Ο Ludovico Einaudi, το φαινόμενο της post-classical μουσικής, στο Καλλιμάρμαρο

Ο κορυφαίος Ιταλός συνθέτης και πιανίστας έρχεται στην Αθήνα.

Ludovico Einaudi

Ο κορυφαίος Ιταλός συνθέτης και πιανίστας Ludovico Einaudi θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο στις 26 Σεπτεμβρίου, συνοδεία 20μελούς ορχήστρας. Ο Ludovico Einaudi θα παρουσιάσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του και υλικό από ολόκληρη τη δισκογραφία του, ενώ παράλληλα το ελληνικό κοινό θα απολαύσει για πρώτη φορά ζωντανά, κομμάτια από τον νέο δίσκο του "The Summer Portraits" που μόλις κυκλοφόρησε.

Ο Ludovico Einaudi είναι ο πιο επιτυχημένος πιανίστας/συνθέτης κλασσικής μουσικής στον κόσμο, έχοντας μεγάλους αριθμούς streams στις διάφορες πλατφόρμες. Βρίσκεται στα charts του Spotify, της Apple και του TikTok σε πάνω από 40 χώρες και έχει περισσότερους μηνιαίους ακροατές από τον Mozart και τον Beethoven.

Οι περισσότεροι ακροατές τον γνωρίζουν από τα soundtracks κινηματογραφικών ταινιών ("Intouchables", "I’m Still Here", "The Father", "Nomadland"), τηλεοπτικών σειρών ("Doctor Zhivago", "This is England", "Acquario") και διαφημίσεων. Όμως, έχει κατακτήσει και το νεότερο κοινό, με πιο τρανταχτό παράδειγμα το κομμάτι "Experience" που έχει πάνω από 15 δισεκατομμύρια views στο TikTok.

Δίσκοι οπως τα "Elements" και "In A Time Lapse" έχουν πια καθιερωθεί ως κλασικοί της σύγχρονης μουσικής, ενώ το minimal ύφος του είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα για τον ακροατή του 21ου αιώνα.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 19/2 μέσω more.com 

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι The Waterboys χάρισαν μια μαγική sold out βραδιά στο Sani Festival 2026

Το Sani Festival υποδέχτηκε τους The Waterboys σε μια sold out εμφάνιση με πρωταγωνιστή τον Mike Scott και έναν ήχο γεμάτο συναίσθημα και ιστορίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/08/2026

Η Καλαμάτα γιορτάζει 10 χρόνια μουσικής δημιουργίας

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες επιστρέφουν με ένα επετειακό πρόγραμμα συναυλιών, masterclasses και νέων καλλιτεχνικών συναντήσεων

Οι τελευταίες μεγάλες μουσικές βραδιές του καλοκαιριού έρχονται στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας

Ο Σεπτέμβριος κρατά ζωντανό τον παλμό του καλοκαιριού με συναυλίες σε ανοιχτά θέατρα και μουσικές σκηνές με αγαπημένους καλλιτέχνες.

Ένα μουσικό ταξίδι στη ζωή του Μπαχ και της μεγάλης αγάπης του

Η Μάγδα Μαυρογιάννη και ο Κάρολος Ζουγανέλης παρουσιάζουν στο Μέγαρο το μουσικό αναλόγιο "Anna Magdalena Bach", ένα ταξίδι στη ζωή του Μπαχ και της μεγάλης αγάπης του.

Το έργο του Απόστολου Καλδάρα ζωντανεύει στο Φεστιβάλ Βράχων, τον Σεπτέμβριο

Η Λαϊκή Ορχήστρα "Απόστολος Καλδάρας" παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη, με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα.

O Goran Bregović δεν επιτρέπει στην πολιτική να καταστρέφει την ευτυχία του

Με αφορμή τη συναυλία του στις 20 Αυγούστου στο νέο, υψηλών προδιαγραφών συναυλιακό χώρο του Navarino Hills στην Costa Navarino, συναντήσαμε τον σπουδαίο συνθέτη. Ορίστε τι είπε στο "α".

Το Τρίτο Πρόγραμμα ταξιδεύει στη Γρανάδα με το ιστορικό Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού

Το Τρίτο Πρόγραμμα και η EBU μεταφέρουν τους ακροατές στη Γρανάδα, μέσα από τέσσερις βραδιές με ήχους από το κορυφαίο φεστιβάλ μουσικής και χορού.