"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Γιώργος Θεοφάνους 'Αντικριστά'

Ο Γιώργος Θεοφάνους θα βρεθεί αντικριστά με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη στο θέατρο Παλλάς ξεκινώντας την Κυριακή 12 Μαΐου με τον συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή.

Όλοι τους ενώνουν διαφορετικές γενιές ανθρώπων που μεγάλωσαν με τα τραγούδια τους, ερωτεύτηκαν, αγάπησαν και συνεχίζουν να ζουν στιγμές της ζωής τους με αυτά. Σε αυτό το ταξίδι συνοδοιπόροι οι Άκης Δείξιμος, Όλγα Βενετσιάνου, Νίκος Παπουτσής, Σοφία Μανουσάκη, Προκόπης Πολίτη (Paco), Σοφία Παπουλάκου, Χριστίνα Ράλλη και Δανιέλλα που ξεχωρίζουν για τις ερμηνείες τους. Αυτή είναι πρώτη συνάντηση του Στέφανου Κορκολή με τον Γιώργο Θεοφάνους στην σκηνή, παρότι η γνωριμία και η αλληλοεκτίμηση τους μετράει 35 χρόνια, όσα περίπου βρίσκονται και οι δυο στην ελληνική δισκογραφία. 

Ήταν 1991 όταν ο Κώστας Χατζής συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Γιώργο Θεοφάνους στο στούντιο Polyound. Ο Κώστας Χατζής ερμήνευσε τραγούδια των Γιώργου Χατζηνάσιου, Γιάννη Σπανού και Μάριο Τόκα, σε μία δισκογραφική δουλειά που άφησε το στίγμα της και ο Γιώργος Θεοφάνους υπέγραψε ως ενορχηστρωτής. Στις 2 & 3 Ιουνίου θα βρεθούν και πάλι, αντικριστά, ο ένας στο πιάνο και ο άλλος με την κιθάρα του.

Με τον Γιώργο Κατσαρό η σχέση του Γιώργου Θεοφάνους ξεκίνησε το μακρινό 1990 όταν ο νεαρός Κύπριος αποφασίζει να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Κατσαρός συμμετέχει μαζί με μουσικά "τέρατα" της εποχής, στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, στην οποία και προεδρεύει. Η ενορχήστρωση του τραγουδιού του νεαρού Κύπριου μαγεύει τον Πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής, χαρίζοντας του το Βραβείο Ενορχήστρωσης. Η επόμενη χρονιά η αναγνώριση του Γιώργου Κατσαρού στο πρόσωπο του Γιώργου Θεοφάνους μεταφράζεται στην τοποθέτηση του ανάμεσα στους επίσημους ενορχηστρωτές του φεστιβάλ, 34 χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία, ο Γιώργος Θεοφάνους "αντικριστά" στον Γιώργο Κατσαρό, το πιάνο πλάι στο σαξόφωνο, πλαισιωμένοι απο μια ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών συναντιόνται και πάλι για να μας χαρίσουν δυο διαχρονικές μουσικές βραδιές στις 16 & 17 Ιουνίου.

Η πρώτη γνωριμία του Γιώργου Θεοφάνους με τον Θανάση Πολυκανδριώτη έγινε πίσω στο 1990 όταν ο 22χρονος τότε Γιώργος αναλαμβάνει υπεύθυνος ορχήστρας σε ένα πρόγραμμα γεμάτο μεγάλα ονόματα της εποχής. Αλέξια, Δάκης, Πωλίνα, Σοφία Αρβανίτη, μερικά απο τα ονόματα που το πλαισιώνουν. Το λαϊκό πρόγραμμα έχει αναλάβει ο Θανάσης Πολυκανδριώτης. Εκεί, ο Γιώργος Θεοφάνους, θα έρθει για πρώτη φορά σε επαγγελματική επαφή με αυτό που θα σημαδέψει μετέπειτα μεγάλο κομμάτι της καριέρας του μουσικοσυνθέτη, το λαϊκό τραγούδι, και αυτο θα γίνει μέσω του Θανάση Πολυκανδριώτη. Η πρώτη σπίθα είχε ανάψει. Στο Θέατρο Παλλάς, στις 30 Ιούνιου & 1 Ιουλίου το πιάνο αντικριστά στο μπουζούκι, πλαισιωμένοι από μια ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών θα μάς προσφέρουν μια βραδιά γεμάτη αγαπημένες μελωδίες.

Για ομαδικά εισιτήρια στο group@theatrikesskines.gr, κιν. 6942771133

  • Προπώληση εισιτηρίων για την συνάντηση του Γιώργου Θεοφάνους με τον Στέφανο Κορκολή μέσω more.com
  • Προπώληση εισιτηρίων για την συνάντηση του Γιώργου Θεοφάνους με τον Κώστα Χατζή μέσω more.com
  • Προπώληση εισιτηρίων για την συνάντηση του Γιώργου Θεοφάνους με τον Γιώργο Κατσαρό μέσω more.com
  • Προπώληση εισιτηρίων για την συνάντηση του Γιώργου Θεοφάνους με τον Θανάση Πολυκανδριώτη μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5, City Link
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.