O Harold López-Nussa ανοίγει τη σεζόν στο "Half Note"

Ο Κουβανός πιανίστας έρχεται στο Μετς για τέσσερις μοναδικές βραδιές.

Harold López-Nussa © jazzfrank

Ξεκίνημα της σεζόν 24’-25’ σε πολύ έντονους και υψηλούς χορευτικούς ρυθμούς στο "Half Note Jazz Club".  O καταπληκτικός Κουβανός πιανίστας και νέο αστέρι στην ιστορική Blue Note Records, Harold López-Nussa με την απαράμιλλη μπάντα του, μας πρωτοσυστήνονται στην jazz σκηνή της πόλης. Από Παρασκευή 11 έως και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Ο πολυσχιδής Harold López-Nussa και σύγχρονο διαμάντι της Latin Jazz, απελευθερώνει με τον καλύτερο τρόπο μουσικά το clave της Αφροκουβανέζικης παράδοσης, προσαρμόζοντάς τo στο σήμερα, μέσα από σύγχρονες συνθετικές δομές κι έντονα post-bop στοιχεία και δημιουργεί καταστάσεις ενθουσιασμού όπου κι αν εμφανίζεται. Μας έρχεται με το All Star τρίο του αλλά και (για δύο βραδιές) με τον βραβευμένο με Grammy και μεγαλύτερο αρμονικίστα του καιρού μας Grégoire Maret, παρουσιάζοντας την τελευταία τους δουλειά "Timba A La Americana".

Διαβάστε Επίσης

Γεννημένος στην Αβάνα, πήγε σε διάφορες σχολές και Ακαδημίες μουσικής στην Κούβα, καταλήγοντας να παίζει, πολύ νέος, με ιερά τέρατα της μουσικής όπως η Omara Portuondo, o Kelvis Ochoa, o Chucho Valdes, η Yusa ακόμη και με μπάντες όπως οι Klimax και οι Buena Vista Social Club. Το ένστικτο και η διάθεση – σχεδόν εμμονή του - να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα τον έκανε να πειραματισθεί περισσότερο με την jazz και την εξέλιξη της Latin Jazz με τα δικά του εκφραστικά μέσα. Από το 2007 θα κάνει την πρώτη τους δισκογραφική παρουσία με τον δίσκο "Canciones”, ενώ παράλληλα με το τρίο του περιοδεύει σε όλο τον κόσμο και τις καλύτερες σκηνές. Στα επόμενα χρόνια θα κυκλοφορήσει οκτώ ακόμη εξαιρετικά album με διαφορετικές εταιρείες. Πριν 3 σχεδόν χρόνια, αποφάσισε – λόγω της οικονομικής και πολιτικής ρευστότητας στην Κούβα - ότι θέλει να αλλάξει τη βάση του και να μεταφέρει την οικογένειά του στο τόπο καταγωγής της γιαγιάς του, στη Νότια Γαλλία.

Στις πολλές του συναυλίες ο López-Nussa θα γνωριστεί με τον Don Was, μουσικό και πρόεδρο της Blue Note Records που θα του προτείνει να προσαρτησθεί στο δυναμικό της ιστορικής εταιρείας. Ο López-Nussa θα καλέσει τον φίλο του και leader των Snarky Puppy τον Michael League, να κάνει την παραγωγή στο καινούργιο του Latin Jazz υλικό που φιλτράρει με νέο τρόπο κι από απόσταση τις μουσικές επιρροές & την παράδοση της Κούβας. Αυτή η θαυμαστή συνεργασία, θα είναι η βάση για το καταπληκτικό album Timba A La Americana με το οποίο ο Harold López-Nussa, έχει γίνει headliner στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ.  

Στις πρώτες αυτές συναυλίες στην Ελλάδα στο  |Half Note Jazz Club|, από τις 11 ως και τις 14 Οκτωβρίου, ο μοναδικός Harold López-Nussa, θα έχει μαζί του το εξαιρετικό τρίο του αποτελούμενο από τον ξεχωριστό μπασίστα Thibaud Soulas και τον εξωπραγματικό ντράμερ κι αδελφό του, Ruy Adrian López-Nussa. Μαζί τους στις 13 & 14 Οκτωβρίου κι ο απολαυστικός αρμονικίστας Grégoire Maret, συνεργάτης του Herbie Hancock, του Pat Metheny και του Prince.  Μια μπάντα που ανοίγει τη σεζόν στο Half Note Jazz Club με τους καλύτερους οιωνούς και πολλή ενέργεια. Θα ανταποδώσουμε με Timba .. a la Greca? 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες τη εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Λάμψη Χαν, Φιλαρμονικής Μονάχου και Ορόσκο-Εστράδα στο Ηρώδειο – Άχρωμη Καμεράτα Σάλτσμπουργκ με εξαιρετικό Καζούχιν στο Μέγαρο

Από κάθε άποψη εντυπωσιακό υπήρξε το ξεκίνημα των συναυλιών κλασσικής μουσικής στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών. Αυτή της περίφημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου ενθουσίασε, πάντως, περισσότερο από τη συναυλία της Καμεράτας του Σάλτσμπουργκ, μίας από τις τελευταίες που έλαβαν χώρα στη φετινή καλλιτεχνική περίοδο στο Μέγαρο Μουσικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
11/07/2025

Ο βίος και η πολιτεία του Alice Cooper

O Χάκος Περβανίδης θυμάται στιγμές της μυθιστορηματικής ζωής της μεγάλης μορφής του Rock n Roll.

Όλα όσα θα δεις αυτό το συναυλιακό Σαββατοκύριακο

Μπορεί η Αθήνα να αδειάζει σιγά σιγά αλλά το ΠΣΚ έρχεται γεμάτο ενδιαφέρουσες προτάσεις για όσους μένουν πίσω.

Η μουσική της Cesaria Evora επιστρέφει για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Βράχων

Η φωνή της θρυλικής τραγουδίστριας ζωντανεύει ξανά στην Ελλάδα μέσα από την ορχήστρα της.

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τον Alice Cooper;

Ο θρύλος της μουσικής έρχεται στο TerraVibe για τα τριακοστά γενέθλια του Rockwave Festival κι εμείς ετοιμάσαμε 9 ερωτήσεις για να δεις πόσο καλά τον γνωρίζεις.

Ακυρώνεται η εμφάνιση του Morrissey στο Release Athens 2025

Supergrass και The Damned αναλαμβάνουν τα ηνία της έβδομης μέρας του φεστιβάλ και μάλιστα με δωρεάν είσοδο για όλους τους κατόχους εισιτηρίων του Release 2025.

5 λόγοι για να μην χάσεις τους London Grammar στο Release Athens 2025

Με αφορμή την δεύτερη εμφάνιση τους στο φετινό πρόγραμμα του Release Athens, σου παρουσιάζουμε 5 λόγους για να πας να τους θαυμάσεις.