Αφιέρωμα στον μυθικό Miles Davis

Ο Μάνος Θεοδοσάκης έρχεται για μια ξεχωριστή βραδιά στο Theatre of the No μαζί με τους Gilad Atzmon, Γιώργο Πανταζόπουλο και Παναγιώτη Θέμα.

Miles Davis © Francis Wolff

Το Theatre of the No, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον θρυλικό τρομπετίστα και συνθέτη Miles Davis, μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της τζαζ. To Σάββατο 26 Απριλίου στις 10.30.

Τη μουσική βραδιά θα οδηγήσει ο δεξιοτέχνης τρομπετίστας Μάνος Θεοδοσάκης, πλαισιωμένος από μια εξαιρετική ομάδα μουσικών: τον διεθνώς καταξιωμένο σαξοφωνίστα Gilad Atzmon, τον ανερχόμενο μπασίστα Γιώργο Πανταζόπουλο και τον διακεκριμένο ντράμερ Παναγιώτη Θέμα.

Theatre of the No

Η συναυλία αποτελεί φόρο τιμής στη βαθιά επιρροή του Miles Davis στη τζαζ, ακολουθώντας την πορεία του από τις πρώτες του συνεργασίες με τον Charlie Parker έως τις καινοτόμες δουλειές του με τους Cannonball Adderley, John Coltrane και άλλους σπουδαίους μουσικούς. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και συνθέσεις από τις μεταγενέστερες, πειραματικές περιόδους του Davis, με επιρροές από funk και hip-hop.

Theatre of the No

Ο Miles Davis, Αμερικανός τρομπετίστας, συνθέτης και πρωτοπόρος της τζαζ, θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές και επιδραστικές προσωπικότητες του είδους. Το 2006, εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame, αναγνωρισμένος ως "μία από τις μορφές-κλειδιά στην ιστορία της τζαζ". Μετά τη συνεργασία του με τον Charlie Parker το 1944, χρειάστηκε μόλις τέσσερα χρόνια για να καθιερωθεί ως αστέρας της τζαζ.Ο ήχος του διαμόρφωσε το σύγχρονο jazz ιδίωμα, ενώ υπήρξε μέντορας για κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι John Coltrane, Cannonball Adderley, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Bill Evans, Ron Carter και Tony Williams.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αφιέρωμα στον Miles Davis

  • Jazz-Blues-Ethnic

Η συναυλία αποτελεί φόρο τιμής στη βαθιά επιρροή του Miles Davis στην τζαζ, ακολουθώντας την πορεία του από τις πρώτες του συνεργασίες με τον Charlie Parker έως τις καινοτόμες δουλειές του με τους Cannonball Adderley, John Coltrane και άλλους σπουδαίους μουσικούς. Από τους Μάνο Θεοδοσάκη, Gilad Atzmon, Γιώργο Πανταζόπουλο και Παναγιώτη Θέμα. Ο Miles Davis, Αμερικανός τρομπετίστας, συνθέτης και πρωτοπόρος της τζαζ, θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές και επιδραστικές προσωπικότητες του είδους. Το 2006, εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame, αναγνωρισμένος ως «μία από τις μορφές-κλειδιά στην ιστορία της τζαζ». Μετά τη συνεργασία του με τον Charlie Parker το 1944, χρειάστηκε μόλις τέσσερα χρόνια για να καθιερωθεί ως αστέρας της τζαζ. Ο ήχος του διαμόρφωσε το σύγχρονο jazz ιδίωμα, ενώ υπήρξε μέντορας για κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι John Coltrane, Cannonball Adderley, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Bill Evans, Ron Carter και Tony Williams.

Theatre Of The No

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Κέντρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα International Opera Awards για πρώτη φορά στη Λυρική

Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα φιλοξενήσει την τελετή για τη μεγάλη διεθνή γιορτή της όπερας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/10/2025

Moby: Ο Αμερικανός superstar της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens 2026

Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει τo Σάββατο 25 Οκτωβρίου.

Μουσική των καφενείων της Πόλης στο Ov Off Studio

Çağlar Fidan, Νίκος Παπαγεωργίου και Erhan Bayram μάς μεταφέρουν στην Οθωμανική Κωνσταντινούπολη με τη μουσική των σεμαΐ καφενείων και των kıraathane.

Ο Δημήτρης Μπάκουλης επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου

Δύο φθινοπωρινές βραδιές γεμάτες συναίσθημα, ρυθμό και τις αγαπημένες του μελωδίες.

Τα τραγούδια και οι ταινίες χωρίς τα οποία ο Σαββόπουλος δεν θα ήταν ο ίδιος

Λίγοι Έλληνες δημιουργοί κατάφεραν να συνδέσουν τόσο αρμονικά τη μουσική, τη σκέψη και τον κινηματογράφο όσο ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Οι prog/power metallers Suburst επιστρέφουν για μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα

Special guests στη συναυλία στο "Κύτταρο" θα είναι οι Oria και Corrupted Symmetry.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Αριστοφάνης

"Ο "Πλούτος" είναι η σάτιρα του νεοπλουτισμού και του λάιφ στάιλ" δήλωνε στη μεγάλη συνέντευξή του "α" ο τραγουδοποιός για την παράσταση που ανέβαζε στην Επίδαυρο το 2013.