denver των ΗΠΑ, με συνολικά τέσσερα studio albums στο ενεργητικό της, βλέπει πλέον το κοινό της να μεγαλώνει κάθε ημέρα που περνά, έχοντας κερδίσει την κριτική αποδοχή από την πρώτη στιγμή, με έναν ήχο που οι ίδιοι προσδιορίζουν ως «70s progressive rock, παιγμένο από μια 90s death metal μπάντα που ήρθε από το μέλλον!»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το George Gaudy Trio έρχεται στο στο Theatre of  the No

Ένας από τους πιο ξεχωριστούς δημιουργούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής σε ένα εκρηκτικό live set.

08/10/2025

Η Φένια Παπαδόδημα αφήνει να πετάξουν μουσικά "Uccelli del mare"

Η καλλιτέχνις παρουσιάζει ένα ταξίδι, σαν αυτό που κάνουν τα θαλασσοπούλια αλλά μουσικό, στις παραδόσεις της Μεσογείου και της Ανατολής στο Μέγαρο Μουσικής.

Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ 2025: Όταν οι καλύτερες παραγωγές όπερας δεν είναι πάντοτε οι σκηνικά παρουσιασμένες!

Ανταπόκριση από το κορυφαίο φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ευρώπη, που δεν περιορίζεται μόνο στην όπερα, και προσέλκυσε χιλιάδες θεατών από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

"Να με πέρνανε τα σύννεφα": Ένα μουσικό αφιέρωμα για τη Σοφία Βέμπο στο Μέγαρο

Η Athens Chamber Orchestra, υπό τη διεύθυνση του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, ζωντανεύει μελωδίες από την πορεία της εμβληματικής φωνής, με τη συμμετοχή τεσσάρων τραγουδιστών και χορευτικού σχήματος.

Sarah Davachi: "Συχνά ξεκινώ με το σκίτσο μιας ιδέας και αφήνω το ίδιο το όργανο να με καθοδηγήσει"

Μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες εκπροσώπους της πειραματικής σκηνής μιλά στο "α" με αφορμή την πρώτη εμφάνισή της στην Αθήνα -μαζί με την Kara-Lis Coverdale- εγκαινιάζοντας τη νέα σειρά συναυλιών Porosi (7/10, Gazarte Main Stage).

Μogwai: Ξανά στην Ελλάδα, με "Bad Fire" διαθέσεις

Μετρούν τρεις δεκαετίες δράσης, στις οποίες τους παραδέχτηκαν (τελικά) ακόμα και όσοι δεν τους αγαπούν, ενώ έχουν σφυρηλατήσει και μια στέρεη σχέση με το ελληνικό κοινό, που αναμένεται να ξαναζωντανέψει το βράδυ της Πέμπτης 9/10, στο "Floyd".

Μια βραδιά για τον John Coltrane από το Gilad Atzmon Quartet

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον θρυλικό τζαζ μουσικό έρχεται στο Theater of the No.