Τρία κορυφαία τενόρα σαξόφωνα της Ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας jazz έρχονται στο "Half Note"

Ο λόγος για τους Tony Lakatos, Gilad Atzmon, Johannes Μüller και Randolph Matthews, που συναντούν τον εμβληματικό πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη, τον εξαιρετικό μπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη και τον σπουδαίο ντράμερ Enzo Zirilli.

Three Tenors ©Detlef Monter

Τρία κορυφαία τενόρα σαξόφωνα της Ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας jazz μ' έναν έξοχο vocalist κι ένα φανταστικό rhythm section, συγκροτούν αυτό το supergroup που θα παρουσιαστεί στο "Half Note Jazz Club", από Παρασκευή 1 έως Δευτέρα 4 Μαρτίου. Ο λόγος για τους Tony Lakatos, Gilad Atzmon, Johannes Μüller και Randolph  Matthews, που συναντούν τον εμβληματικό πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη, τον εξαιρετικό μπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη και τον σπουδαίο ντράμερ Enzo Zirilli.

H έξοχη αυτή μπάντα, παρουσιάζει ένα κολάζ μουσικών διαδρομών κι αυτοσχεδιασμού ανάμεσα στο bebop και το post-bop, ανάμεσα στον Dexter Gordon και τον John Coltrane και πηγαίνει πολύ πέρα απ’ αυτά. Το σχήμα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ενός ξεχωριστού προγράμματος summer school & masterclasses, που είναι και διεθνές Φεστιβάλ -  του Jazzwerkstatt Saarwellingen της ΝΔ Γερμανίας.

 Tony Lakatos
 Tony Lakatos

Ο Tony Lakatos, αν και γεννημένος και σπουδασμένος στην Ουγγαρία, από πολύ νέος βρέθηκε στην Γερμανία κι εξελίχθηκε σε μία πραγματική μορφή της Ευρωπαϊκής jazz και του σαξοφώνου συμμετέχοντας σαν leader και sideman σε πάνω από 350 ηχογραφήσεις κι άπειρες συναυλίες και συνεργασίες.

Gilad Atzmon
Gilad Atzmon

Ο γεννημένος στο Ισραήλ Gilad Atzmon όταν συμπλήρωσε τα 30 του χρόνια εγκαταστάθηκε στην Αγγλία όπου δημιούργησε το περίφημο σχήμα Orient House Ensemble κι έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο για το υπέροχο παίξιμο, αλλά και το γράψιμό του, καθώς είναι ένας πολιτικός ακτιβιστής. Μοναδικός πολυοργανίστας και λάτρης του Coltrane, έγινε διάσημος για τον τρόπο με τον οποίο, μπόρεσε να παντρέψει την υψηλή τέχνη του bebop & τον αλά Coltrane δυναμισμό στο παίξιμο με τις Μεσανατολίτικες ρίζες του. Οι συνεργασίες του πολλές, ανάμεσα σ’αυτές ο Jack De Johnette, Michel Petruciani,  αλλά και Robbie Williams, Paul McCartney, I. Dury κ.ά.

Johannes Müller
Johannes Müller

Ο αρκετά νεότερος Γερμανός σαξοφωνίστας Johannes Müller, έχει εμφανιστεί ήδη σε 30 χώρες και στα σπουδαιότερα Φεστιβάλ και club του κόσμου, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ηχογραφήσεις και είναι από τους συνιδρυτές του κορυφαίου project "Euro-Jazz” με την HR Big Band.  Συνεργάστηκε με τους Randy Brecker, Dave Liebman, Michel Camilo,  Bob Mintzer κ.ά.    

Randolph Matthews
Randolph Matthews

Ο Randolph Matthews  γεννημένος στο Λονδίνο καλλιτέχνης, κινείται με άνεση ανάμεσα στην jazz, τη neo-soul, τη world, την ambient, τη dub ή την soul-jazz αλλά σ’ ένα μοναδικό δικό του παράλληλο σύμπαν, μακριά από τις παραδοσιακές γραμμές και το mainstream. Όταν τον ακούς, καταλαβαίνεις τις επιρροές του από τον Bobby McFerrin ή από τον Marvin Gaye, όπως επίσης γιατί ο σπουδαίος Dj και παραγωγός Gilles Peterson τον επέλεξε για διάφορες συνεργασίες.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.