"For Women": Μια μουσική παράσταση της Αγγελικής Τουμπανάκη αφιερωμένη στις γυναίκες

H World Jazz βοκαλίστρια επιχειρεί ένα φόρο τιμής σε σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα με την δράση τους.

For women

Η μουσική παράσταση "For Women", που μάγεψε και συγκίνησε το κοινό και έγινε sold-out όπου παρουσιάστηκε, έρχεται για πρώτη φορά στο "Κύτταρο", τις Πέμπτες 14 και 21 Μαρτίου. Μαζί με τους πέντε καταπληκτικούς μουσικούς αλλά και με το δυναμικό γυναικείο φωνητικό σχήμα που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτή την παράσταση, η Αγγελική Τουμπανάκη επιχειρεί ένα φόρο τιμής σε σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα με την δράση τους. Γυναίκες που δεν χώρεσαν στο κάδρο της εποχής τους, ελεύθερες, οραματίστριες, επαναστάτριες, γεμάτες φως. Γυναίκες που ερωτεύτηκαν, πόνεσαν, εναντιώθηκαν στο κατεστημένο και χάραξαν τη δική τους πορεία. 

Η αφήγηση της ζωής αυτών των γυναικών είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, στους τόπους και στη μουσική και πάει χέρι χέρι με την απόδοση τραγουδιών αγαπημένων συνθετριών και συνθετών όπως των Νina Simone, Joni Mitchell, Patti Smith, Tracy Chapman, Λένας Πλάτωνος, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Μίκη Θεοδωράκη, Leonard Cohen, αλλά και με παραδοσιακά τραγούδια από Ελλάδα, Μεσόγειο, Βαλκάνια, Ανατολία και Λατινική Αμερική – όλα με κεντρικό πρόσωπο τη Γυναίκα. Ξεχωριστή τιμητική αναφορά θα γίνει και σε σπουδαίες γυναίκες του τραγουδιού που πέρασαν από τη σκηνή του "Κυττάρου".

For Woman

Μία μεγάλη ομάδα συντελεστών από σπάνιους καλλιτέχνες, δεξιοτέχνες της παραδοσιακής και της τζαζ μουσικής, βοκαλίστριες και ηθοποιούς επί σκηνής που δημιουργούν ένα πολυδιάστατο σύμπαν, με ετερογενείς μουσικές, φυσικούς, ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες. 

Η ιστορία "For Women, for all of us…",  ξεκινάει από την είσοδο του "Κυττάρου". Με θεματική την ισότητα και την ανατροπή των έμφυλων στερεοτύπων, το κοινό με την είσοδό του στο χώρο θα έχει την ευκαιρία να βιώσει μια διαδραστική καλλιτεχνική διαδρομή, σχεδιασμένη από την ομάδα έργου "For Women Artivism project"

Στην παρέα "For Women" θα βρίσκονται οι υπέροχες γυναίκες του δικτύου δημιουργικότητας, και ενεργοποίησης "Μέλισσα", με τις μοναδικές φωνές του τόπου τους, και το "Modistra" project με τις πολύχρωμες κλωστές τους να μπλέκονται με τις μελωδίες και τις μουσικές. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κύτταρο

Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Βικτώρια
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.