Stages A/Live: Οι cumgirl8 δημιουργούν ένα αναρχικό ροζ χάος στο Onassis Channel

Η συναυλία του post-punk νεοϋορκέζικου κουαρτέτου έρχεται αποκλειστικά στο Onassis Channel στο YouTube, ειδικά κινηματογραφημένη από τον Χρήστο Σαρρή.

cumgirl8 ©Pinelopi Gerasimou for Onassis Stegi

Οι cumgirl8, το post-punk νεοϋορκέζικο κουαρτέτο –που πήρε το όνομά του από το sex chat στο οποίο συναντήθηκαν οι τέσσερις δημιουργοί– αγαπάει το ροζ χρώμα, τη μόδα και σατιρίζει ατρόμητα την καταπιεστική πατριαρχία, την αντικειμενικοποίηση της γυναίκας, τον ισοπεδωτικό καπιταλισμό και τη στρέβλωση της πραγματικότητας στα social media. Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ., οι cumgirl8 κάνουν πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube στη νέα συναυλία του Stages A/Live, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σαρρή.

cumgirl8
©Pinelopi Gerasimou for Onassis Stegi

Οι cumgirl8 είναι μια θηλυκή sex-positive και multi-media κολεκτίβα όπου η Lida Fox (μπάσο), η Veronika Vilim (κιθάρα), η Chase Lombardo (τύμπανα) και η Avishag Rodrigues (κιθάρα) έχουν δημιουργήσει τον δικό τους αταξινόμητο ήχο. Με επιρροές από τη Madonna και τους Cocteau Twins μέχρι τη Nina Hagen και τους Strawberry Switch Blade, Chris & Cosey, Delta 5 και άλλους, οι cumgirl8 έρχονται στο Onassis Channel στο YouTube για μία μοναδική εμπειρία.

cumgirl8
©Pinelopi Gerasimou for Onassis Stegi

Κάθε τους εμφάνιση κουβαλάει τον αέρα της τέχνης της performance της Νέας Υόρκης δημιουργώντας με ευφυία, χιούμορ και ελευθερία ένα αναρχικό ροζ χάος με στόχο τη διασκέδαση πάνω και κάτω από τη σκηνή. Από το πρώτο τους EP "cumgirl8" το 2020 που έλαβε ενθουσιώδη υποδοχή, το "RIPcumgirl8" (2021) που ακολούθησε και το αυτόνομο single "dumb bitch", μέχρι το τελευταίο τους, αυγουστιάτικο (2023) electro-punk ΕΡ "phantasea pharm" το οποίο έβγαλαν σε μια από τις πιο σημαντικές δισκογραφικές εταιρίες όλων των εποχών, την 4AD, οι cumgirl8 έχουν βρει τον δικό τους χώρο στη διεθνή μουσική σκηνή ως ένα σύγχρονο, εκκεντρικό, indie, θηλυκό, queer punk συγκρότημα. Ενώ την ίδια στιγμή, έχουν βρει και τη θέση τους στη βιομηχανία της μόδας, ως ένα fashion brand καθώς το προσωπικό τους στυλ έχει οδηγήσει σε συνεργασία με σχεδιαστές και σε αφιερώματα στο περιοδικό Vogue.

cumgirl8
©Pinelopi Gerasimou for Onassis Stegi

Ίσως, το single "Cicciolina" –το πρώτο που κυκλοφόρησαν όταν πρωτό-υπέγραψαν στην 4AD– να αποτελεί τη βασιλική οδό στο να μπει κάποιος για λίγο στον κόσμο τους. Ένα μουσικό κομμάτι με ένα αναλογικό σέξι βίντεο που στήνει γιορτή για την Ουγγρο-ιταλίδα πορνοστάρ, Ilona Stoller. Όπως οι ίδιες δηλώνουν: "Η Cicciolina είναι μια Ιταλίδα είδωλο, πορνό-σταρ και πρώην πολιτικός που εξελέγη στο κοινοβούλιο τη δεκαετία του '90. Υποστήριξε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων. Η Cicciolina είπε "κάντε σεξ, όχι πόλεμο” και χρησιμοποίησε τη θεϊκή δύναμη της θηλυκότητάς της για να τρολάρει το status quo, ενώ το διαταράσσει από μέσα. Πιστεύουμε ότι τα ιδανικά της είναι θεμελιώδη για τη φιλοσοφία των cumgirl8: της ανατρεπτικής αλλαγής, της ειρήνης και της δύναμης της ευαλωτότητας. Ελπίζουμε να της αρέσει το τραγούδι μας, την αγαπάμε πολύ. Η Cicciolina είναι η cumgirl1".

cumgirl8
©Pinelopi Gerasimou for Onassis Stegi

Για τη σεζόν 2023-24, το Stages A/Live έχει κοινό και είναι γυναικεία υπόθεση, με επίκεντρό του τέσσερις μοναδικές θηλυκότητες. Έχει ήδη προβληθεί η διονυσιακή συναυλία της Μαρίνα Σάττι. Ακολούθησε η νέα ντίβα του kuduro η Pongo. Τέλος, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, το Onassis Channel στο YouTube θα φιλοξενήσει την τελευταία συναυλία της σαιζόν για το Stages A/Live με τη Σtella, τη μοναδική Ελληνίδα μουσικό που ανήκει στον εμβληματικό κατάλογο των καλλιτεχνών της ιστορικής δισκογραφικής Sub Pop.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.